maanantai 10. elokuuta 2020

Kolmas koulutreeni yhä vaihtelevalla vauhdilla

Maanantaina olin unohtunut Äimiksen listoista. Onneksi pienellä uudelleenjärjestelyllä sain Flooran alleni. Tamma oli jo edellisellä tunnilla hommissa ja meni myöhemmin illalla vielä kolmannen. Tänään sillä oli Harrin koulusatula. Edellisen tunnin omatoimiset loppuverkkailut olivat sen verran "herättäviä" että sain alleni puuskuttavan hevosen. Käveltiin siis rauhassa tovi. Ratsukoita tunnilla oli 8. Jostakin syystä oltiin maneesissa vaikka pihallakin oli ihan kelpo keli (pilvinen +17°C).

Alkuverkat mentiin taas itsenäisesti. Melko pitkin ohjin lähinnä eteen. Tänään mahtui huonosti laukkaamaan uralla ja pois kääntäessä Floora monesti sekä kääntyi huonosti että pudotti laukan pois. Onneksi tänään löytynyt raippa oli sopivan napakka ja sillä sai viestittyä tarkasti. Itse kun monesti olen avuissani vähän epämääräinen ja liian löysä. Kannukseni olivat mininysät.

Alkutunnista kuolaimet säädettiin enemmän koulukisamoodiin. Flooralla kun oli gägit. Ohjat vaihdettiin isoon kuolainrenkaaseen. Keskiviikkona vaihdetaan jo treeneihin kisoissa sallitut kuolaimet.

Tänään taivutettiin hevosia suoralla ensin käynnissä. Sain opelta henkilökohtaisen pikaopastuksen. Kaulan pitää pullottaa oikeasta kohdasta ja hevosen pään pysyä keskellä. Omaan silmääni näytti asetukselta eikä taivutukselta. Sisäjalka piti ratsastaa läpi ja kohti ulko-ohjaa. Tarpeen mukaan sai kokeilla ulkojalalla liikuttaa takaosaa, jolloin tästä tuli sulku. Olin itse vähän solmussa, koska demon aikana ei seisty minkään sivun suuntaisesti ja takaosaa siirtäessä Floora lähti taakse. Epäselväksi jäi vielä että missä piti tehdä mitäkin. Arvailin sitten jotakin.

Käynti oli ihan ok. Muoto yllättävän hyvä. Vähän aktiivisempi olisi voinut olla. Ravissa oli turhan veltto ja yritin ihan tosissani herätellä liikkeelle. Toimi hetkittäin. Ope kommentoi ettei hepo ole laiska vaan turtunut. Takakulmiin tein voltteja ettei oltaisi ihan kaverin hännässä.

Hommaan lisättiin myös laukannostoja. Edelleen oli vähän epäselvää että pitikö jotakin tehdä jossakin tietyssä kohdassa ja saiko keskilinjalla taivutella mihin tahtoo. Ravi hyytyi vielä pahemmin. Vasta kun Floora "säikytettiin" (en tiedä tekikö ope jotakin takana) kunnolla eteen niin se heräsi. Käsky oli taputtaa ja niin toki teinkin. Nostot olivat silti vähän kankeita. Ei edennyt ravissa kunnolla ja turpa nousi nostossa. Yhä piti laukassa hätistellä isosti eteen. Parempaan muotoon, kaipasi ope. Muttei se valitettavasti auttanut vauhtiin.

Heti kun lopetettiin laukat niin Floora lähti imemään itse eteen. Hienoa ravia. Ympyrä, suunnanmuutos ja raviväistöjä. Eikä homma lässähtänyt vaikka piti välillä käydä käynnissä. En ymmärrä. Vasemmassa kierroksessa väistettiin keskilinjalta uralle eli vasemman pohkeen väistö. Väistöstä ei tainnut tulla juuri kommentteja.

Sitten otettiin välikäynnit ja Floora käveli ihanan reippaasti ihan omasta halustaan. Aika pitkät käynnit tuli.

Oikealle vielä väistöt ja taas humma nuupahti ja lakkasi etenemästä kunnolla. En ymmärrä! Päästiin vain keskinkertaiseen.

Lopuksi otettiin vielä laukannostoja vapaasti käynnistä. Floora nosti laukat mutta olisi voinut olla pontevampi. Sen sijaan siirtymät takaisin käyntiin olivat aika hienoja! Ympyrän kaarella onnistui open edessä juuri ohjeiden mukainen laskeutuminen käyntiin. Opekin kehui sitä hienoksi! Ei ihan kympin suoritus mutta meni omaan top kymppiin laukasta käyntiin siirtymisissä!

Suoralla uralla ei tullut yhtä hyviä siirtymiä. Itse laukat taas olivat nostoaskelta lukuunottamatta ihan asiallisia. Rentoja ja pyöreitä. Ehkä vähän liiankin viipyileviä. Eikä onneksi pahasti löysiä tai hitaita. Ja kaarella saatiin tosiaan joka kerta omalla mittaristollani noin kasin siirtymiset takaisin käyntiin.

Loppukäynnit käytiin toisen ratsukon kanssa pikkulenkkinä metsässä. Floora ehdotti puiden syömistä. Kuskille meinasi tulla t-paidassa vilu. Kuulin samalla että oman vakikuskinsa kanssa Floorakin kuulemma liikkuu hienosti ja reippaasti. Pitäisi joskus nähdä.

Floora sai pikaisen sienipyyhinnän ja pari tuntia vapaa-aikaa.

Ongelmia:
oikea jalkani halusi taas nousta ja kantapää karkaili kengän sisällä
en edelleenkään saanut juonesta kiinni miten saan hepan liikkeelle
hetkittäin oli vähän ahdasta
en tajunnut kaikkia tehtäviä

Parannusta:
meni mielestäni taas paremmin kuin viimeksi
liikkui pätkiä omalla moottorilla itse eteen
en huomannut kuolaimissa eroa
hienoja siirtymiä laukasta käyntiin!
hepalla oli tunnin jälkeen huulipunavaahto turvassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora