maanantai 17. elokuuta 2020

Esteratatreeniä ja kisalupa rataharkkoihin

Selvisi että tulevana lauantaina ABC:llä on esterataharkat. Hyvä houkutin siis saada kortti kulutettua loppuun ja lähteä loikkimaan. Laitoin viestiä että löytyisikö harkkoihin vielä vapaata ratsua ja onnistuisiko sillä hypätä vaikka maanantaina tai torstaina. Ehdotettiin Bonaa ja maanantain kisatiimin tuntia. Näin siis kävi.

Bona oli sisällä, hoitaessa kiltisti. Esteet olivat kentällä valmiina. Lämmintä tänään vain reilu +15°C. Silti rohkeasti t-paidalla ja turvaliivillä. Hyvin tarkeni. Ratsukoita oli vain 4 vaikka listasta olin tulkinnut että meitä pitäisi olla 6. Ope oli tänään paikan toinen omistaja. Nyt olen sitten tietääkseni testannut kaikki paikan opet.

Alkuverkka tehtiin suht itsenäisesti. Ravia ja suunnanmuutoksia, huolellisesti aitoja pitkin. Bonan kanssa sain vinkiksi tehdä muutamia pysähdyksiä. Aikamoista vyörymistähän pysähtyminen oli alkuun. Toki huomasin sen taas jo jalustimia säätäessä. Parani kuitenkin eikä lähtenyt kiihdyttelemään.

Laukkaa muiden piti ratsastaa rennosti eteen. Minun piti vahtia ettei Bona rupea vyörymään ja kiirehtimään. Meidän menomme oli pikemminkin liian rentoa ja tamma pudotti muutaman kerran raville. Eikä ihan pikkuavuilla nostanut laukkaa takaisin. Ope kehui menoamme.

Hypyt tultiin verkkatyyliin eli pysty kummastakin suunnasta ja okserille vaihto. Pysty mentiin oikein näppärästi ja pysäytin kulmaan. Okserille en näemmä kuunnellut ohjeita ihan tarkkaan. Vaihto löytyi mutta taas olisi pitänyt mennä suoraan aidalle asti. Siitä tuli sakkokierros ja siinä Bona vähän luikersi.

Hypättiin rata kertaalleen turvallisella minikorkeudella. Luultavasti alle 60 cm. 7 estettä. Käsky oli mennä ihan reunoja pitkin ja korjata laukat heti. Tehtiin sangen tasainen ja näppärä suoritus. Vääriä laukkoja oli jokunen ja yhden kanssa meni hetki pidempään kuin tarve olisi. Humma ohjautui ja kääntyi eikä tuijotellut mitään. Toki yhä oli aavistuksen sellainen olo että heppa ei ihan totellut.

Toinen kierros näytti uhkaavasti 65-senttiseltä, joten ehdotin että voitaisiinko mennä rataharkoissa 80. Se passasi ja muutamaa estettä nostettiin vähän. Jokunen oli ehkä kasikympissä, osa vähän alle. Kaikki näyttivät turvallisen pieniltä.

Toinenkin kierros oli siisti ja näppärä. Neloselle eli kolmen laukan jälkimmäiselle Bona jostakin syystä hyppäsi todella vinoon. Ponnistus lähti ihan hyvästä paikasta mutta itse hyppy lähtikin ulos oikealle. En ole varma putosiko. Muuten myötälaukat löytyivät paremmin ja yhä tehtiin huolelliset tiet. Ponnistuspaikatkin olivat hyvät.

Open kommentti oli että heittämällä voidaan mennä se 80. Tuo "heittämällä" sai pohtimaan ajatusta uudesta kortista. Hah!

Kuulemma kisoissa Bona saattaa olla huomattavasti virtaisampi ja vyöryvämpi. Siihen pitää sitten vain puuttua eikä antaa sen kiikuttaa. Mutta ei tuijottele eikä loiki omiaan.

Loppuraveissa Bona kulki sangen tasaisena ja rentona. Heppa jatkoi seuraavalle tunnille ja olin siis heti tunnin jälkeen valmis. Katselin seuraavaa tuntia kunnes tuli kylmä.

Ongelmia:
taas vähän vyöryi omiaan eikä ihan kuunnellut
joitakin vääriä laukkoja

Parannusta:
hyppäsi näppärästi ja empimättä
estekorkeus ei jännittänyt pätkääkään
kvaalattiin "heittämällä" kasikymppiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora