perjantai 7. elokuuta 2020

Tohina-Sukka koulutunnilla

Perjantaina omalla Turkan tunnilla oli kouluratsastuspäivä. Kisahepat saivat viikon hyppyloman ja hyvä niin. Lämmintä oli parisenkymmentä astetta ja meidän tunnille tuli vain 5 ratsukkoa. Ounastelin vähän Rocoa mutta olin (onneksi) väärässä: Sukka. Näppärä pikkusuokki.

Sukka oli valmiiksi hommissa ja näytti suht reippaalta, sitä se kuulemma olikin. En jaksanut vaihtaa satulaa, joten jatkoin estepenkillä. Mentiin yläkentälle. Tämä oli siis eka koulutuntini Turkalla ja samalla eka kunnon oppituntini yläkentällä. Tähän mennessä olen hypännyt siellä ohjatusti yhden maastoesteen ja tehnyt useammat kisaverkat.

Pyöriteltiin pitkään ja hartaasti kevyttä ravia vapaasti vasempaan kierrokseen. Lopulta vaihdettiin suunta ja sitten sai myös istua alas. Sukka kipitteli herkästi, joten ensin rauhoitin menon lähelle hiippailua. Siitä sai sitten ratsastaa eteen. Päästäminen riitti. Mutta sai olla tarkkana ettei vain kipitellyt.

Tehtiin vähän kokoamisia ja Sukkaa rupesi hermostuttamaan sen verran että nyki ohjia. Ärsyttävää. Yritin istua vakaasti mutta välillä sai kipattua kuskia etukenoon. Niskaa ylös ja lyhyttä ravia. Jos lähtee poikittamaan niin eteen. Tuli hyviä pätkiä. Välikäynneissä ehdotteli ravia. Nakkasin raipan pois. Virhe.

Lopputunti tehtiin siirtymiä. Harjoitusravi - keskiravi - käynti - (harjoitus)laukka - keskilaukka. Näitä omaa tahtia ja vapaalla kuviolla. Oikea kierros ensin aika pitkään.

Tuntui enemmän siltä että oltiin puoliohjatussa kisaverkassa kuin koulutunnilla. Meidän siirtymämme eivät olleet kovin priimoja. Laukka hyytyi ilman raippaa ja se piti hakea takaisin. Keskiravit piti jättää pois ettei kipittele vaan pysyy rentona. Laukassa piti ajatella pitkää askelta. Ei höyrynnyt pahasti laukkojen jälkeen.

Vasempaan kierrokseen otettiin vain yksi vähän pidempi laukkapätkä ja sitten jäätiin kävelemään. Muut hölkkäsivät loppuraveja. Sukka olisi kuulemma kiirehtinyt laukan jälkeen ravissa liikaa. Ehdotteli pitkällä ohjalla ravia, joten mentiin osin tuntumalla käyntiä.

Käveltiin takaisin alakentälle ja humma puuskutti vielä kun tulin selästä. Sitä ihmetellessäni hepan hampaat kävivät jalassani oikean polven yläpuolella. Ei purrut mutten oikein tiedä mitä oli tekemässä. En arvostanut. Talutin vielä tovin jotta vähän tasaantui. Sitten pesun ja juoton kautta laitumelle.

Ongelmia:
tohotti vähän liikaakin
nyki ohjia
Sukan hampaat kävivät jalassani
puuskutti pitkään tunnin jälkeen

Parannusta:
perustolkku
sangen tasainen ja kuuliainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora