lauantai 15. elokuuta 2020

Parempaa etenemistä aidoissa

Lauantaina oli Äimiskän aluekoulukisojen eka päivä. Sinne siis seuraluokkaan helppo B:4 Flooralla. Pohjille Floora meni C:n ja yllättäen kävi vielä tunnillakin siinä välissä.

©Hanna Moisanen

©Siiri Salmi

Tunnin jälkeen olisin ollut melko valmis lähtemään saman tien verkkaan mutta Floora ehdittiin purkaa. Suojat ja martingaali kuuluikin poistaa mutta satulan olisi voinut jättää. Floora ei todellakaan halunnut satulaa heti takaisin ja käänsi ensin takapuolen ovelle ja sen jälkeen yritti liiskata minua ja satulaa seinälle. Jotenkin sinnillä sain satulan kuitenkin nostettua selkään. Eipähän jäänyt ainakaan tunnin jäljiltä liian eteen.

Vähän on hiki.
©Siiri Salmi

©Hanna Moisanen

Suitset saivat pikaputsauksen tuntilaisen toimesta ja sitten maneesiin verkkaan. Luulin että olimme myöhässä mutta verkka-aika riitti meille oikein hyvin. Oma lähtövuoroni oli viimeisenä ennen taukoa.

©Siiri Salmi

©Siiri Salmi

Floora totta tosiaan eteni jo verkassa paremmin kuin tunneilla. Silti tehtiin alkuverkka melko pitkin ohjin hölkötellen. Välillä piti komentaa eteen. Sen suhteen ei ollut suurta eroa että kevensinkö vai istuinko ravia alas. Tein molempia.

©Siiri Salmi

©Siiri Salmi

Taivuttelin ja tein siirtymiä. Flooran sai ihan asialliseen muotoon pyöreälle niskalle mutta ihan itsestään se ei onnistunut vaan vaati ratsastamista. Lopulta hurautin radan läpi verkassa. Lähinnä muistinvirkistykseksi itselleni. Floora oli vain pätkittäin hidas.

©Hanna Moisanen

©Siiri Salmi

Ennen omaa vuoroa sai olla pienellä valmistautumisalueella. Ravattiin siinä hetki ja totesin että liian ahdasta. Herättelin vielä isolla verkka-alueella hereille ja lopulta nakkasin raipan vain pois ennen radalle menoa. Ei mitään käyntipätkiä.

©Siiri Salmi

©Siiri Salmi

Radalla valmistautuminen suoritettiin ensin kevyessä ravissa, sitten harjoitusravissa ja lopuksi ehdin nostaa laukankin. Nyt vihellyksen tultua olin paremmin kartalla mihin kannattaa suunnata aloitukseen. Sen verran tajusin että muoto vähän avautui mutten uskaltanut puuttua kunnolla koska pelkäsin että hidastaa liikaa tai menee epätasaiseksi.

Ei ihan niin rento ratsu kuin tahtoisin.
©Siiri Salmi

©Siiri Salmi

Puksuteltiin siis rata läpi ilman rikkoja. Ja tosiaan eteni ilman raippaa aidoissa melkein vielä paremmin kuin verkassa. Ei hidastellut eikä jäkittänyt! Melko tasaista muttei mitenkään hohdokasta. Oli kuitenkin ihan mukava yllätys että tällä menolla tuli 61,364 %. Sillä ei menty kärkisijoille vaan lopulta oltiin 20 kisaajan luokassa sijalla 12. Viides kerta Flooran selässä eli siihen nähden hyvin.

©Siiri Salmi

Pöytäkirjan sai vasta kisojen jälkeen sähköpostiin. "Tasainen kokonaisuus, hyvin esitetty. Hevonen voisi liikkua vielä paremmin selän läpi pyöreämpänä." Pisteitä oli 5,5 - 7.


©Hanna Moisanen


Pekka kuvasi ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora