sunnuntai 16. elokuuta 2020

Toinenkin päivä puksuttelua

Sunnuntaina oli koulukisojen toinen päivä. Tänään sai onneksi nukkua pidempään ja tallipäivä alkoi vasta puolen päivän jälkeen Flooran letittämisellä. Tänään luvassa helppo B:3. Floora meni sen minun jälkeeni vielä toisellakin kuskilla.

©Hanna Moisanen

©Iida Ruonala

Letittäminen sujui sukkelasti mutta satulointi ei juuri eilistä paremmin. Kun olin satulan kanssa liiskattuna hevosen takapuolta vasten seinään löysin itsesuojeluvaistoni rippeet ja päätin laittaa suitset ensin. Niitäkin humma ensin pakoili kierroksen verran. Onneksi satulointiin löytyi apukädet ja tamma saatiin pysymään aloillaan.

©Hanna Moisanen


Lähtövuoromme oli kolmantena. Verkassa olin neljäntenä ja selkään pääsin viidentenä. Floora liikkui nyt rahtusta paremmin eteen verkassakin. Melko alkuun laukkailin (muka) isosti eteen kevyessä istunnassa molempiin suuntiin. Muuten Floora oli sangen kankea enkä oikein saanut avuille tai jalan eteen. Eilen meillä oli parempi rentous ja pyöreys verkassa. Tänään yritin kyllä kaikenlaista. Esteopelta tuli vinkkaus että kannattaa varoa etukenotusta. Sen jälkeen yritin takanojailla.

"Yritä ajatella takanojaa."
©Iida Ruonala

©Iida Ruonala

Tein taas siirtymiä ja taivutteluja. Yhä oikeassa kierroksessa pullahti vasenta pohjetta vasten ulos. Varsinkin kulmassa tuomaritornin alla. Lopulta hurauttelin taas ohjelman läpi käyntiosuutta lukuunottamatta. Ei ollut suunnitelmana mutta tulipa tehtyä. Lepohetket jätin taas suorituksen jälkeiseen aikaan. Käyntiä mentiin siirtymien lomassa jonkin verran.

©Hanna Moisanen

©Hanna Moisanen

Pienessä valmistautumisruudussa ei pahemmin pyöritty. Nakkasin vain raipan pois ennen aitoihin menoa.

©Iida Ruonala

Radalla keventelin vähän, volttailin ja menin keskilinjan kertaalleen kohti tuomaria. Ehdittiin juuri laukkaan kun tuli lähtömerkki. Ei paljon jahkailtu vaan hommiin.

©Iida Ruonala

Tänään yritin vaikuttaa vähän enemmän. Rentoa ja pyöreää ratsua ei silti ollut tarjolla. Skarppasin siirtymiin. Yritin valmistella ja antaa ohjalla tarpeeksi tilaa. Ja olla hätistelemättä käyntiä kiireiseksi.

©Iida Ruonala

©Hanna Moisanen

Ei tullut rikkoja mutta ratsu oli sangen kankea eikä kovin kauniissa muodossa. Eteni kuitenkin asiallisesti. Muistin radan. Olisin yhä halunnut vähän paremmin kulmiin, varsinkin laukassa ennen lävistäjää.

©Hanna Moisanen

Esteope kommentoi radan jälkeen jotakin sellaista että Floora on istunnalla ratsastettava. Tulkitsen tästä että humma ei arvostanut istuntaani (tarpeeksi).

©Hanna Moisanen

Olin suoritukseen kuitenkin tyytyväinen. Prosentteja tuli hitusen enemmän kuin eilen: 62,273. Pöytäkirjan sai taas vasta myöhemmin sähköpostiin. Mutta equipen mukaan pisteissä oli nyt enemmän hajontaa kuin eilen. Seiskojen määrä tuplaantui kahteen. Viisipuolosiakin oli jo neljä. Pöh.

©Iida Ruonala


"Tasainen kokonaisuus. Laukka saisi pyöriä vielä energisemmin. Tuntuma voisi olla ajoittain tasaisempi."

©Iida Ruonala

©Iida Ruonala

Tuloksissa jäätiin lopulta sijalle 12. Luokassa oli 18 kisaajaa. Ei erityisen hääppöisesti mutta ei tarvinnut hävetäkään.

©Iida Ruonala

©Iida Ruonala

Anu ja Maarit kuvasivat ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora