lauantai 22. elokuuta 2020

Rataharkoissa ABC:llä

Lauantaina oli rataharkat ABC:llä. Kisakorkeudeksi tuli tosiaan 80 cm ja ratsuksi Bona. Kaikki kisaajat käskettiin jo kasiksi paikalle, kisat alkoivat ysiltä. Oman luokan arvioitu alkamisaika oli klo 12. Jo mennessä oli +17°C.

Aamun katselin ratoja ja vähän auttelin pikkuhommissa. Kunnon nakkihommia ei ollut.

Rataa en ihan kunnolla kävellyt missään vaiheessa. Lähinnä sen verran että missä on esteet. Maanantain käsky oli mennä laitoja pitkin ja meinasin totella. Ajalla ei tosiaan ollut väliä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan ei pitänyt olla edes ruusukkeita jaossa mutta lopulta puhtaat saivat kuitenkin punavalkoiset.

Ratapiirros.


Bona meni toisella kuskillaan alle ja välissä oli 4 ratsukkoa ennen omaa suoritustani. Aika ripirapi sai loikata kyytiin ja verkata. Tosin lupasivat odottaa jotta ehdimme valmiiksi.

©Iida Ruonala


Minä varustin Bonan ekalle kuskille Mustin ja taluttelin sitä pihalla. Tosin nuupahdimme pihalle puiden varjoon. Lämmintä varmaan se parisenkymmentä.

©Iida Ruonala


Bona otti yhden puomin ekalla kuskillaan. Itse päätin skarpata nopeasti jos muuttuu löysäksi.

©Iida Ruonala


Verkassa yllätyin kun ei Bona ollutkaan kovin erilainen. Pari kertaa pysäytin alkuun ravista kun lähti vyörymään. Vain pikkusen kaarteissa painoi lapa edellä sisään muttei ollut yhtään villi, pinkeä tai kiireinen. Ravia mentiin pari kierrosta ja noin kierros laukkaa ja sitten esteille.

Missä myötäys?
©Iida Ruonala


Verkkahyppyjä tultiin pienemmälle pystylle pari. Isommalle 1 vai 2 ja okserille muistaakseni vain yksi. Ok-. Paikat eivät ihan osuneet mutta yli mentiin. Kauempaa lähteneessä hypyssä en ollut ihan priimasti mukana.

Missä kevyt istunta?
©Iida Ruonala


Meitä edeltävä ratsukko oli jo radalla, joten päästiin heti sinne valmistautumaan. Käveltiin vähän ympäriinsä ja lopulta kiersin aitaa pitkin. Oman vuoron koittaessa tervehdin ainakin kahdesti ennen lähtömerkkiä. Otin lähes koko kierroksen verran vauhtia ennen kuin aloitin.

Kuski lentelee omiaan.
©Iida Ruonala


Ykkönen ok. Kaarre ok. Kakkoselle ei tainnut paikka ihan osua. Bona ei vain nostanut etusiaan ja tuli puomi. Löystyminen tuli niin äkillisesti etten ehtinyt reagoida. Höh. Kolmonen ja nelonen puhtaasti. Kääntyi yllättävän sukkelasti vitoselle. Sekin taidettiin tulla vähän kaukaa. 6 ja 7 ok. Vaikka ratsastinkin kaaren niiden väliin vähän suoraksi. Päädyssä meinasi taas puskea sisään. Kasi ok ja ysille ei osunut paikka ja lähdettiin kaukaa.

©Iida Ruonala


Harmillinen puomi, olisin halunnut ruusukkeen. Rata oli ihan ok. Olisin kyllä halunnut paljon siistimmän ja tasaisemman. Mutta eihän tuokaan huono ollut.

©Iida Ruonala


Kävelin vikan ratsukon ajan radalla, sitten hölkkäsin hetken verkkapuolella. Lopulta talutin tovin. Aika hätäistä oli, sillä olin alle vartin ratsailla. Onneksi hintakin oli maltillinen, 12 e startista (ei-ABC) ja 10 e hevosvuokraa.

©Iida Ruonala


Bona pääsi vielä kokovartalopesulle koska oli läpimärkä. Hepan kanssa kaikki meni hyvin mutta itse sain pesupaikan lukosta sormeeni vekin. Mitäs tungin sormeni vahingossa väärään väliin.

Jäin vähän pohtimaan mitä teen ABC:llä jatkon kanssa. Kysyin että joko kvaalasimme isompaan luokkaan. Vastaus oli vähän epämääräinen että kaikilla meni hyvin.

Ratavideo, kiitos kuvaamisesta Jenna ja Marika!


Lopulta selvisi että päästäkseen kisatiimin treenitunneille niin vaaditaan myös vakiokoulutunti. Päätin siis jättää välistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora