maanantai 30. syyskuuta 2019

Pitkästä aikaa jumitellen

Maanantaina oli taas kaksarihyppelypäivä Assin kanssa. Pihalla kymmenisen astetta ja kosteaa. Yllättäen maneesissa pärjäsi lopulta lyhythihaisessa.

Ope oli ajatellut hyppelyt toisin ja tänään olikin puomi- ja kavalettipäivä. Ei haitannut yhtään.

Alkuverkassa Assi tuntui aika kankealta eikä ehtinyt vertyä kovin hyväksi. Ravin jälkeen mentiin kuitenkin vielä pätkät laukkaa. Tänään laukat nousivat nahkeasti ja yritti pudotella raviin.

Hommat aloitettiin raviympyröillä. Puolet eteen ja toinen puoli harjoitusravia ja avoa kootummin. Muttei veltosti. Näennäisesti ok mutta avot olivat ratsastelua. Meni jalasta eteen mutten tiennyt koska oli hyvä. Kun yritin sanoa asiasta opelle niin en saanut suunvuoroa.

Seuraavaksi taidettiin mennä koko maneesia laukassa. Pitkät sivut kunnolla eteen, päätyihin ympyrät. Toisessa päädyssä neljän kvartaalipuomin yli, toisessa jumppamaisesti kolmen kaarella olevan puomin yli. Assi juntturoi joka kierroksella samassa kohdassa hallia laukan pois, myös toiseen suuntaan. Pitkällä sivulla tuijotteli uudella tavalla seinälle kasattuja kouluaitoja ja liiraili sisään. Eteenratsastukset jäivät vaisuiksi. Neljän puomin ympyrällä osuttiin vähän nahkeasti puomeille ja tuli ravirikkoja. Viimeiseen väliin livahti lähes joka kerta ylimääräinen askel. Suunnanmuutoksen jälkeen ylimääräinen askel tuli eri väliin. Mutta sain sentään vähän ajatusta tasaisesta kääntämisestä.

Lopulta kaarevat puomit nousivat toisesta päästä. Assi kolisteli puomeihin ja tuli sakkokierroksia. Vasemmassa kierroksessa tultiin lopulta mielestäni hyvin mutta silti pudotti. Pohdin että miten ihmeessä saan Assin nostamaan jalkansa mutta sitten tamma tajusi juonen ja meni ketterästi.

Ope sanoi että hyvä. Omasta mielestäni oli melko kamalaa. Arvosanaksi annoin itse 4,5. Tänään taisi siis olla taas matalamman vaatimustason päivä. Olisin kaivannut vähän lisää vaatimustasoa ja kaitsemista. Pitkien sivujen laukkapätkistä ei tullut juuri kommenttia. Vaikka alkutunnista sain ehkä sanottua etten tunnista koska vauhti on hyvä.

Tultiin vielä ravilähestymisellä maapuomi-ristikko-maapuomi kaarella radan poikki. Ensimmäisellä lähestymisellä Assi vain pysähtyi ristikon eteen vaikka yritin patistella yli. En ehkä tarpeeksi tosissani. Taisin kuitenkin käyttää raippaakin. Lopulta jäätiin vain seisomaan esteen eteen ja odotin mitä ope sanoo. Uudestaan.

Sitten päästiin yli mutta esteen jälkeen Assi oli lähdössä eri suuntaan. En osannut istua pikkuhypyissä, varsinkaan kun jälkimmäinen puomi venytti vielä askelta. Käteni vetivät taas koukkuun ja suoraksi ohjien lerppumisen tahdissa. Eli Assi oli aika pitkänä. Kun Assi sai välissä tarpeensa tehtyä niin rupesi jalka nousemaan. Rennolla kädellä, sujuen. Assi hyppäsi lopuksi näppärästi. Väärä laukka ei vaihtunut askeleessa ja sakkokierroksella tuli iso pomppu myötälaukkaan. Ope oli tyytyväinen. Kyllä minäkin sen tunnustin että parani loppua kohti. Mutta silti oli luvattoman paljon huonoa. Läpi tunnin oli sellainen olo ettei Assi ollut avuilla vaan teki mitä lystäsi. Välillä sitä huvitti hypätä. Ihan kuin kissa. Teeskentelin sitten ohjaavani.

Olen kuulemma turhankin tarkka omasta tekemisestäni. Minun mielestäni kun en ole vielä sillä tasolla että kannattaisi tahallaan leväperäillä. Epämääräisyyksillä ei opi hyväksi.

Ongelmia:
Assi jumitteli lähes koko tunnin ja pudotteli laukkoja pois
tuijotteli kouluaitoja laidalla
en saanut suunvuoroa tehtävien jälkeen kun ope selitti jo kaverille seuraavaa asiaa
lähes koko ajan oli sellainen olo ettei Assi kuunnellut minua vaan teki omiaan
en tullut onnelliseksi

Parannusta:
jumittelu loppui kun sai tarpeensa tehtyä
lopuksi näppäriä hyppyjä ristikolle

***

Koska mm. Pallurablogi on avannut kuukausittaisia hevostelukulujaan niin päätin nyt tehdä samoin. Olenhan kuitenkin excelöinyt niitä jo useamman vuoden (ja pahemmalta vain näyttää).

Syyskuun hevosmenot:

 Assi  175 e
 Hemppa
 286 e
 Heponiitty
 152 e
 (kaikki) opet  210 e
 aluekatsastus
 113 e
 kisat
 77 e
 trailerivuokrat   60 e
 huopa, heijastimet
 15 e
 yht.
 1088 e

Lisäksi tallimatkoista ja kisa- ja valmennusreissuista tulee noin satasen bensakulut kuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora