torstai 5. syyskuuta 2019

Jalasta eteen puomitunnilla

Keskiviikkona iltapäivästä rupesi tuntumaan puolikuntoiselta. Olo ei töiden jälkeen kohentunut muttei toisaalta tuntunut niin kipeältä ettenkö selviäisi tallireissusta. Vaikka iltapäivä oli sateinen niin ilta oli kirkas. +15°C.

Käveltiin Assin kanssa kierros pihalla ja sitten maneesissa. Kerroin opelle etten ole parhaassa vedossa ja toivoin jotain kevyempää perustyöskentelyä. Mentiin sitten puomitreeniä neljällä puomilla. Suora linja toisella pitkällä sivulla, toisella kaareva. Taisin kuulla metrimäärät mutta unohdin. Olisiko ollut 17,5 ja 20?

Alkuverkassa ei tehty ihmeitä. Jalasta eteen ja kuski hiljaa kun liikkuu. Ja kun hidastaa niin taas jalka. Eikä hätistellä varmuuden vuoksi. Sekä jalasta pitää tulla reaktio. Olipa hankalaa. Onneksi Assi vastasi pyyntöihin ihan hyvin. Vähän suunnanmuutoksia ja jokunen ympyrä. Itse tasapainoilin vaikuttamattomuuden ja lamaantumisen välimaastossa. Tänään Assi oli selkeästi vähän enemmän vasemmassa ohjassa kiinni. Sitten käveltiin hetki.

Alkutunti tehtiin siirtymiä pääty-ympyrällä. Ensin käynnistä pari pysähdystä. Näissä yritti hiippailla kuten Saku. Sitten siirtymiä käynnin ja ravin välillä. Kumpaakin vain lyhyesti. Kädellä rentona ja varsinkin ravin piti välissä sujua eteen. Nämä tehtiin näppärästi. Välissä vähän suurennettiin ja pienennettiin ympyrää kun Assi tuntui yhä kaatuvan vasenta pohjetta vasten.

Sitten sama siirtymäharjoitus ravin ja laukan välillä, aina puoli kierrosta kumpaakin. Vasen oli hyvä ja tarkka. Oikeaan nostot tulivat noin askeleen myöhässä. En valmistellut tarpeeksi täsmällisesti. Ravissa jos meinasi juosta alta niin ohje oli vain rentoutua ja odottaa ja se kummasti auttoikin. Rennot kädet. Ei hinkattu tätä kovin kauaa kun sujui asiallisesti.

Tehtävät aloitettiin oikeassa kierroksessa suoran linjan puomeilla. Rennot kädet, rento laukka. Odota puomia. 5, 6 ja 4 askelta väliin. Onnistui 90-prosenttisesti ja paikatkin tulivat aika hyvin. Kaarevalla linjalla aloitettiin kuudella ja tultiin myös 7 ja 5. Pari stiplua mutta yllättävän tasaisesti, rennosti ja hyvällä kaarella. Oli sellainen olo että hallitsen homman.

Kuvittelin että vasen kierros olisi helpompi mutta olin väärässä. Suoraan kaarevalle linjalle. Ei saatu kuuttakaan kun livahti seitsemäs. Enkä saanut korjattua. Puskin ensimmäiselle liikaa mutta se ei ollut homman idea. Rennosti ekalle ja sitten jalasta eteen. Lennossa käsky vaihtui tulla viidellä vaikkei selvitty vielä kuuteenkaan. Kierros toisensa jälkeen tuli 6. Taisin yrittää vaikuttaa liikaa ajatuksella ja tarpeettoman vähän jalalla. Kun heräsin käyttämään jalkoja niin reaktiota ei silti tullut, saatettiin tosin luisua tehtävältä lähes ohi. Eikä pieni raipanhipsaus auttanut. Lopulta piti huomauttaa reilusti. Assi kimpaantui pukin verran mutta sen jälkeen löytyi myös kaivatut 5 askelta. Seitsemää ei taidettu edes yrittää.

Lopuksi vielä suora linja molempiin suuntiin, 5 ja 4. Ei mennyt ihan sukkana mutta aika vähillä sakoilla. Ja tykkäsin kun viilattiin vielä askelmäärän lisäksi paikatkin kohdilleen. Taas Assi piti herätellä neljään mutta lopulta 4 meinasi jäädä ahtaaksi. Sitten riitti.

Kuskin alaselkä jumahti pikkuhiljaa pahemmaksi ja pahemmaksi. En tietysti halunnut häiritä opetusta valittamisella mutta loppukäynneissä mainitsin asiasta. Tai siis käveltiin hetki ja kun ope suoriutui aika pian pois niin hölkättiin vielä keskenämme. Loppukäynnit taas lähinnä matkustelin ja pelkäsin että jalkani eivät enää kanna, sen verran pahasti sattui selkään. Huomasin tässä että Assin seinälle liiraus taitaa olla vain Assin hivuttautumista sen suosikkiuralle. Jos esteet linjaisi sen mukaan missä se tahtoo kävellä niin en usko että meillä olisi ongelmia. Suunnilleen lamppurivien alla.

Kaulaklippauksesta huolimatta Assille tuli sen verran hiki että päätyi pesulle. Kuski oli vähän kankea mutta pysyi tolpillaan ja oli jopa suht ripeä. Ajomatka kämpille oli kivulias. Näin pahasti selkä ei ole ollut koskaan ennen jumissa. Eikä tänään tehty mitään erikoista eikä pompottanut paljoa. En ymmärrä.

Ongelmia:
Assi oli alkutunnista selvästi enemmän kiinni vasemmassa ohjassa
alkuun tuli vasenta pohjetta vasten molemmissa suunnissa
vasen kierros oli vaikeampi
välillä lähes luikersi puomeista ohi
kuskin selkä jumahti todella kipeäksi
lähtiessä oli säkkipimeää

Parannusta:
hyvä jatkaa yhä tärkeää perusharjoitusta
Assi oli läpi tunnin kivan rento
vaaditut askelmäärät löytyivät lopulta
oikea kierros oli tasaisempi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora