perjantai 27. syyskuuta 2019

Piiitkästä aikaa omalla kentällä estetunnilla

Perjantaina oli estetunnit kisoihin osallistuville. Pääsin paikalle ja hypättiin 5 hengen ryhmässä. Mennessä auton mittari näytti +13°C eikä illan hämärtyessäkään laskenut kympin alle.

Hemppa oli pihatossa ja tuli muun porukan mukana portille. Itselleni puin ihan liikaa vaatetta. Pelkkä poolo + turvaliivi oli hyvä. Toinen paita piti riisua alkuverkan jälkeen.

Hemppa ravasi alkuun ihan hyvin. Veikkaan osasyyksi eilistä pro-kuskia. Pian kuitenkin rupesi taas tavalliseen tapaansa pikkunyppimään ohjia. Yritin pitää vakaat kädet ja ratsastaa takajalkoja nopeammiksi. Ei suurempaa muutosta.

Ravissa tehtiin 10 metrin voltteja. Yritin vahtia lapoja. Oikeassa kierroksessa toinen puoli kentästä ja voltti tultiin laukassa. Omasta mielestäni oli kaameahkoa mutta open kommentti jotain hyvähyvää.

Vasenta laukkaa ei tultu pohjille vaan heti estetehtävälle. Pitkän sivun alussa este, väliin voltti ja lopussa toinen este. Kovasti samaan tapaan kuin tehtiin Assin kanssa toissapäivänä koulutunnilla. Ihan ok. Taidettiin tulla kahdesti.

Seuraavaksi tultiin oikeassa laukassa sisään ns. lävistäjältä toiselle kaareva linja. Väliin taas voltti. Tämäkin tultiin kahdesti. Huomasi että sunnuntaista oli vähän jännityksiä päällä enkä ollut hypyissä niin rento kuin olisi pitänyt. Hemppa heti rankaisi esteiden jälkeen pompuilla. Saattoi olla jotain vääriä laukkojakin.

Sitten tultiin sama ilman volttia, kaarre tyylikkäästi väärässä laukassa. Sama vielä kertaalleen toisesta suunnasta. Tulikohan jotain sakkoja huonon lähestymisen takia. En huomannut mikä meni pieleen mutta korjaantui. Töpöaskeleistakin luovuttiin ja meni sujuvammin.

Taidettiin tämän jälkeen tulla rata. Okseri, kaareva linja, suora linja ja tiukempi kaareva. Sain Hempan hyvin liikkeelle eikä tainnut poukkoilla enää ylimääräisiä. Ihan ok. Meillekään ei tosiaan nostettu vaan hypättiin sama 70 cm kuin muutkin. Kisoissa saattaa 80 ja 90 näyttää taas pelottavan isoilta.

Tänään ei lopetettukaan tähän vaan tultiin lopuksi vielä 3 esteen uusintatreeni. Pikkukieputtelut esteiltä toiselle. Laskin poneille n. 11 askelta kaarille. Me mentiin vähemmillä, tosin laukka sitten hyytyi. Ekalla kerralla ohjasin kakkoselle epämääräisesti ja mentiin lopulta päin tolppaa. Ihan luonnollinen pysähdys. Käsky oli tulla alusta uudestaan. Nyt osuttiin esteille vaikka tultiin vähän vinosti. Ei sujuvinta mutta tiukat tiet.

Tultiin sama uudestaan ja nyt hypättiin ronskisti vinoon. En tainnut saada askeleita laskettua nytkään. Jotain ehkä 7 laukkaa väliin? Rullaus hukkui.

Ei taidettu mennä enää ravia loppuun vaan käveltiin. Ehkä. Lyhyehköt loppukäynnit. Tallissa olin epäilyttävän nopea kun Hemppa ei ollut hikinen.

Ongelmia:
muutamat pukit esteiden jälkeen
joitakin vääriä laukkoja
yksi kielto kun ohjasin kohti tolppaa
hypättiin max 70 cm

Parannusta:
toisella kierroksella hyppäsi hyvin vinoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora