sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Tuplavoitto kotikisoista

Sunnuntaina oli tämän kauden viimeiset kotiestekisat. Keli suosi vielä sen verran että kenttä oli oikein hyvässä kunnossa. Lämmintä yllättäen lähes +10°C. Liputusnakkini aamulla ei ollutkaan yhtä vaan kolmea linjaa, joten jatkuvasti piti olla liikkeessä. Kuumahan siinä tuli ja mukana olleet lisävaatteeni olivat turhia.

Koko 70 cm luokka meni Hempan sisälle hakuun, puunaukseen ja varustamiseen. Tai no lähes, sillä vikan verkkaryhmän aikana oltiin jo pihalla kävelemässä. Hemppaa ei tänään taas pahemmin huvittanut eikä olisi halunnut kuolaimia.

©Siiri Salmi


Arvelin että poolo olisi ollut sopiva vaate mutta odotellessa luultavasti liian kylmä. Laitoin takin turvaliivin päälle mutten sitten lopulta koskaan riisunut sitä. Siirtelin vain hihoja eestaas.

Radan kävin kävelemässä 70 cm kävelyssä enkä sitten jaksanut mennä enää uudestaan. Meillä siis tänään ohjelmassa Hempan kanssa perinteiset 80 ja 90 cm. Molemmissa sama rata. Molemmissa luokissa oltiin myös lähtöjärjestyksessä ensimmäisiä.


Ratapiirros.

Kovasti näytti sekä kaarevat, suora ja kiemura linja tutuilta perjantain estetunnilta. Sekä esteiden 9 - 11 tiukka kieputtelu. Mitään kovin erikoisia esteitä ei ollut. Kävin silti näyttämässä Hempalle kaikki portit ja lankut. Ei kiinnostanut. Mitään loppukieputtelua erikoisempia oikoreittejä ei pahemmin ollut tarjolla. Ykkösen sisäpuolelta vikalle. Liputtajana huomasin että eniten väellä haaskautui mielestäni aikaa kaarteessa seiskalta kasille kun reitti ajautui tarpeettomasti kohti kolmosen viereistä kulmaa.

Mitenkäs se kuskin jalka taas nousee?
©Siiri Salmi


Verkassa ensimmäinen homma oli ratsastaa Hemppa eteen. Se ei onneksi vaatinut tänään ihmeitä. Vähän tuijotteli taas toimihenkilöitä mutta kun mentiin ensin rauhassa ohi niin tuijottelu loppui. Taivuttelin ravissa ja lopulta kääntelin voltteja ja muita tiukkoja kurveja. Laukassa sama juttu sekä myös kunnolla spurtteja jalasta eteen. Humma heräsi.

©Siiri Salmi


Hyppäsin verkassa kavalettikorkeudella kolmesti. Verkkaesteinä olivat ensin kolmonen pystynä ja sitten ykkönen. Tulin molemmat myös esteen 12 sisäpuolelta hieman vinoon. Ei ollut epäselvyyksiä tai erimielisyyksiä paikoista. Ei kaikki aivan priimaa mutta empimättä ja pudottelematta yli. Myös kisakorkeudessa ja vinoon. Myös okseri. Suunnitelma oli tosiaan tehdä tiukat tiet ja muualla edetä hyvin. Tehdä niin tiukka pohja-aika että se pitää luokan loppuun asti.

©Siiri Salmi


En ehtinyt pahemmin jännittää missään välissä. Hetki ehdittiin vetää henkeä verkan jälkeen ennen lähtöä. Ei oikein ollut tilaa spurtille + ympyrälle, joten mentiin pelkkä spurtti. Eikä saa päästää pitkänä kohti estettä, joten muistin myös tasapainotuksen.

Jalkoja ei kannata nostaa liikaa.
©Siiri Salmi


Myötälaukkoihin en pahemmin muistanut kiinnittää huomiota. Kaarre kakkoselta kolmoselle taisi molemmissa luokissa mennä väärässä laukassa kuten arvelinkin. Kaarteissa Hemppa kanttasi sisäjalan päälle ja puski sisään. Ei onneksi akuuttia haittaa kun osuttiin esteille ja mentiin yli. Tietysti tarpeetonta riskinottoa ykkösvaiheessa.

©Siiri Salmi


Linja neloselta vitoselle sujui kuudella. Vähän piti tässäkin malttaa lopussa. Muistelisin mitanneeni välin 27 metriin mutta saatan muistaa väärin. Kutosellekin kaaduttiin vähän sisään. Seiskaa en viitsinyt lähteä toheltamaan mutta ajatus jo hypyssä vasemmalle. Seuraava kaarre mentiin ihan luvan kanssa pienenä. Vähän töpöhyppy kasille mutta yli. Ysille sujuttiin ja estettä kohti ajatus oikealle ja kiinni. Kurvit menivät näppärästi ja 10 hypättiin suunnitelman mukaisesti vinoon pitkän sivun suuntaisesti. Viimeinenkin kaarre meni yllättävän tiukasti. 2 askelta suoraan ennen okseria ja yli. Taas tiukka vasen viereisiä esteitä nuollen ja vikalle. Tämäkin aavituksen vinoon. Totesin ettei mitään väliä mihin tältä tähtää, sillä käytännössä jo laskeutuessa ylitetään maalilinja.

Kanttaus + ilmeet.
©Siiri Salmi


Suunnitelma piti ja tuli ripeä nolla, jes!

Anne kuvasi ratamme:



Seuraava ratsukko teki myös pienet tiet ja sujui hyvin eteen. Me vähän käveltiin odotellessa. Lopulta poistuessa oli pakko kysyä ollaanko ekoina vai tokina. Ekoina kuulemma. Ensimmäiset 4 olivat hypänneet ja toiset vielä jäljellä. Jäätiin kävelemään pikkukentälle. Tunnustan että tässä vaiheessa en nauttinut henkisestä olostani vaan mietin että olisi ollut kiva hypätä vain yksi luokka.

Osa lopuista ratsukoista sujui hyvin eteen mutta teki niin pitkät tiet että oltiin vielä luokan loputtuakin ekoina. Eli pokkaamaan sinivalkoista ruusuketta! Ja koska kunniakierroksella saatiin olla ekoina niin ei tullut mitään ylimääräistä kuumumista ja poukkoilua.

©Siiri Salmi

©Siiri Salmi

©Siiri Salmi


Saatiin jäädä palkintojenjaosta suoraan seuraavaan verkkaan. Ravissa eteen ja voltteja. Laukassa eteen ja voltteja. Yksi hyppy pystylle pienempänä. Kisakorkeudessa 2, joista toinen lyhyellä tiellä vinoon. Okserille myös 2, joista jälkimmäinen vinoon. Ei ongelmia.

©Siiri Salmi


Pohdin etten ysikympissä uskalla kääntää yhtä tiukkoja teitä. Naureskelin että ekassa luokassa opetettiin rata Hempalle. Suunnitelma kuitenkin muuttui lennossa. Koska olin taas ensimmäisenä niin en uskaltanut jäädä himmailemaan. Alkuun Hemppa tuntui vähän hitaalta jalalle mutta nelosen jälkeen lähti eteen. Tein aika identtisen suorituksen kasikympin kanssa. Tosin varmasti auttoi että Hemppa tiesi radan kulun. Ysi kopsahti muttei pudonnut. Taidettiin tehdä vielä sujuvammat tiet, koska ajasta lähti vielä sekunti. Nollilla maalissa ja olin aivan riemuissani. Jahuu! Poniaika!

©Siiri Salmi

Anne videoi tämänkin:



Kukaan lopuista ei lähtenyt haastamaan meitä ja loppujen ajat alkoivat kaikki seuraavalla numerolla. Lopulta siis voitettiin tämäkin luokka. Tällä kertaa huikealla 8 sekunnin kaulalla! Kunniakierroksella piti vähän päästellä. Eikä yhtään pukkia koko päivänä!

©Siiri Salmi
©Siiri Salmi
Kaveri huomaamattomasti poistettu kuvasta.
©Siiri Salmi

©Siiri Salmi


Olin todella tyytyväinen suorituksiimme ja Hemppaan tietysti. Hienoa että välillä tulee tällaisia onnistumisia!

Kaikki ruusukkeet!
©Siiri Salmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora