maanantai 23. syyskuuta 2019

Pientä ratahyppelöä

Maanantaina oli estepäivä Assin kanssa. Lämmintä viiden asteen nurkilla. Nyt olin tallissa erityisen varovainen oven kanssa, sillä Assi oli kuulemma esitellyt enemmänkin karsinasta karkailuja. Laitoin humman hoitamisen ajaksi kiinni eikä yrittänytkään mitään. Tänään oltiin taas kaksarilla.

Alkuverkka ravailtiin rauhakseltaan. Jossain välissä muistin että voin vaatia vähän enemmän ja keskityin taivutuksiinkin. Pikkuhiljaa heräsi liikkeelle. Käveltiin tovi ennen hommia.

Laukattiin hetki molempiin suuntiin. Sitten tultiin ohimennen yksi ristikko. Sen jälkeen molemmat ratsukot saivat omat ristikkonsa, joita hypättiin ympyrällä. Oikea kierros ja me saatiin helpompi eli pitkän sivun suuntainen. Pienempää ympyrää kaipasi ope. Pari ensimmäistä hyppyä ratsastin oikein hienosti jalat kiinni ja hyvään paikkaan. Toistojen myötä taisi tulla huonompiakin paikkoja.

Hetken huilin jälkeen vasemmassa kierroksessa sama. Mielestäni tultiin ihan hyvin. Askel ei ihan osunut ja Assi pysähtyi esteen eteen. Siitä olisi voinut vaikka kävellä yli ja nappasin raipalla. Uusi lähestyminen ja sen jälkeen päästiin joka kerta kaikesta yli. Taas ope kaipasi pienempää ympyrää ja vasta lopuksi tajusin että Assin oikealle heittäytymistä hypyissä olisi voinut korjata tässä. Huomasi hyvin jo pikkukorkeudellakin.

Sitten tultiin tippakuvio. Suora ja kaareva linja, molempiin 6 askelta. Menin aika pian kaverin jälkeen ja opella tuntui olevan vielä juttu kesken kaverille. En ole varma katsoiko meitä ollenkaan. Mitään suurempaa kommenttia ei ainakaan tullut vaikka jäätiin joka esteestä kauas. Toivotut askelmäärät silti.

Jatkossa tajusin odottaa lähtölupaan asti. Tultiin perään vielä kaareva linja ja ristikot nousivat pikkupystyiksi. Lopulta esteet nousivat vähän (70 - 75 cm) ja mukaan tuli vielä okseri alkuun ja loppuun.

6 laukan linjat menivät joka kerta toivotuilla askelmäärillä. 7 laukan linjalle tuli ensimmäisellä kerralla 8, sen jälkeen venyttiin seitsemään. Okseri tultiin suht sujuvasti joka kerta. Ei pahasti laidasta mutta perinteisillä mutkaloikilla oikealle viettäen. Tähän en ollut tyytyväinen eikä ope maininnut asiasta sanallakaan. Kertaalleen suoran linjan jälkeen törkkäsin Assia epähuomiossa tarpeettoman kipakasti kannuksella ja Assi vastasi roimalla pukilla. Oma moka. Myötälaukat taisivat löytyä aika hyvin eikä tänään ollut kovin pahaa päädyissä kanttailua. Ihan avuilla ei päädyissä oltu vaan välillä ihan mutkalla. Samalla hukkui eteneminen ja Assi tuntui pikemminkin rullaavan edestä tyhjäksi. Ajatus eteen.

Tunnin aikana pudotettiin pari estettä. Ei mitään isompia virheitä. Viimeisellä kierroksella sain kaaret ratsastettua hyvin ja siihen olin oikein tyytyväinen. Ope taas riemuitsi kun välillä hypättiin okseri kauempaa imulla.

Tänään hypättiin aika maltillisesti ja kaveri jatkoi vielä. Nyt ei haitannut yhtään vaikken päässyt itse loikkimaan isompia esteitä. Oli kiva katsoa siistejä suorituksia paraatipaikalta vierestä. Ehdin siinä hyppyjen lomassa hölkkäillä loppuravitkin (Assi meni aika reippaasti) ja tuli todella pitkät loppukäynnit kun vielä talutin lopuksi.

Ongelmia:
alkuun oli taas hitaahko
alkuverkassa laukkasi mutkalla
yksi kielto
pari pudotusta
yksi pukki kuskin kannustökkäyksestä
hyppyjen määrä vaihtelee tunneittain aika paljon

Parannusta:
venyttiin lopulta vaadittuihin askelmääriin
lopuksi sain ratsastettua kaaret hyvin
ei pukitellut omiaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora