lauantai 20. lokakuuta 2018

Rusinankorvike esteillä

Lauantaille oli taas tarjolla pienryhmäestetunti Aaltokankaalle. En osannut olla menemättä ja kuskeja oli lopulta paikalla samat 4 kuin kaksi viikkoa sitten. Nykyään en juuri tätä isommissa ryhmissä muuten enää ratsasta. Olen tottunut jo liian hyvään. Ratsut vaihtuivat kahdella, samoin ope. Minulle oli jaettu Grini. Hauska päästä testaamaan uusia tulokkaita. Tosin tämäkin on ollut tallilla jo pidempään, mennyt vain itseltäni ohi.

Tarhasta löytyi vähän Rusinan oloinen humma. Vasta tunnin jälkeen tarkastin tammaksi. Hoitaessa kiltti, aavistuksen arka. Estetunnille olympiat ohjat kakkosrenkaissa. Nyt myös tukiremmi oli paikallaan. Lisäksi martingaali. Hummalla oli runsas karvanlähtö ja harja tuntui menevän joka vedolla tukkoon.

Pihalla keli oli niukasti plussalla, maneesissa n. +7°C. Tunsin itseni taas töppöjalaksi kun n. 165 cm korkean ratsun jalustimiin piti laittaa kierteet.

Odotin reippaampaa ratsua mutta käynnissä oli tasainen ja ravissa yllättävän tahdikas. Kulki mieluusti pystypäin aika lyhyellä kaulalla ja yritin saada turpaa vähän alemmas. Ravissa tehtiin kulmiin voltteja. Pullauttelee kuulemma lapoja herkästi ulos. En huomannut mitään erikoista. Ope hämmästeli miten rauhallinen on tänään. Laukat nousivat ihan näppärästi. Vasta ensimmäisen noston jälkeen ope sanoi että saattaa pukittaa nostossa. Ei tehnyt tänään. Laukattiin pääty-ympyröillä puomin yli.

Jossain vaiheessa rupesi kiemurtelemaan pitkien sivujen keskellä ja jumahti käyntiin. Ei irronnut ravia eikä laukkaa. Ope toi raipan avuksi, se auttoi. Myöhemmin samanlaisia käynnistysvaikeuksia rupesi tulemaan lähes joka kerta oman vuoron koittaessa. Ponipohkeet käyttöön ja raipalla muistutus. Silti saattoi olla takkuista.

Alkuun tultiin ympyröillä ristikkoa kaikki kerrallaan useampi kierros. Meni ihan ok. Myöhemmin aloiteltiin monesti laukkaamalla ensin pääty-ympyrällä maapuomin yli. Kivan reippaasti kuitenkin edettiin. Kun rupesin tekemään odotellessa siirtymiä niin liikkeelle lähdöt oman vuoron tullessa paranivat.

Ihan asiallisen paljon ehdittiin tänäänkin loikkia. Esteet eivät nyt alkuun olleet ihan minejä. Pari kertaa tuli alkuun pudotus, koska humma tohotti niin paljon. Jokunen väärä laukka esteiden jälkeen. Suoralle otti muistaakseni kuudesta neljään askelta. Kaareva linja meni joka kerta oikein siististi. Lävistäjän pysty vähän vaihellen. Mutta vaikka meni lujaa niin jarrut toimivat ja tuntui silti olevan hallinnassa. Vain kerran vähän pomppi omiaan kun oltiin hypättävän esteen vieressä muiden hypätessä.

Lopuksi esteet nousivat noin kasikymppiin. Meidän ratkaisu tulla linja neljällä ei kelvannut opelle vaan uudestaan. Viidelläkin onnistui ihan ok. Kaarteessa tuli yllättävän äkkiä kuulolle eikä lävistäjän pystylle rynnännyt yhtään. Oikein nätti hyppy ja laukkakin vaihtui. Viimeinen kaareva meni joka kerta oikein nästisti.

Oikein hauska hevonen. Selässä oli kivan turvallinen olo. Muutenkin käyttäytyi asiallisesti.

Ongelmia:
jokunen pudotus
käynnistysvaikeudet omalle vuorolle
yksi pomppu
vähän jännittyneen oloinen välillä

Parannusta:
kivan reipas
hyppäsi helposti
kaareva linja meni joka kerta siististi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora