maanantai 22. lokakuuta 2018

Laukannostoja keskihalkaisijalla

Maanantaina jatkoin Assin kanssa kouluratsastuksella. Yritin olla kerrankin ajoissa verkkaamassa ratsua ennen opetuksen alkua. Ehdin ravata yhden sivun ennen open saapumista. Mutta tätä ennen käynti ei ollut niin pahaa matamista kuin yleensä. Istuinluiden kääntäminen kuskin ns. takakenon myötä tuntui vähän auttavan. Ravissa liikkui ihan ok. Pohkeista ei tosin reagoinut aina eteen.

Nyt pyörittelimme askellajit läpi verkassa ja laukkaakin otettiin ihan hyvät pätkät. Ei saa päästää pitkäksi. Pitkien sivujen sisäpuolella suoruutta sekä asetuksia sisään ja ulos. Kulki ihan hyvin.

Lopputunti askarreltiin suoruuden ja siirtymien parissa. Keskilinjaa harjoitusravissa peilejä kohti. Ensin tehtiin suoralla parin askeleen käyntisiirtymä. Peileiltä vuorotellen eri suuntiin. Vasen kierros sujui paremmin mutta siinä humma oli vastahakoisempi rentoon tuntumaan. Oikealle mennessä liiraili helpommin linjalta. Paranivat onneksi.

Sitten nostettiin ensin käynnistä laukka. Ensimmäinen yritys ei onnistunut, ravipätkä väliin ja uusi yritys meni paremmin. Sitten tultiin ravissa keskilinjalle ja nostettiin uuden puolen laukka. Sitä pitkälle sivulle ja uudestaan. Tässäkin suunta vaihtui joka nostolla. Oikean laukan nostoissa kiemuroi alkuun aika paljon ja luisui vasemmalle. Vasen meni paremmin. Lopulta saatiin molemmat suht suoriksi. Oikeakin jopa yllättävän hyväksi. Olisin antanut ehkä 6,5. Mutta nousi aina pyydetty laukka.

Jossain välissä pyöriteltiin oikeaa laukkaa ympyrällä ja yritettiin käännellä lapoja sisään. Oikein sopivaa höykytystä meille.

Loppuraveissa ei ollut ihan parhaimmillaan. Ei huono mutta vasen lapa yritti yhä karkailla ja isompaa ravia pyytäessä kiihtyi. Kuitenkin oikein kiva tunti ja tulin tyytyväiseksi. Meni paremmin kuin Hempan kanssa viikonloppuna.

Kakkoja kerätessä Assi malttoi olla aloillaan kun sai nuuhkia hartioitani.

Ongelmia:
kiemurointi

Parannusta:
kakkajumista päästiin kesken raviin
nosti pyydetyt laukat
suoruus parani
oli suht aktiivinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora