perjantai 5. lokakuuta 2018

Kivasti menneet kotikoulukisat

Perjantaina oli Tallinmäen vuoden viimeisten koulukisojen aika. Hyvä syy ottaa vapaapäivä. Kovin hyvin ei alkanut sillä aamulla kauhistuin taivaalta satavaa räntää. Maa osin valkoisena ja kunnon viima päälle. Ei kovin ihana keli koulukisoille taivasalla. Autossa oli kesärenkaat (kuten varmaan kaikilla muillakin) ja sille oli muuta käyttöä, joten bussilla tallille. Noin 1,5 tuntia suuntaansa sisältäen autokyydin isolta tieltä.

Mutta positiivisiakin puolia oli. Ilmoittauduin Hempalla vain KN:ään mutta kyseltiin perään että tahtoisinko mennä myös C-merkin. Tietysti tahdoin! Me kun tarvitsemme sen lämmittelyluokan alle. Tässä vielä opetellaan että miten osaisin ratsastaa heti ensimmäisen suorituksen hyvin. Eilen tein junassa mielikuvaharjoituksia ja KN:n lopun käyntiinsiirtymästä tuli 9 ja lopputervehdyksen jälkeen satoi konfetteja. Tähän on ehkä vielä vähän matkaa :D

Keli onneksi lämpeni ja räntä pikkuhiljaa katosi. +6°C ja lopulta aurinkokin vähän pilkisti. Hemppa oli loimi päällä pihalla eikä ollut mutainen kuin jaloista. Harja oli kasvanut eikä aikaa ollut hirmuisesti, joten päätin tehdä ranskanlettikombon. Ranskispätkiä tuli lopulta 4 (ja niiden tekeminen sattui vasempaan peukaloon). Lettien päät pyöräytin sykeröiksi. Ihan siisti.

Tässä on yritetty kuvata kampausta. Eipä tästä juuri mitään erota.

Tallikaveri onneksi auttoi varustamisessa sillä aikaa kun laitoin omat kamppeeni. Haaveilemani pitkä verkka jäi vähän puolitiehen. Ehdittiin yhden suorituksen ajan kävellä valmistautumisalueella ja sitten päästiin 3 suorituksen ajaksi kentän päätyyn verkkaamaan. Kenttä oli rapainen muttei haitannut itseäni enkä huomannut Hempassakaan harmistusta.

Tänään Hemppa ei ravissa aluksi tuntunut huonolta. Jes! Kulki vähän pitkänä mutta aika rennosti. Kyselin opelta pari kertaa vain että näyttääkö löysältä. Askellajit läpi pitkän kaavan mukaan ja vähän siirtymiä, voltteja ja suunnanvaihtoja. Loppuun vielä laukannostot käynnistä.

Aidoissa Hemppa tuijotteli tuomaripäätyä yllättävän paljon. Mentiinkö siitä sitten viidesti ohi ennen kuin rupesin tekemään muuta.

Rata meni ihan asiallisesti. Ei pahempia venkoiluja. Mitä nyt tuomarin kohdalla yhä vähän jännittyi ja yritti liirailla. Ei rikkoja. Kahden viimeisen ratsukon ajan käveltiin taas pikkukentällä. Palkintojenjakoa ei kuulunut, joten jatkettiin suoraan uuteen verkkaan. Siinä oma lähtövuoroni oli toisena.

Ensimmäinen suorituksemme:


Nyt verkassa yritin vaatia vähän enemmän. Hemppa rupesi taas menemään huonoksi. Vasen kierros ei toiminut ja jäkitti vastaan. Yritin ajatella kahden ohjan tuntumalle ja antaa vähän enemmän siimaa. Ohjat valuivat muutenkin pitkiksi. Ohjien nappulat olivat meitä ajatellen väärissä kohdissa. Taipuisuus oli hetkittäin hyvä, sitten taas vänkäili. Tein ihan julman määrän loivia kiemurauria molempiin suuntiin. Myös siirtymiä jonkin verran. Yritin antaa istunnan pyytää eteen ja hetkittäin ravi eteni kivasti.

Aidoissa tuijotteli tuomaripäätyä nyt vähemmän. Tein loivat kiemurat nyt aidoissakin. Uusi sisäpohje mukaan, höllää ulkoa. Tosin yhä kun lopuksi hurautettiin laukalla kierros ympäri niin empi tuomaripäätyä.

Sangen tasainen suoritus tämäkin. Ehkä olisi voinut olla vähän lyhyempi ja säpäkämpi. Suurin moka oli ensimmäinen laukkalävistäjä, joka putosi ihan liian aikaisin raville. Ja vielä kun ajattelin tätä hetkeä aikaisemmin. Nyt oma aivotoiminta rullasi radalla jo aika hyvin mutta omaan istuntaan asti sitä ei riittänyt. Poikkeuksellisesti ensimmäinen loiva kiemura meni vastustelematta. Käyntisiirtymä ei ollut erityisen tyylikäs eikä tullut konfetteja lopuksi. Olin kuitenkin tyytyväinen. Hemppa liikkui itse eteen eikä nykinyt ohjia.

Jälkimmäinen ratamme:


Papereiden saaminen meinasi tiputtaa kuskin jaloiltaan. C-merkki: 72,222 %. Paperi pullollaan seiskoja ja neljä(!) kahdeksikkoa, joista yksi taas alakerrassa tuplakertoimilla oikeista teistä. Huonoimmat numerot oli neljä kuusipuolosta. "Hienoa työtä! Harmonisia ja tasaisia pätkiä hyvällä energialla ja rentoudella! Vielä hieman paremmin pohkeesta tuntumalle myös laukassa :)"

Ensimmäinen kerta elämässä kun sain koulukisoista yli 70 %! Tällä irtosi myös luokkavoitto. Yritän pitää mielessä että tämä oli kiltisti tuomaroitu eikä oikeasti olla ihan tuolla tasolla. Mutta kivaltahan se tuntui. Erityisen kiva oli se, miten hyvä Hemppa oli jo ensimmäisellä radalla!

Jälkimmäinen paperi oli sekin mukavaa katsottavaa. Paras numero oli oikeasta ravivoltista 8. Huonoin pudotetusta lävistäjästä 5. Nyt oikeista teistä tuli vain 6,5. Alakerran paras numero oli istunnasta 7. Yllättävää. Ylhäällä seiskoja oli keskiravista (jes!), 3 askeleen käyntisiirtymästä (jes tästäkin!), ensimmäisestä käyntipätkästä sekä lopputervehdyksestä. Jälkimmäisestä laukkaympyrästä 6,5, "tasaisia pätkiä, välillä tähyilee kaukaisuuteen". Hah! "Etenkin ravissa kivan letkeitä pätkiä! Pieniä epätasaisuuksia ajoittain mutta oikea ajatus tekemisessä :)" 64,200 %. Kivan positiivinen palaute ja allekirjoitan tämänkin täysin. Tällä tuloksella saatiin 6 ratsukon luokassa sininen ruusuke. Taitaa olla siis aika uskoa että kotikisoissa voidaan jättää C jatkossa välistä. Toivoin jotain vähän helpompia A-ohjelmia tarjolle niin voisi mennä kaksi. Nyt tarjolla ollut he A:1 olisi ollut meidän taidoillemme ihan liikaa.

Kotiin siis kahden ruusukkeen kanssa. Videoista kiitokset Siirille ja Tiitulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora