tiistai 23. lokakuuta 2018

Kärsivällisellä työskentelyllä hyväksi

Maanantain ja tiistain välisenä yönä näin unta että menin Heponiittyyn. Talli näytti sisältä vähän saman tyyppiseltä kuin Kerava ja yhdessä karsinassa oli possuja. Opet olivat kuitenkin oikeat. Koulutunnin sijaan tarjolla olikin poniestetunti ja minulle oli jaettu joku kirjava n. 130-senttinen poni. Heräsin ennen tunnin alkua.

Tiistaina Heponiityssä tarjolla oli kuitenkin kouluratsastusta Sakulla. Taas humma oli aiemman tunnin jäljiltä märkä. Ratsukoita tuli tunnille 6. Täällä isommat ryhmät eivät niin haittaa.

Alkuun taas asetettiin keskiympyrällä. Käynnissä oli sangen takkuista molempiin suuntiin. Saku vänkäili vastaan ja yritin vain rohkeammin ja rohkeammin. Onneksi ope kannusti kokeilemaan ja tekemään. Ravissa tuntui aavistuksen paremmalta muttei vielä kovin hyvältä siinäkään. Saku oli enemmän kiinni vasemmassa ohjassa. Vasta vähän myöhemmin tajusin ruveta ratsastamaan ns. vasenta lapaa sisään ja se vähän helpotti. Kertaalleen melko alkutunnista tuli sanomista liian pitkistä ohjista.

Ravissa tehtiin ensin voltteja joka sivun keskelle. Vähän parani. Myöhemmin tehtiin pääty-ympyrät laukassa. Ensin oikea kierros. Vasta laukkojen jälkeen ravikin parani. Mutta tuli oikein näppärää laukkaa ja useampi oikein laadukas siirtyminen laukasta raviin. Yhä pitkien sivujen keskelle ravivoltit. Sisäohjalla ei saa vetää. Taivuta sisäpohkeen ympäri. Ulkopohje kaatumista vastaan. Suoralle mennessä lisää aktiivisuutta molemmilla pohkeilla. Laukkaakin parannettiin molemmilla pohkeilla kopistelemalla laukan tahtia nopeammin.

Vasemmassa kierroksessa ei tullut yhtä hyviä laukkoja. Vain yksi hyvä ympyrä ja ravisiirtymät olivat kiireisempiä. Mutta ratsu tasoittui kahdelle ohjalle ja ravivolteista tuli kehuja. Päivän bonus että kaikki laukat nousivat myötäisinä ja heti pyynnöstä.

Yksi ahaa-elämys hieman jännittyneen ratsun selässä oli se, että olin itse turhan takakireä. Käänsin omaa mielialaani pari pykälää iloisemmaksi ja samalla rennommaksi. Auttoi.

Välissä tehtiin käynnissä lyhentämistä ja pidentämistä. Loppuraveissa annettiin vähän enemmän ohjaa ja Saku malttoi sangen kivasti kiirehtimättä. Pidätteistä meinasi tulla turhankin hyvin takaisin.

Kiva tunti vaikka alku olikin tänään aika takkuinen. Hyvin silti jaksoin työstää kärsivällisesti. Ei sovi luovuttaa.

Ongelmia:
alku oli aikamoista vänkäilyä
oli taas vähän enemmän kiinni vasemmassa ohjassa

Parannusta:
kaikki laukat nousivat myötäisinä
oikeasta laukasta oikein hienoja ravisiirtymiä
vauhti oli läpi tunnin hyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora