lauantai 6. lokakuuta 2018

Sujuvasti esteitä Ristolla

Lauantaina Aaltokankaalla oli ylimääräinen pienryhmäestetunti. Sopivasti aamupäivällä niin lähdin mukaan. Sen verran kyllä mokailin että jätin ratsastuskenkäni Tallinmäelle ja kaivelin sitten hädässä talvikenkiä käyttöön. Varachapsit olivat hukassa, joten ratsastin lasten tyyliin ratsastussukat pohkeiden päällä.

Ratsuksi ei tänään tullutkaan Jamppaa vaan Risto. Humma oli tarhassa. Hoitaessa kiltisti. Ratsukoita tunnille tuli 4 ja esteitä kasattiin maneesiin 5.

Ope oli tallin toinen uusista opettajista, ensimmäinen kerta kun tapasimme toisemme. Kyseli että minkä verran olen hypännyt. Vastasin että paljon. Ristoa sanoi useampaan otteeseen laiskaksi ja ohjeisti herättelemään hummaa kunnolla. Itse en mitään kummempaa laiskuutta huomannut. Kannuksiakaan ei ollut. Liikkui kyllä kun pyysi eikä tarvinnut suuremmin patistellakaan.

Alkuun mentiin askellajit läpi molempiin suuntiin ja verkkaesteenä taidettiin tulla päädyn ristikkoa. Ope luetteli meille järjestyksen ja Riston kanssa oltiin kolmansina. Ristikko vasemmassa kierroksessa sujui ihan hyvin. Ei huippusuorituksia mutta paikat olivat pääosin ihan ok, sain laukan etenemään ja tie oli kunnossa. Tultiin jotain 3 ja 5 hypyn väliltä.

Sitten lähdettiin tulemaan tehtävää. Oven kohdalla oli ristikko. Piirustuksessa siitä oli kaareva 14 metrin linja 90° seuraavalle ristikolle (pitkän sivun suuntaisesti) ja näiden puolessa välissä maapuomi. Alkuun Risto tarkkoi jalkansa ravin kautta puomille. Myöhemmin sain sen pysymään laukassa. Mutta parhaiten väleihin tuli 1 + 2 askelta. Ensin jatkettiin toiselta ristikolta suoraa linjaa kolmannelle. Myöhemmin väliin tuli kaarre okserille ja suora linja hypättiin toiseen suuntaan kohti katsomoa.

Alkutunti tultiin aika pieniä esteitä mutta nousivat kuitenkin 60 cm pintaan. 7 esteen rata tiukkoine kaarteineen tultiin pari kertaa. Lopuksi esteitä vähän nostettiin ja tultiin vain 4 esteen pisaralenkki. Hieman yllättäen kun laukattiin rennosti ja sujuvasti kohti viimeistä pystyä (kohti katsomoa) niin Risto päätti juosta vasemmalta ohi. En ehtinyt korjata linjaa, joten tuli kielto. Määrätietoisesti palautin ratsun heti esteen eteen ja annoin katsoa hetken. Linja uusiksi kävi käsky. Eikä tarvinnut yhtään komentaa, nyt molemmat esteet sujuivat yli.

Kaarteissa Ristoa piti välillä vähän muistutella nostamaan jalkojaan. Otettiin jokunen puomi mukaan kun etuset jäivät roikkumaan.

Lopuksi Risto ja Verna saivat tulla vielä korotetun kierroksen ja okseri nousi kasikymppiin, muut vähän vähemmän. Pysty tippui ja sen jälkeen Ristolla oli kaarteessa väärä laukka. Vaihtoi sen ravin kautta juuri ennen okseria ja vauhti loppui kokonaan. Odotin kieltoa mutta humma kampesikin okserista lähes paikaltaan yli. En muista putosiko tämäkin. Ope käski tulla uudestaan alusta. Tälläkin kerralla laukka oli kaarteessa väärä ja samoin Risto korjasi sen ravin kautta. Vauhtia ei ollut kovin paljon enempää mutta nyt päästiin okseri puhtaasti yli. Päädyssä tuntui vähän työläältä ja humma rupesi hyytymään. Selvittiin kuitenkin lopuista yli eikä saatu enempää sakkokierroksia. En usko että meno olisi tästä parantunut.

Loppuraveissa Risto oli aika tasainen. Nyt piti vähän aktivoida eteen ettei nukahda. Ope antoi jokaiselle henkilökohtaisen palautteen. Meidän palautteemme koski enemmän Ristoa kuin minua. Kerroin vastapalautteen että kiva tunti ja ehdittiin tehdä mukavan paljon.

Ongelmia:
yksi ohimeno
loppua kohti vauhti hyytyi
jokunen pudotus

Parannusta:
hyvin kampesi 80 cm okserista yli lähes ilman vauhtia
ehdittiin hypätä kivan paljon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora