lauantai 27. lokakuuta 2018

Korkea ravi hiersi polvia

Lauantaiaamu alkoi aamiaisen jälkeen koulutunnilla. En onneksi joutunut ensimmäiseen ryhmään mutta silti 9.20 oli mielestäni aika aikaista olla hevosen selässä. Ratsukseni sain eilisen demohevosen Upen. Hoitaessa oli kiltisti, pönötti vain aloillaan.

Käveltiin keskenämme (tunnille tulevat 5 ratsukkoa) maneesille. Uppe katseli sivuilleen ja välillä tuntui vähän jännittyvän. Ei kuitenkaan tehnyt mitään. Keli oli nollan tienoilla. Mennessä jo tunsin selkään eilen demossa huomatun että jättää vasemman kyljen mieluusti alemmas.

Alkuun taidettiin jotain pyöritellä käynnissä. Pääosin tultiin loivia kiemuroita. Heti alkuun huomasin että jalkani ovat liian kankeat enkä saa reisiä ja polvia niin irti satulasta kuin tahtoisin. Venyttelyt ennen tuntia jäivät tekemättä. Yritin satulassa vähän paikkailla ja avata jalkoja. Ravi oli ihan yllättävän isoa ja ope sanoi että heittää helposti irti satulasta.

Alkuverkassa taisin vähän matkustella. Loivalla kiemuralla tehtiin keskelle voltti ulos uralle. Huolellisemmat taivutukset, kaarillakin asetukset. Uppe oli kivan ryhdikäs itse. Kevennä pienemmin, pysy lähempänä hevosta. Siinä olikin tekemistä.

Otettiin ympyrällä laukat koko porukka kerrallaan. Jalustimien nostamista ehdoteltiin ehkä jo tätä ennen. Minun suositeltiin pitävän ne jaloissa. Harjoitusravissa humma lähti vähän kiirehtimään. Kyydissä pomppiminen ei auttanut asiaa. Kevensin. Laukoissa oli alkuun rauhallinen, sitten kiihtyi vähän laukassakin. Näpeissä kuitenkin. Ei laukattu tunnin aikana enempää.

Tehtävässä tultiin aika paljon käyntiä. Käyntiväistö keskelle pitkää sivua etuset uralla, loiva kiemura siten, että vain kaari ja voltti tultiin ravissa. Kun meno rupesi tasoittumaan niin rupesin istumaan pätkiä alhaalla. Parani ja pysyi allani suht rentona. Väistöt olivat vähän epätasaisia. Hidasti ja poikitti liikaa. Unohdin taas asetuksen. Muttei mieleeni jäänyt erityisen suuria puolieroja.

Tunti meni äkkiä. Kaikesta yrityksestä huolimatta supergrippihousuni pysyivät satulassa minua paremmin ja heiluin housujen sisällä. Tämä hiersi polveni sisäpinnoilta rikki. Kannatti pakata rakkolaastarit mukaan! Vähemmän kitkaiset housut olisivat koulutunneille paremmat, varsinkin näin isoraviselle ratsulle. Ehkä osaan ottaa opiksi.

Paluumatkallakin humma käyttäytyi hyvin. Perustolkku. Kiva hevonen mutta jäi taas sellainen olo etten vetänyt erityisen hyvin itse.

Ongelmia:
kuskin lonkat olivat kireällä
en osannut istua harjoitusravissa
polveni hiertyivät verille
olisin voinut ottaa vielä vähän enemmän kommentteja opelta

Parannusta:
laukat nousivat nästisti
perustolkku ratsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora