lauantai 27. lokakuuta 2018

Kiitorotta esteillä

Lauantain jälkimmäinen tunti saatiin toiveista esteitä. Toivoin kivaa ratsua (taisin lisätä perään Rotta < 3) ja sain Robinetan. Ennen ratsastusta käytiin kuntosalilla kiertoharjoittelemassa alkulämmöt. Tuli vähän kiire mutta oltiin ajoissa. Vatsapanssari ja kuolainten vaihto (tilalle kierrenivel). Onneksi pinteleiden sijasta sai laittaa jännesuojat eteen. 5 ratsukkoa tällekin tunnille.

Matka maneesille meni taas rauhaisasti. Nyt letkassa ohjeen mukaan toisina. Kiristin vyön huolella ettei satula keiku kuten eilen.

Alkuverkassa keskityin tasaisuuteen. Vaadin pyöreän muodon ja yritin sen lisäksi pitää takaset aktiivisina ja menon reippaana. Keventäessä piti keskittyä ettei satula läpsinyt takapuoleen.

Mentiin ympyrällä kevyen istunnan harjoituksia. 5 ylös, 5 keventäen. 2 ylös, 1 alas. Ja siirtymiä kevyessä istunnassa. Toimi aika kivasti eikä ollut yhtään rankkaa.

Alkutunti tultiin puomitehtäviä. Kuviona vähän kahdeksikon tapainen. Ensin ravia ja yksi käyntisiirtymä. Myöhemmin myös laukkapätkiä kavalettien yli. Kaikki liikkuivat kerralla ja yllättävän hyvin vedettiin. Ei törmäilyjä ja kaikki mahtuivat. Robi pysyi kavalettien yli ravissa eikä kiihdytellyt yhtään samalla tavalla kuin vuosi sitten.

Välikäyntien jälkeen aloitettiin kavaleteilla ja ympyröillä. Kavaletti, ympyrä, lävistäjän pysty, ympyrä ja toinen kavaletti. Vähän meinasi kiihtyä mutta tuntui olevan näpeissä. Hypyissä satula meinasi taas hyökkiä takapuoleeni. Ja vähän piti malttaa esteen yli ennen pidättämistä.

Lopputunti tultiin esteitä. Rataa pidennettiin joka kierroksella. Ympyrät jätettiin kavaleteilta pois. Kavaletti, pysty ja kavaletti s-kiemuralla. Vähän samaan tapaan kuin ollaan Assin kanssa tultu. Lyhyen sivun kautta lävistäjälle ja siitä ristikko. Toisen päädyn kautta kavaletti ja 5 - 6 askelta okserille. Viimeisen kavaletin jälkeen mentiin noin yksi askel suoraan ennen suoristamista okserin linjalle. Kävin katsomassa tämän etukäteen ja osasin siististi. Viimeiselle kierrokselle lisättiin vielä ensimmäisen lävistäjäesteen perään kaarevalla linjalla n. 4-5 askeleen päähän okseri. Tämä saattoi olla tunnin korkein este, ehkä 75 cm? Hypättiin se vain kerran ja lähestyminen oli törkeän huono. Yli kuitenkin vaikka kiemurrettiin enkä ehtinyt suoristaa kunnolla.

Meno oli ihan sujuvaa muttei yhtään niin tasaista kuin olisin halunnut. Meinasi kiihtyä välillä vähän liikaa. Pari väärää laukkaa mahtui matkaan mutta sain korjattua. Nyt tamma ei välittänyt valkoisista puomeista. Ei yhtään kieltoa eikä ehkä pudotettukaan mitään. Lopuksi tuli sakkokierros takapäädyn linjalle. Ensimmäisellä tunnin hyppykerralla mentiin se tasaisesti kuudella. Ratakierroksella odotin lähteekö viidellä. Ei lähtenyt vaan tikkasi miniaskeleen okserin juureen. Sakkokierroksella sain taas tasaiset 6. Ei kuulemma saa jäätyä ja jäädä odottamaan hevosen ratkaisuja.

Ongelmia:
ei ollut kovin tasaista
kiihtyi välillä liikaa
pari väärää laukkaa
kuskin peppu yritti läpsyä satulaan
valkoiselle okserille huono lähestyminen
sakkokierros vikalle linjalle kuskin jäätymisestä johtuen

Parannusta:
oli oikein kivaa
ei kieltänyt valkoisille eikä muutenkaan
pysyi käsissä vaikka meni lujaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora