keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Rämpimistä estetunnilla

Keskiviikkona hypättiin taas Assin kanssa. Alkuverkassa oli ihan normaali ja eteni.

Ope kasasi keskelle neliön ja sen kulmissa oli puomi, kavaletti ja ristikko vielä ulospäin. Hommat aloitettiin ravipuomeilla keskilinjaa pitkin. Jo tässä eteneminen oli aika työlästä. Vuorotellen kierrettiin aina eri suunnasta puomeille seinän kautta. Sekä kaarteissa että kohti puomeja meno hyytyi. Samaa tehtiin myös laukassa yksi suunta kerrallaan. Aika työlästä. Yllättäen vasen laukka rullasi huonommin.

Seuraavaksi tultiin laukanvaihtotehtävää toisella laidalla. Kuviot vähän kuin kaksi lävistäjää/vastakaartoa. Uralta pari askelta irti ja sitten puomi tai kavaletti. Laukka ei edelleenkään rullannut kunnolla. Mutta yllättäen osa vaihdoista tuli. Väitin että enemmän tuurilla. Assi ei nimittäin ollut suora, avuilla eikä aktiivinen. Ope ehdotteli kevyempää istuntaa mutta en huomannut mitään apua. Parhaiten Assi eteni kuten Piku ja Wanesakin eli tiiviisti satulassa ja kuski roimassa takakenossa. Ei tyylikästä. Ja jos eteni niin keulaa piti kohotella ja sitten vauhti taas katosi.

Loikittiin myös keskilinjan puomeja innarikavaletteina. Sekä vähän pidemmän tehtävän osina. Ei kovin pitkiä pätkiä. Assi ei meinannut herätä. Open usuttelu takaa vähän auttoi. Viimeinen kierros oikeassa laukassa sujui vähän paremmin. Osa hypyistä oli hyviä ja laukat vaihtuivat sangen hyvin. Esteet näyttivät mineiltä mutta korkein taisi olla 70 cm. Pääosin 50 cm pinnassa.

Loppuraveissa Assi oli vihdoin taas hyvä ratsastaa. Liikkui itse eteen eikä juoksennellut alta. Vähän yritti välillä kiihtyä. Minä vahdin vasenta lapaa.

Ongelmia:
kakkajumi
ei ollut kovin reipas
jos yritin pitää keulaa koholla niin vähäkin vauhti katosi
ei juuri parantunut loppua kohti

Parannusta:
kaikesta yli
vaihdot tulivat yllättävän hyvin
ei tämä hitaamman päivän menoksi ihan kamalaa ollut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora