perjantai 26. lokakuuta 2018

Rauhallisempi Robinetta

Perjantaina oli taas Ypäjän vuoro. Sport & Ride II. Ennen ratsastusta oli maneesissa ratsastusdemo, jossa katsottiin yhden open ratsastusta ja istuntaa. Toinen kyseli mitä näemme ja mitä korjaisimme. Oma silmä oli harjaantunut lähinnä niihin itselläni esiintyviin virheisiin eli lonkka oli vinossa ja paino samalla sivussa.

Ratsastus oli vanhassa maneesissa. Olin keskimmäisessä 5 hengen ryhmässä. Ratsukseni sain vanhan tutun Robinetan. Ensimmäisen jalan pintelöinnistä ja satulavyön kiristyksestä äkäili, muuten oli kiltisti.

Hypättiin pihalla kyytiin, tällä kertaa humma oli kiltisti. Sitten pimeän metsän halki maneesille. Meni ongelmitta.

Maneesillakin Rotta oli ihan yllättävän tasainen ja rauhallinen. Käynnissä pyörähti pyöreälle niskalle puolessa kierroksessa. Tämä säilyi myös kevyessä ravissa ja hämmästelin mielessäni miten tämä on näin helppoa. Mutta humma rullasikin vain edestä lyhyeksi ja unohti takaset matkasta. Kun rupesin ratsastamaan takajalkoja niin pää rupesi vänkäilemään. Eikä oikein tullut hyvää harjoitusravin aikana. Osasin silti istua ihan ok, ei ainakaan tullut suuremmin korjauskehotuksia. Alkutunnista tunnusteltiin istuntaa ja mentiin ilman jalustimia käynnissä. Käytä kaarta hyödyksi, aseta ja huolehdi ulko-ohjalla ettei karkaile samalla.

Välikäyntien jälkeen ruvettiin tekemään tehtävää. Käynnistä laukannosto, laukassa pääty-ympyrä. Pitkän sivun alussa harjoitusraviin ja toiseen päätyyn ravivoltti. Tosin koko tunti käännettiin radan poikki ennen ovea eikä käytetty ihan koko maneesia. Tämä sujui yllättävän hyvin ja kun taas aluksi nappasin humman pyöreälle niskalle niin ainakin etupään muoto pysyi suht asiallisena tehtävien läpi. Jälkimmäinen eli oikea suunta oli itselleni vaikeampi. Robi oli yllättävän tasainen. Vain pari kertaa luimi kun suokit tulivat sen mielestä liian lähelle. Kerran vähän pomppi luimimisen tehosteeksi mutten säikähtänyt yhtään.

Tunti meni äkkiä. Oli kivaa. Ei mitään suuria ahaa-elämyksiä eikä pahaa hiillostusta. Perusmukavaa. Robi jatkoi seuraavalle tunnille ja käveltiin jalkapatikassa takaisin tallille.

Ongelmia:
karsinassa vähän louskutti
luimi tunnilla jos kaverit tulivat liian lähelle
osan alkutunnista juoksi pää ylhäällä
rullasi herkästi edestä lyhyeksi

Parannusta:
yllättävän tasaisia pätkiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora