keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Maastoratoja

Keskiviikkona maastoestekurssin toisena päivänä oli lämmintä ja aurinkoista. Tosin iltaa kohti viileni. T-paita oli silti loistava valinta ratsastusvaatteeksi, kuuma tuli heti alkuverkoissa. Tänään meitä oli tunnilla vain 2 kolmannen telottua itsensä eilen.

Daisy oli mennyt tunnin alle mutta piti varustaa. Satulavyölle luimi vähän, muuten oli kiltisti. Verkat mentiin taas itsenäisesti. Yhä vähän hidas. Yritin keskittyä miten saan tamman kulmiin ja taivutettua ilman että yrittää oikoa ja estoyrityksistäni jännittyy. Verkkalaukassa tein vaihdon lävistäjällä ja se onnistui näppärästi. Vautsi. Muuten oli vähän hidasta.

Hypyt aloitettiin eiliseen tapaan ympyrältä. Puomi, pysty ja puomi aika tiukalla kaarella. Kaksi ekaa kierrosta tamma pudotteli raville, sitten tulistuin ja muistutin raipalla. Auttoi eikä ravia tullut enää. Kääntäminen oli silti niin vaikeaa että ope tuli seisomaan vikan puomin ulkopuolelle. Yhä lannistavaa.

Tultiin vielä pikkurata kentällä: kapea, pinkki ja okseri, kaarevalla keltainen, kapea toiseen suuntaan ja sarja + linja perään. Nyt sujui ihan mukavasti. Tamma hyppäsi sieltä mistä pyysin, kauempaa tai lähempää. Kerran en ollut ihan kädellä mukana kun pompattiin etäämpää enkä luottanut siihen että mennään. Estekorkeus jossain 70 cm nurkilla. Ihan ok.

Maastohypyt aloitettiin kahdella eestaaslinjalla. Iso alashyppy, kaksi tukkipinoa ja tynnyrit. Mutkassa ympäri ja sama takaisin. Tämä taisi mennä ihan ok. Toiselle sivulle pieni alashyppy, A, tukkipino ja tynnyrit. Aikamoista kiemurtelua ja matelua mentiin A:lle eikä tullut hirveänä yllätyksenä että lopulta tyssättiin. Uusi vauhti, muistutus raipalla ja sitten singottiin ehkä aavistus liian lujaa jo. A ok, tukkipinolle kiemurteleva lähestyminen, tynnyrit ok. Takaisinpäin siistimmin.

Sitten hypättiin kaksi pidempää kierrosta. Talo, kolmio, pikkutynnyrit (pystyssä), amme, hauta, pieni alashyppy, A, tukkipino, tynnyrit, toiset tynnyrit, kaksi tukkipinoa ja isompi ylös kentälle. Tämä oli meidän päivän paras kierros. Vähän vielä kiemursi tukkipinolle mutta muuten oli todella tasaista. Ennen ylöshyppyä piti hidastaa ja tasapainottaa. Kuvittelin näin tehneeni mutta tultiin kuulemma kuitenkin liian lujaa. Niissä on riski mennä nurin.

Sitten tultiin lähes sama toiseen suuntaan. Alashyppy ja pidempi lenkki ympäri. Nyt tuli paikat vähän kauas ja lähelle eikä ollut yhtä tasaista. Nyt alamäessä tuli tukkipinon ja A:n tilalta alashyppy veteen. Laukan pois saaminen ja ravissa sinne oli hankalin osuus. Sitten pikkuhyppy ylös kentälle, uusi iso kulmaeste ja kentän ympäri. Talo oli vika, siihen hypättiin vähän kaukaa enkä ollut ihan mukana kädellä. Muuten ihan ok. Molemmilla kierroksilla muistin nauttia parin askeleen verran mutta sitten oli niin paljon muuta ajateltavaa että piti keskittyä tekemiseen.

Oli kiva kurssi ja heppa oli oikein huippu. Odotin vähän villimpää tapausta mutta ope arveli että viime viikon junnujen kenttäkurssi imi niistä enimmät ylivirrat. Loppuraveissa oli kevyt, aktiivinen ja sopivan energinen. Taipui helposti.

Jospa syksyllä pääsisi vielä uudestaan.

Ongelmia:
hypyissä oli hankalampi olla mukana kun ponnistettiin kauempaa
ylöshyppyihin tultiin kuitenkin liian lujaa ja liian lähelle
kuski jännitti yhä isompaa alashyppyä
yksi kielto A-esteelle
mäkäräiset vähän kiusasivat

Parannusta:
ensimmäinen ratakierros oli todella tasainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora