torstai 15. kesäkuuta 2017

Jätillä esteitä

Torstaina oli taas kesä. Estetunnin väki meni ihan uusiksi mutta itselleni pääasia että tunti pidettiin. Lopulta meitä olikin 5. Etukäteen oli sellainen olo että ratsukseni tulee varmaan Dumbo ja näin myös kävi. Esteitä kasattiin toiselle pitkälle sivulle loivalle kaarelle 3 pystyä, lisäksi keskelle kenttää okseri ja sen viereen kavaletti. Keli oli aurinkoinen +22°C.

Dumbo tuli kiltisti tarhasta. Oli ollut jo aiemmin hommissa mutta ehdin kuivattaa satulahuovan auringossa. Alkuverkassa hepo oli ehkä pikkiriikkisen hidas ja pitkä. Reagoi kuitenkin asiallisesti. Ravissa otti yhden laukkaspurtin, en tiedä mitä pelästyi. Muuten tehtiin nopeita siirtymiä askellajista toiseen.

Hypyt aloitettiin keskimmäiselle ristikolle ravissa. Dumbo eteni hyvin mutta oli aavistuksen pitkä. Pääsi viettämään niin vinoksi että kielsi. Sitten komensin sen paikaltaan yli ja onnistui astumalla. Tultiin sitten kahta ja kolmea estettä. Jokaiselle taidettiin ottaa ensin kielto. Toisella kerralla meni jo sujuvammin. Korkeudet oli miniä. Lopuksi päästiin kaareva jo aika helposti. Kiellot oli onneksi kilttejä ilman äkkiliikkeitä. Välillä vietti mutkalla sivuun jo kaukaa. Helppo pysyä kyydissä.

Sitten tultiin laukanvaihto-okseri. Taas heppa lähti hyvässä laukassa liikkeelle ja este oli max 60 cm. Vaan silti otettiin siihen pari kieltoa alle. Lopulta yli.

Pikkurata tultiin kahdesti. Kaarevat 3 estettä, okseri ja vielä kavaletti perään. Eka kierros ihan ok. Kaarevan vikalle vähän kiemuraa. Okserin jälkeen tie vähän levähti ulos ja kavaletilla ei vaihtunut laukka. Mutta päätin varmistella että kavaletista mennään kieltämättä yli. Se onnistui.

Toinen kierros oli vähän sujuvampi mutta joku pudotettiin. Tämä jatkui sillä että tultiin kaareva loppuun vielä uudestaan. Nyt siinä oli ristikko ja kaksi pystyä.

Lopuksi tultiin vielä pelkkää okseria. Ensin ok. Mutta kun este nousi niin tyssättiin taas. Lopulta D hyppäsi paikaltaan yli enkä tietysti ollut hypyssä mukana vaan roikuin ohjissa. Heppaparka. Kun ohjia piti puristaa niin paljon että heppa pysyisi lyhyenä niin en osannut tässä höllätä. Seuraava kerta kuitenkin ok ja kun vielä nousi niin sekin hyvin. Mahtoiko olla vikalla kierroksella edes 80 cm?

Vähän hölkkää loppuun, heppa oli ihan hyvä. Loppukäynnit laavun kautta. En muista olenko ollut Dumbon kanssa ennen maastossa. Jalkojen kylmäyksessä oli tosi fiksusti. Seuraava kuski oli siinä apuna.

Ongelmia:
kielsi lähes joka esteelle ensin
taidettiin pudottaa vain 1 vai 2

Parannusta:
eteni ihan reippaasti
ei tehnyt äkkiliikkeitä, selässä oli helppo pysyä
ope oli menoomme tyytyväinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora