torstai 8. kesäkuuta 2017

Sujuvasti ja märkänä yli

Torstain estetunti uhkasi taas peruuntua osallistujapulan takia. Lopulta meitä oli 2 ja tunti pidettiin. Sain Wanesan ja olin tähän ihan tyytyväinen. Keli oli sateinen +13°C. Kovin siis vaihtelee päivästä toiseen.

Poni piti hakea tarhasta ja oli ihan märkä. Karsinassa sillä oli vuosituhannen nälkä ja kun en saanut sitä olemaan syömättä niin lopulta tuuppasin kuolaimet heinien perään suuhun. Turpahihna jäi siksi hyvin löysälle ja unohdin kiristää myöhemmin.
Oma versio radasta. Suhteutetun väli 20 m. Kavalettia hypättiin vain verkassa.
Esteet oli kentän oikeassa laidassa eli ykkösen vasemmalla
puolella oli toinen kenttäpuolisko.

Alkuverkassa ensin venyteltiin. Sitten kevenneltiin hassusti käynnissä ja ravissa. 3 ylös, 2 alas. Ravissa 5-1. Alkuverkat mentiin ympyrällä ja tovin olin huolissani miten saan ponin avuille pelkästään raviympyrällä. Käsky oli vielä taivutella sisään. Ei ollut kovin vetreää vaan yritti vähän kaatua sisään. Vaan yllättäen rupesikin tulemaan kehuja, jopa laukassa! Wane kyllä laukkasi Waneksi sangen sujuvasti ja rennosti.

Kavalettia ylitettiin ensin ravissa, sitten laukassa. Yksi töpöhyppy, pari vähän kauempaa. Ei pahoja räpellyksiä vaan ihan kelpoa. Pysyttiin laukassa ja laukka pysyi myötäisenä.

Sitten hypättiin kolmosta ristikkona vähän isommalla ympyrällä. Ekalla kerralla kiemurteli lähestymisessä kunnolla mutta olin raipan kanssa hereillä ja päästiin yli. Jatkossa ei empinyt. Siististi meni. Toiseen suuntaan sama ja ristikko vähän nousi. Yhä nättiä.

Sitten hypättiin rata. Ekalla kerralla vain okseriin asti. Korkeus oli aika maltillinen, ehkä sitä laittamaamme aloituskorkeutta, 55 cm? Ope oli tyytyväinen mutta parannusehdotuksiksi tuli tarkkailla kiemurointia linjalla ja ratsastaa päädyt huolellisesti.

Toinen rata meni vähän paremmin. Yhä jokunen väärä laukka mutta suhteutettu meni suorempaan. Joka kerralla väliin tuli 6 askelta. Ihan hyvä ponimäärä. En muista oliko tämä jo n. 80 cm kierros. Vikalla kerralla korkeutta oli 90 cm pintaan jos en ihan väärin katsonut. Vähän enemmän eteen ja pystympänä hyppyihin. Jälkimmäisen toteutin ihan hyvin, poni rupesi taas vähän uuvahtamaan loppua kohti. Piti varmistella hyppyjä mutta hienosti yli. Kakkonen putosi ja okserille tultiin yhä aika vasempaan laitaan. Muuten sangen siisti. Ope kehui okserihyppyä että lähti rohkeasti eikä töpöttänyt juureen kuten yleensä.

Loppuverkassa vauhtia oli hyvin. Olisi voinut kyllä venyttää ohjan perässä paremminkin alas. Pitkin ohjin istunnalla käyntiin onnistui tänään jopa vain noin 35 metrin jarrutusmatkalla. Loppukäynnit käytiin maastossa ja ponin oma askel veti sen verran hyvin ettei Piku töhissyt hännässä kuin vasta ihan loppumatkasta. Wanelle vielä oikein hienot plussat siitä että mentiin maastossa pitkin ohjin eikä poni yrittänyt kertaakaan syödä vaikka sapuska tuli välillä lähes naamalle.

Ongelmia:
muutamia vääriä laukkoja
loppurataa kohti vähän hyytyi
valui kaarteissa helposti ulos
yksi pudotus
tunnin jälkeen olin läpimärkä (housut oli paikoin kuivat rainlegsien ansiosta)

Parannusta:
hyppäsi helposti ja sujuvasti
ponnisti rohkeasti kauempaakin
sain omaa istuntaani korjattua pystympään
90 cm rata meni suht siististi
ope oli tyytyväinen
ei yrittänyt syödä pitkin ohjin maastossa

Tiina tallensi hyppymme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora