keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Ei tietenkään kisaratsua

Keskiviikon koulutunnille arvasin ratsuni ihan pieleen mutta sen verran oikein meni etten saanut kisaratsua alle. Pitkästä aikaa Wanesa ja ihan mieluustihan minä sillä kouluakin menen. Kelinä oli aurinkoinen +18°C ja ratsukoita tunnilla 5. Minä ainoalla kylmäverisellä.

Päivän tehtävät mukailivat etäisesti tulevan lauantain aikuismerkin kouluohjelmaa. Käyntiväistöjä ja muutama laukkaympyrä. Sekä keskilinjalle tuloja ja pysäytyksiä.

Heti kun otin ohjat tuntumalle niin poni oli käynnissä oikein kiva ja taipuisa. Onneksi ehdittiin hetki pyöritellä käynnissä ennen kuin tuli kehoitus raviin. Siinä tuli sanomista muutaman kierroksen jälkeen että nopeammin poni avuille ja lyhyemmäksi tms. Lopulta otin muutamat käyntipätkät väliin omin lupineni kun ei pelkkä ravi näemmä tuonut autuutta. Parani. Volttailin ja taivuttelin jo valmiiksi paljon. Vasemmassa kierroksessa vähän vänkäili ulos ja taisi koko tunnin olla enemmän vasemmassa ohjassa kiinni.

Ensin tultiin käynnissä keskilinjalle ja pysäytettiin. Ihan ok. Saattoi välillä asettua oikealle ilman että huomasin. Harjan takaa en ainakaan nähnyt sitä. Päädyssä tuli muutaman kerran vähän kiemurtelua. Ope käski tulla varpailleen asti. Sitten ravissa ja seis ja lopulta ravissa sisään ja 4 askelta käyntiä. Ei saatu siirtymistämme kommentteja. Käynnissä poni oli yhä parhaimmillaan.

Sitten tehtiin käynnissä väistöjä uralta sisään. Yllättävän helposti ja tasaisesti. Vasemmassa kierroksessa jopa hetkittäin pyöreänä. Muualla otin vähän ravia ja yritin taivutella volteilla. Nyt rupesi paranemaan ja poni lyhenemään. Kovin monta väistöä ei tehty, ehkä molempiin suuntiin yhteensä 5.

Laukkoja mentiin kenttää ympäri ja välillä tehtiin open ohjeesta pääty-ympyrä. Itselläni meni hetki hahmottaa että minkä kokoista ympyrää kaivattiin. Sanoisin halkaisijan olleen lähemmäs 30 metriä. Laukat Wane nosti ihan nätisti mutta käynnissä saatu hallinta ja muoto levähti heti alkumetreillä. Eteni ihan ok mutta ei erityisen tasapainoisesti. Pari kertaa otin omin luvin käyntiin ja tein uuden hallitun noston.

Loppuraveissa poni eteni mutta yhä oli vähän vänkäilevä volteilla. Ei loksahtanut kevyeksi. Pitkin ohjin istunnalla meni 3 kierrosta ennen kuin sain ponin käyntiin. Siinäkin auttoi eteen tullut kaverin pylly.

Yöksi Wane meni tarhaan.

Ongelmia:
vasen käsi tuli kipeäksi
laukka oli tasapainottomin askellajimme

Parannusta:
oli käynnissä tosi kiva
väisti helposti ja tasaisesti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora