perjantai 23. kesäkuuta 2017

Juhannuskäyntimaasto

Perjantaina onnistui tallireissu mökkireissun varrella. Hemppa rokotettiin eilen, joten omistaja ehdotti jotain kevyttä kenttäpyörittelyä tai maastoa. Päätin lähteä käyntimaastoon.

Heppa löytyi laitumelta ruunaporukan joukosta. Antoi nätisti kiinni eikä hermostunut vaikka joutui yksin talliin. Lämmintä oli aurinkoinen ja paikoin tuulinen +15°C. Lähdin kuitenkin ilman takkia.

Ratsu oli rauhallinen, joten mentiin koko lenkki käynnissä pitkin ohjin. Ei tätä oikein ratsastukseksi voi sanoa kun oma syke tippui alle 80:n. Mentiin Hempan vauhtia, joka tänään oli tavallista hitaampaa. N. 5,5 km/h. En hoputellut kun ajattelin että eilinen rokotus saattaa tuntua jossain.

Hempalle lenkillä jännintä oli tien viereen ilmaantunut iso tukkipino. Olisi mieluummin peruuttanut pois paikalta. Siinä käytiin vähän neuvotteluja ja lopulta piti napauttaa raipalla. Sitten käveli tien toista laitaa ohi.

Hassu lenkki sillä ei tullut ketään vastaan. Yhdelläkään pihalla ei ollut koiria haukkumassa. Metsässä kuului tuulen kahina puissa, linnunlaulu sekä oma kavioiden kopse. Ihanan rentouttavaa. Vasta loppumatkasta peltojen kohdalla viuhunut tuuli vähän paleli. Yritin nousta käynnissä kevyeen istuntaan mutta Hempalle se tarkoitti ravia. Kolmesti himmailin käyntiin ja sitten luovutin ja istuin satulassa.

Matkaan meni tunteroinen. 5,4 km. Hyvä reissu.

Ongelmia:
tukkipino jännitti ratsua
hätkähti ojassa spurtanneita linnunpoikia

Parannusta:
ihanan hiljaista
rentouttava reissu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora