keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Ei vieläkään toiveratsua vaan jatkoa Dumbolla

Keskiviikon tunnille toivoin taas Harmoniaa vaikka arvelinkin että turha toivo. Niin olikin. Listaan oli merkattu Limoza ja onneksi vaihtoehdoksi myös Dumbo kun sen kuski ei päässyt tunnille. En edes pohtinut vaan halusin päästä helpolla ja päädyin Dumboon. Keli oli aurinkoinen +22°C. Topilla pärjäsi hyvin vaikka kenttä painuikin hieman varjoon. Pölisi vähän muttei kammottavasti. Ratsukoita oli 5.

Alkuverkat mentiin ensin käynnissä pitkin ohjin voltteja kulmiin, sitten tuntumalla sama. Ja ravissa sama. Hetken sai keventää ja sitten istuttiin alas. Selkä ei sanonut vastaan. Heppa oli kevyt edestä ja lyheni hyvin. Tuntui menevän vähän turpa ryntäissä ja kuulemma kieli kävi ulkona. Kuskille tuli sanomista voltilta ulos liirailusta sekä siitä että ulkokäsi pitäisi pitää omalla paikallaan. Oikeassa kierroksessa valuttiin mystisesti aidalle. Ensin perä ja sitten koko ratsu. Ei ollut ihan aktiivisimmillaan vaan sain pyytää suht usein lisää tehoja raipalla naputtamalla.

Välikäyntien jälkeen tehtiin kierrokseen kaksi laukkaympyrää, muuten mentiin harjoitusravia. Ympyröitä sai tarvittaessa pyörittää useamman putkeen. Mentiin vaan 1 jos ei muuta käsketty. Kertaalleen ei meinattu päästä laukkaan, muuten nousi ihan ok. Laukassa olisi voinut olla aktiivisempi mutta siinä taisi olla open makuun sopivan lyhyt. Ravit laukkojen ohessa oli tunnin hankalin osuus. Olisi pitänyt tehdä enemmän omaa temponsäätelyä. Pari kertaa ope käski laukasta suoraan käyntiin. Eka meni ok-, toinen venähti pitkäksi ja vyöryväksi kun en ehtinyt valmistella tarpeeksi.

Jälkipose.
©Venla


Loppuravit pyöriteltiin taas voltteja. Ei ihmeitä. Lopulta pitkät ohjat ja istunnalla käyntiin. Tuli tosi helposti. 8 vaille aloitettiin loppukäynnit. Tunti jäi siis vähän lyhyeksi.

Meni ihan ok. Ei kaduta heppavalinta.

Ongelmia:
oli vähän hitaahko
välillä vähän vänkäsi
näytti kuulemma alkutunnista kieltä
valuttiin välillä mystisesti aidalle

Parannusta:
kevyt edestä

Venla videoi tuntiamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora