maanantai 12. kesäkuuta 2017

Hajutonta ja mautonta hyppäämistä

Maanantai jatkui hevostellessa. Tuntilista tuli taas tuntikaverilta etukäteen juonipaljastuksina facessa. Vähän yllätti että sain Sokerin muttei haitannut yhtään. Tämä oli ainakin päivän kolmas tunti Sokerille. Ratsukoita tunnilla oli 4.

Keli oli yhä sateinen +13°C mutta tunnin aikana ei tullut tihkua pahempaa. Kenttä oli kuitenkin aika märkä. Takin alla oli vain t-paita ja silti tuli kuuma. Hihat käärin ylös heti alkuun.

Ensin ravailtiin pidemmällä ohjalla, sitten tultiin kavalettia kahdeksikolla ensin ravissa, sitten laukassa. Kanttailu ilmaantui aika pian. Onneksi vauhtia oli kelvollisesti vaikkei mitään kiitoa mentykään. Ope kaipasi suokkeja nostelemaan jalkojaan paremmin. Ravista piti tehdä käyntisiirtymiä ja tein pari peruutustakin. Ei ollut edestä raskas mutta hieman hidas ja pitkähkö. Yllättävän virkku siihen nähden että oli ollut hommissa jo alle. Laukat vaihtui vähän vaihtelevasti ja kerran potkaistiin ja pyöräytettiin kavelettia. Sisään taivutus jäi aika vajaaksi.

Esteet oli joka sivun keskellä aidassa kiinni. Takasivulla lyhyt askeleen sarja, muualla pystyjä ja ristikko. Verkkakierroksella hypättiin näistä 2 ja molempien yli tehtiin voltit. Sitten mentiin kaikki esteet 3 kierrosta ympäri siten, että voltit tuli muiden yli paitsi sarjan. Muut pudotteli niin paljon ettei meinattu päästä liikkeelle. Lopulta muut oli saaneet kierroksensa tehtyä ja loikittiin keskenämme pari kierrosta. Tässä vaiheessa olisin kaivannut open huomiota mutta jutteli keskellä käveleville. Alkuun yritin saada Sokeria hyppäämään kauempaa mutta tikkasi miniaskeleita ja itse hypin ennen. Vasta kun tajusin ruveta ottamaan paikkoja lähemmäs niin parani. Ravisohloista päästiin onneksi eroon. Käveltiin hetki (ei edes niin pitkään kuin ohjeistettiin) ja sitten piti tehdä sama uudestaan, yhä oikea kierros. Taas väki pudotteli. Saatiin lopulta hypättyä kaksi kahdestatoista esteestä kun tuli kommentti että riittää meillekin. Jahas. Kuulemma kaikki näyttivät uupuneilta.

Sitten hypättiin yksi kahdeksikkokierros vaihtoja hakien. Laukat vaihtuivat yllättävän hyvin. Takaisinpäin jäi ristilaukkaa, kavaletti jäi etusten väliin ja sitten Sokeri kaatui kaarella holtittomasti sisään. Vika este alas. Päivän ainoa pudotus meille. Korkeutta näillä max 70 cm.

Lopuksi tultiin vielä yksi kierros volteilla ympäri toiseen suuntaan. Ihan ok mutta loivaa kiemurtelua ja kanttailuyrityksiä. Vika kolahti muttei pudonnut. Yhä ei tullut suuremmin kommentteja suorittaessamme.

Kerrankin ravattiin kunnon loppuravit. Tässä ope jutteli kaikkien kanssa vuorotellen. Minä yritin saada Sokeria vihdoin taipumaan, yhä huonohkolla menestyksellä mutta kuvittelin että tein asioita ainakin oikeaan suuntaan. Estekommentteja ei hirveästi tullut, parannettavia ehdotuksia kiemurtelusta ja etupainoisuudesta tuli vasta tässä. Mieluusti olisin ottanut niistä huutia jo aiemmin että olisin saanut vielä paremmin skarpattua ja korjattua. Mutta open kommentti siitä että nykyään saan hepat jo sangen hyvin otteeseen lohdutti hyvin. Ja tykkäsi kuulemma enemmän nähdä minut Aapon kuin Sokerin kyydissä. Eipä se Sokeri tällaisella tunnilla mikään tykki ollut. Aika hajuton ja mauton. Tasapaksua.

Loppukäynnit käytiin laavulla ja metsän kautta takaisin. Eikä vieläkään tullut kylmä hihat ylhäällä. Junnut onneksi letkuttivat Sokerin.

Ongelmia:
yksi pudotus
joitakin vääriä laukkoja
alkutunnista sovitti askeleensa ravista
sen jälkeen hyppäsi vielä mieluummin juuresta
kanttasi kaarteissa sisään
en saanut rehellisesti taipumaan koko tunnin aikana
tehtäviä oli vaikea tehdä kun muut pudottelivat niin paljon
välillä tuntui ettei ope huomannut että mekin ollaan tunnilla

Parannusta:
lopputunnista venytti rohkeammin yli
ei kieltoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora