torstai 22. kesäkuuta 2017

Tasaisempaa ja hieman taipuisampaa hyppäämistä

Torstaina olin taas varma että estetunnilla kastutaan ukkoskuurosta läpimäriksi. 1,5 tuntia ennen näytti vielä pahalta. Lopulta tallireissun aikana ei satanut yhtään. Onneksi oli t-paita mukana sillä tuli kuuma.

Esteitä kentälle kasattiin 5. Kaksi yksittäistä pystyä, 18 metrin linja pysty-pysty, sekä yksittäinen okseri. Ratsukoita tunnille tuli 4 ja ratsuni sain valita Sokerin ja Wanesan väliltä. Arvoin todella pitkään kumman otan. Lopulta halusin päästä helpommalla ja ajattelin että Sokeri on reippaampi.

Alkuverkka oli meille oikein hyvä. Ihan alkuun tehtiin taas kuskien pikavenytykset korviin, häntään ja varpaisiin. Sitten hapotettiin kuskin pohkeet ja sääret kevyen istunnan harjoituksilla. Ihmettelin ettei tuntunut missään muualla. Tämän jälkeen sai taivutella hetken käynnissä. Alku oli todella kankea mutta päästiin lupaavaan. Hetki ravia ja sitten peruutuksia ja laukannostoja. Kun Aapo ei halunnut peruuttaa tälläkään kuskilla niin saatiin oikein sopivasti hetki aikaa työstää itse. Jatkoin käynnissä taivuttelua. Rupesi paranemaan mutta ravi oli yhä heikompi.

Samat peruutukset toiseen suuntaan. Sitten ristikon yli. Sitä jokusen kerran, sitten nousi pystyksi. Hypättiin molemmista suunnista. Pääosin aika tasaisesti, kerran taisi kolista.

Heti tämän jälkeen tultiin pikkurata. Aloituspysty, 3/4 kenttää ympäri ja marimekkopysty, puolisen kenttää ympäri ja 18 metrin linja, sitten vielä lähes puolisen kenttää ympäri ja okseri. Ihan ok. 18 metrin väli tosin tuli 4,5 askeleella ja väleissä oli vääriä laukkoja. Okseri loikattiin oikein hienosti venyen.

Toiselle kierrokselle estekorkeus nousi n. 70 senttiin. En muista tultiinko saman tien jo pidempi versio radasta vai sama pikkupätkä uudestaan. Jatko radalle kuitenkin oli että okserin jälkeen tultiin heti seuraavalla sivulla aloituspysty uudestaan toisesta suunnasta, siitä alle puolen kierroksen päästä linja toiseen suuntaan ja lopuksi vielä marimekkopysty.

Ensimmäinen pidempi ratamme oli vähän sohlaamista. Ykkönen putosi kun yritin hyppyyttää kaukaa, tuuppasin ja Sokeri otti vielä pikkuaskeleen. Linjalle tultiin pienesti sisään ja väliin töksähti 5 askelta. Tätä ennen oltiin kyllä päästy jo neljälläkin. Okserikin putosi. Loppuradasta yhä jotain vääriä laukkoja mutta kaikesta yli. Vähän tuntui siltä ettei pidätteet menneet aina läpi eikä tamma mennyt jalasta eteen. Tosin saatoin myös itse tehdä pidätteet todella epämääräisesti.

Olin ihan tyytyväinen että tultiin vielä toinen samanlainen kierros. Pääsin korjaamaan. Ensimmäinen homma oli oikeasti tehdä puolipidätteet kunnolla. Sillä saatiinkin oikein hienoja ja ilmavia hyppyjä ylöspäin. Kuvittelen ratsastaneeni lähestymiset nyt paremmin mutta silti niistä tuli noottia. Ei pudotuksia eikä kolinoita, ponnistuspaikat ihan ok ja korkeintaan yksi väärä laukka. Olin itse oikein tyytyväinen. Väleissä piti toki vähän hätistellä eteen.

Lopuksi tultiin vielä pelkkä okseri kahdesti. Ensin taisi olla n. 80 cm. Siististi yli. Toisella kerralla korkeutta oli n. 90 cm ja yhä nätti ylitys ylämäkeen. Tämä riitti meille. Olisin halunnut kevennellä rauhassa pois mutta piti olla vähän aikaa seis kun Listra juoksi hetken irrallaan. Sitten kun pääsin jatkamaan loppuverkkaa niin tuli kommentti että Sokeri tarvitaan minuutin päästä seuraavalle tunnille. Ravin työstämisemme jäi vähän puolitiehen. Käynnissä tamma oli jo hyvä, ravissa vasta orastavasti. Laukka olisi ollut vuorossa vasta sen jälkeen. Mutta eipä auttanut vaan hetkeksi sitten käyntiin tuntumalla, taipui nätisti molempiin suuntiin ja palkaksi pitkät ohjat. Muut pääsivät loppukäynneille laavulle, minä annoin tamman eteenpäin.

Osa porukasta sai vähän loppupalautetta. Minäkin olisin halunnut, mutten saanut lopuksi enää mitään kommenttia.

Kropek lopetettiin eilen. Taisi menettää näkönsä mystisesti lähes kokonaan.

Ongelmia:
ei ollut laukassa kovin taipuisa
pari pudotusta

Parannusta:
kaikesta helposti yli

Hyppyjämme tunnilta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora