torstai 29. kesäkuuta 2017

Jäähyväishyppelöt + koulukisatreeni

Torstaina tuli soitto tallilta juuri kun olin lähdössä töistä. Listra ehkä myydään. Ope kysyi että tahdonko hypätä sillä vielä viimeistä kertaa. Tietysti tahdoin. Minulle oli merkattu Aapo mutta ohje oli vaihtaa hepat listassa päittäin.

Kuski vielä pystyyn ja katse ylös.
©Mariel


Esteet oli lähes kasassa kun pääsin tallille. Tarhojen puolen pitkällä sivulla 20 metrin linja kahdella pystyllä, keskempänä kaksi pystyä vähän vinossa ja okseri noin kohti porttia radan poikki. Keli oli aurinkoinen +21°C ja ratsukoita tunnilla oli 3. Tämäkin tunti oli pitkään perumisuhan alla, saatiin kuitenkin väki kasaan.

©Mariel


Alkutunnista mentiin ympyrällä. Aktiivisemmasta ravista taisi tulla yksi huomautus vaikka pääosin Listra eteni hyvin. Myös sisälle taivuttamisesta tuli sanomista. Tehtiin siirtymiä ja ne sujui siististi. Kaikki pysähdykset tasan. Laukassa yritin pitää tamman lyhyenä.

©Mariel


Ensimmäiset hypyt mentiin ympyrällä. Kaksi kierrosta laukkaa ja yksi käyntiä. Ensin ihan ok-hyppyjä mutta sitten ponnistuspaikattomia tököjä tai loikkia epämääräisesti kauempaa. Oltiinpa vähän epäsynkassakin. Enemmän laukkaa oli open ohje ja se auttoi. Onneksi mokailen yleensä alkutunnista niin Listra ei pikkuesteillä vielä rankaise.

©Mariel


Rata taidettiin tulla lopulta kolmesti. Kerran pikkuisena ja kahdesti jossain 80 cm tuntumassa. Tiukka lähestyminen kaarteesta ykköselle, 20 metrin suhteutettu, pitkällä tiellä päädyn pystylle ja siitä semitiukka kaarre päädyn kautta okserille. 5 hyppyä siis. Ekalla kierroksella ajattelin väärin ja mietin linjalle neljää askelta. Tulin kuitenkin järkiini kun väli näytti pitkältä. Neljä isoa askelta ja tökö. Muuten suht ok. Myötälaukoista en ole ihan varma.

©Mariel


Toiselle kierrokselle tsemppasin kunnolla. Hypättiin keskeltä, rytmi oli tasainen ja pidätin linjavälissä ihan kunnolla. Oikein siisti nolla myötälaukkoineen.

©Mariel


Vikalle kierrokselle otin taas hyvän laukan alle mutta nyt kaarre ekalle meni liian kulmikkaaksi ja ykkönen tuli alas. Muuten ihan siisti tämäkin kierros muttei ihan yhtä hyvä kuin edellinen.

©Mariel


Lopuksi tultiin linja vielä uudestaan. Jälkimmäinen este nousi metriin. Nyt laukka oli sopivampi eikä välissä tarvinnut pidättää niin paljon. Helposti yli.

©Mariel

©Mariel

©Mariel

Loppuraveissa tamma ei juuri juossut. Oli ihan tasainen muttei ihan niin pyöreä kuin olisi voinut olla. Loppukäynnit käytiin maastossa ja siellä meillä oli vauhtia käynnissä muidenkin edestä.

©Mariel

©Mariel

©Mariel

Ongelmia:
ihan alkuun unohdin taas taivuttaa
alkutunnista oli rytmi vähän hukassa
yksi pudotus
Listralla oli vielä hokit alla

Parannusta:
toiseksi viimeinen kierros oli ihan superhyvä


©Mariel


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora