perjantai 26. toukokuuta 2017

Vilkas 5 v esteillä

Torstaina vasta tallille mennessä tajusin että perjantaillehan voisi yrittää haalia pienryhmän kasaan esteille. Näin tein, kaksi seuralaista löytyi ja toiveaikani 13.30 meni läpi. Hevostoivetta en laittanut sillä arvasin ihan oikein että jotain hasardia on tarjolla. Sain 5 v Vilkkaan. Aiemmin päivällä löysin netistä sen myynti-ilmon, jossa sanotaan ettei se ole tehnyt tunteja.

Ohjeet oli että ole jämäkkä käsitellessä sillä vaikka on kiltti niin osaa olla myös todella röyhkeä. En siis antanut liikaa siimaa ja varustaessa laitoin kiinni. Hepalla oli heinät edessä, joten oli ihan kiltisti. Suitsiessa yritti kevyesti maistella, ei muuta. Vähän säheltävältä tyypiltä kyllä vaikutti.

Ratsailla oli tasainen. Sisäpohjetta läpi molempiin suuntiin toivoi ope. Eilen oli Akvalla kääntämisongelmia. Nyt Vilkkaan kanssa ei päästy oikeassa kierroksessa kunnolla uralle kun halusi pitää parin metrin hajuraon. Muuten ohjautui hyvin. Sekä ravissa että laukassa kaivattiin lisää tehoja. Esteraipasta ei paljon evä värähtänyt kun napautin. Sai pamauttaa ihan tosissaan että heppa huomasi. Eteni ok-. Kai ne kannukset jotain lohduttivat.

Esteitä kasattiin kaksi pystyä 21 metrin suoralle linjalle. Näistä molemmista kaarevalla tiellä 21 metrin päähän okserit.

Ei aloitettu liian helpolla vaan heti alkuun ope raahasi autonrenkaat esteiden alle. Toinen okseri pystynä ja ensimmäinen pysty ristikkona. Välissä oikealle. Vilkas hyppäsi empimättä mutta suunnasta oli vähän epäselvyyksiä. Sitten vähän korotettuna ja taas ihan sujuvasti. Myötälaukat heppa huolehti aika hyvin itse. Kun sitten innostuin vähän hätistämään alle niin venähti koko heppa ja hypättiin kaukaa.

Tultiin sitten kaarevia linjoja. Meille 5 askelta oli hyvä. Kuuteen piti pidättää turhan paljon. Lievää kiemuraa mutta täysin tuijottelematta kaikesta yli.

Lopuksi tultiin pikkurata: kaareva, toinen kaareva ja suora linja. Meille korkeus oli n. 60 - 75 cm. Ison okserin heppa hyppäsi hyvin. Muualla rupesi vähän loppasemaan. Ehkä väsähti?

Lopuksi tultiin vielä suora linja kertaalleen ja sain houkuteltua open kuvaamaan tämän. Oltiin sitten molemmat sitä mieltä että parempi lopettaa niin kauan kun menee vielä hyvin. Heppakin rupesi selvästi olemaan jo valmis oman työpanoksensa osalta. Loppukäynnit olikin aikamoista raahustamista. Ravistakin tarjosi käyntiä pari kertaa.

Kaarrossa pyörähdin vielä naistensatulaan. Vilkas ei sanonut siitä mitään. Fiksu heppa. Voisi olla aika hyvä peli maastossa.

Ongelmia:
pientä kiemurtelua
oikeassa kierroksessa ei päästy uralle

Parannusta:
ei ehkä pudotettu mitään
ei kieltoja
ei tuijotellut mitään

Laura videoi vikan hyppypätkän:


Ja tällainen oli löytämäni myynti-ilmo. Sittemmin ruuna löysi uudet omistajat.

Hyvin koulutettu 5-v ruuna
5 300 €
Oulu
Vilkas Veikki on 159-160 cm korkea monipuolinen ruuna, jolta sujuu niin kouluratsastus kuin esteetkin. Ajettu mutta ei kilpaa ja toimiva siinäkin hommassa. Hyppää videoissa 75 cm radan ja on voittanut 1-tasolla helppo C-luokan. Esteitä on treenattu vielä aika vähän ja kapasiteettia löytyy isommillekin esteille. Ollut ammattilaisten ratsuna vuoden ajan. Sileällä koulutustaso on he B ja pohkeen väistöt onnnistuvat ravissa. Laukassa tarvitsee vielä lisää voimaa itsensä kantamiseen.
Myydään, koska Vilkkaasta ei taida olla ratsastuskoulun luottoratsuksi. Se on kyllä hyvä ratsastaa mutta karsinassa se vaatii käsittelijältään hieman taitoa ja jämäkkyyttä. Ottaa vallan aroista ja kokemattomista ja tulee röyhkeäksi ja voi alkaa näykkimään mutta ei ole vihainen eikä missään nimessä ongelmahevonen. Vilkasta ei ole käytetty ratsastuskouluntunneilla mutta sillä on vedetty asiakasmaastoja. Nuoren ikänsä takia Vilkas ei ole vielä lasten ratsu.
Ei kesäihottumaa tai muitakaan terveysongelmia. Helppo kuljettaa, kengittää jne. Pysyy aidoissa ja voi tarhata kaverien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora