maanantai 8. toukokuuta 2017

Lisää istunta-, kääntö- ja vaihtoharjoituksia

Maanantaina keli viileni taas roimasti ja iltapäivällä satoi lunta. Pari astetta plussalla mutta estetunnin aloitin toppaliivi päällä. Ratsukseni sain jo hommissa olleen Wanesan. Alkuverkoissa tuli niin lämmin että takki päällä pärjäsi lopputunnin. Ratsukoita tunnilla oli tänään vain 2. Jatkettiin vähän torstain tapaan kääntöharjoituksilla.

Poni oli saanut uuden satulan. Tässä ei ollut siipitikkauksia. Aiemmat satulat ovat hajonneet siipien tikkauksista. Tämä painoi oikeaa jalkaani reidestä ja myöhemmin löysin oikeasta polvestani mustelmantynkää. Oma tulkintani on että satula on reisiluilleni liian pieni.

Alkuverkassa mentiin taas kevyttä istuntaa ilman jalustimia käynnissä ja ravissa. Sitä ennen poni oli pitänyt herätellä liikkeelle. Se onnistui yllättävän helposti. Ei tarvinnut kovistella. Tosin kannukset piti kyllä laittaa jalkaan. Laukkaa otettiin vain pikkupätkä ennen kuin aloitettiin. Ope uhkaili että tänään hypätään ilman jalustimia mutta sinne asti ei koskaan ehditty.

Ensimmäinen kuvio oli kavaleteilla ns. kahdeksikko. Toiseen päätyyn tuli lisänä voltti. Toisen päädyn ympyrä taas oli vähän vinossa. Ei saatu vaihtoja kertaakaan kunnolla. Poni oli liian löysä. Voltilla ei kääntynyt jos pudotti raviin, laukassa parani. Tunnin kaikki pikkuvoltit tehtiin oikeaan kierrokseen.

Tätä tultiin kierrostolkulla putkeen. 6 minuutin jälkeen uuvahdin ja pidin omin lupineni pikkutauon. Jälkikäteen katsottuna sykkeeni oli taas jatkuvasti päälle 170. En ihan ymmärrä miksi oli niin työlästä. Hetken hengähdyksen jälkeen jatkoin mutta sangen pian tuli lepotauko. Karautettiin kavaletin päälle niin että se meni poikki. Tilalle tuli maapuomi.

Hyppytehtävänä tultiin samaan tapaan päätyyn voltti, sitten ympyrällä ristikko keskeltä, suunnanvaihto, päädystä pysty ja sama juttu takaisinpäin. Voltti vielä lopuksi. Meni tovi että vaihdot löytyivät. Tultiin yksi kierros pelkkää ristikkoa. Piti ajatella kääntämistä kunnolla heti esteeltä. Vasta kun oikeasti käänsin esteeltä niin vaihdot löytyivät. Ei heti ekalla, joten huusin että saanko jatkaa ja kolmannella hypyllä vaihtui myös oikeasta vasempaan.

Esteet vähän nousivat mutta kuviota ei muutettu. Onneksi kaverin hypätessä ehti tosiaan vähän huokaista. Meillä tuli oikein hyviä kierroksia päädyn voltille. Sain hetkittäin laukkaakin etenemään paremmin. Lopulta hypyissä tuli vaihdot. Sitten tosin tuli vaihtoja myös siellä missä ei olisi pitänyt eli vesimattopystyllä ja tehtävän lopettavalla puomilla. Vesimattoa ei katsottu ja 80 cm korkeudessakin ylittyi empimättä. Yritin tähdätä keskelle. Ihan lopuksi rupesin sössimään volttia. Katseeni oli hevoslaukka-asetuksilla ja kun kuvittelin että osutaan puomille hyvin niin oltiinkin ihan liian kaukana. Näissä hypyissä vaihtui helposti myös laukka vääräksi.

Saatiin loppuun vielä sakkokierros ja aloitettiin aikamoisella räpellyksellä. Lopulta kuitenkin riittävän hyvä ja lopetettiin kerrankin myötälaukassa.

Loppuraveissa poni oli aika tasainen. Olisin taas halunnut saada jotain kommenttia mutta sitä ei ollut tarjolla. Ehkä hieman pyöreämpi ja vähän aktiivisempi vielä?

Loppukäynnit käytiin laavulla me kärjessä. Kivasti meni. Flunssa ei ole vieläkään ihan hellittänyt otettaan mutta olo ei pahentunut tästä.

Ongelmia:
vaihdot kavaleteilla
astuttiin kavaletti poikki
en nähnyt paikkoja puomille
oli aavistuksen hidas

Parannusta:
ei kieltoja
ei pudotuksia
esteillä rupesi löytymään vaihdot
ei katsonut vesimattoa
80 cm empimättä yli

Jenna videoi tuntiamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora