torstai 11. toukokuuta 2017

Ketterä möhkö ja helikopterikuski

Torstaina ei olisi huvittanut mennä tallille ollenkaan. Ei hyvä. En yllättynyt hirmuisesti kun sain estetunnille taas Kropekin. Eilen tuli kommenttia että olen Listralle liian iso. Tietysti pahastuin. (Ressulleko olin sitten sopivan kokoinen?) Listra tuli tänään mukaan hyppäämään ja meitä oli taas vain 2. Keli vaihteli auringosta lumisateeseen ja takaisin. Silti n. +5°C ja fleecen kanssa oli hyvä.

©Amanda


Tänäänkin Kropek nykäisi itsensä tarhassa portilla irti. Säikähti jotain. Tajusin onneksi päästää irti ja tilanne oli nopeasti ohi vaikka Kropek juoksikin pari metriä aitanarua matalaksi. Ratsautuminen ei sujunut juuri paremmin. Loikkasin penkiltä ilman jalustimen tukea suoraan satulaan. Jakkara keikkasi samalla kumoon ja ratsu lähti käyntiin. Selvisin kuitenkin kyytiin. Thiedemanit jätettiin kompastumisvaaran takia pois.

©Amanda


Alkuverkassa ratsua piti saada aktiiviseksi, nopeaksi ja taipuisaksi. Työlästä! Eikä ollut kovin lyhytkään. Kantapääni nousivat ja ohjissa oli kuulemma epätasaisesti tuntumaa. Ulko-ohja kunnolla kädessä ja sisältä lähes löysänä. En osannut parempaakaan työstötapaa jähmeälle ratsulleni. Tehtiin siirtymiä ravista seis ja raviin. Sai peruuttaa tarvittaessa. Siinä kuulemma näki vinouteni ja Kropek lähti aina ilman aidan tukea perä vasemmalle linkkuun. Olin niin suorituspaineissa etten ehtinyt ajatella rauhallista korjaamista vaan tohotin vain menemään ja yritin lietsoa aktiivisuutta. Sitten nostettiin käynnistä laukkaa ja parin kierroksen jälkeen siirryttiin takaisin käyntiin. Alassiirtymissä jäin keikkumaan satulan yläpuolelle ja huomasin sen itsekin. En vain osannut korjata.

Oma tulkintani päivän radasta.

Hypyt aloitettiin pystylle (kuvassa numero 2) ravissa. Joka kerta kopsautti takasilla puomiin muttei silti pudotettu. Laukassa kopinat onneksi vähenivät. Este nousi kasi-ysikymppiin ja yhä mentiin yli. Pääosin loikattiin aika kaukaa enkä ollut läheskään joka hypyssä mukana vaan ohjat oli useamman kerran esteen jälkeen pitkinä. Tultiin väärässä eli vasemmassa laukassa alas.

©Amanda


Muita esteitä ei tultu alle vaan hypättiin 4 esteen pikkurata kuvan mukaisesti 1 - 4. Sitten väliin hypättiin toinen pikkurata 5 - 8. Lopulta kahdesti koko homma putkeen. Pikkuradoilla korkeus taisi olla jotain innarin 60 sentistä ehkä 90 senttiin. Ensimmäiselle koko 8 hypyn kierrokselle nousi vähän, ehkä ysikymppiin. Toiselle kakkonen ja kolmonen nousi metriin ja innarilla pystyt oli 85 ja 90. Tynnyreitä ei meille laitettu pystyyn. Turvaliivin vetäisin päälle ennen viimeistä kierrosta.

©Amanda


Pientä kiemuraa oli välissä mutta pikkukierroksilla Kropek heräsi ja sitä sai ruveta jo pidättämään. Sain ohjattua esteille vaikka kakkoselle tultiin lähes joka kerta väärässä laukassa. Isommissa hypyissä en taaskaan ollut ihan mukana ja metrisen okserin päällä kävin aika kaukana ilmassa. Onneksi hevonen oli alla kun laskeuduin ja vaikka ohjat pääsi pitkiksi ja ratsu oli lähdössä väärään suuntaan aidalta niin ehdin korjata tilanteen ja jatkettiin ilman ylimääräisiä kuvioita. 3 metrin innarivälistä olin aluksi huolissani mutta niin vaan siitäkin selvittiin joka kerta. Kropek pelasteli hienosti ja vaikka kopisutteli niin ei ottanut yhtään puomia tänään mukaan! Tällä hepalla aikamoinen saavutus.

©Amanda


Ope kehui mutta omasta mielestäni meno oli aika kaameaa. Oli siellä toki hyviäkin pätkiä välissä. Heppa hoiti oman osuutensa hienosti mutta kuski ei saa tyylipisteitä. Leijuin korkeuksissa kuin helikopteri.

Loppuraveissa meno ei ollut vieläkään kovin ihanaa. Ohjautui muttei taipunut rehellisesti ja lässähti vähän löysäksi. Loppukäynnit käytiin taas laavun kautta. Tänään Kropekille ei tullut pahasti kuuma vaikka oli yhä melko paksussa karvassa. Hokkeja ei sentään enää ollut. Limozalla eilen oli.

Ongelmia:
en ollut kaikissa hypyissä kovin hyvin mukana
pari kertaa vedin hypyssä suusta
kolisteltiin vähän
vääriä laukkoja (tykättiin vasemmasta)

Parannusta:
ei edes huomattu vesimattoa
ei kieltoja
ei pudotuksia!
kuski pysyi kyydissä
hyppäsi rohkeasti isotkin esteet
metristä puhtaasti yli

Amanda kuvasi videommekin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora