sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Tutustumassa Limboon 3 in 1

Sunnuntaina pääsin testaamaan työkaverin hankintaa eli Limbo-vuonista. Tapasin ponin jo tiistaina kun olivat kisoissa ja oikein tolkku eläin. Hoitaessa oli kiltisti ja käyttäytyi kaikin puolin fiksusti.

Kentällä oli valmennukset menossa, joten mentiin maneesiin. Pihalla +15°C ja aurinkoista. Sopivan lämmintä maneesissakin. Alkuun liinautin omistajaa, joten poni sai siitä alkulämmöt.

©Paula


Kun pääsin itse selkään niin aloitin käynnissä. Reipas, välillä vähän kiireinen. Kuunteli hyvin pyynnöt ja toteuttikin. Vasempaan tuntui vähän mutkaisemmalta, oikeaan kierrokseen taipui tasaisemmin. Itse sain tuntuman pidettyä paljon vakaampana ravissa. Hyvin lähti jalasta eteen ja teki alkeisavot. Hidastuksissa turpa vähän nousi. Tein joitakin siirtymiä, niissä sama juttu jos ei valmistellut erityisen huolella. Ravissa huomasi kuskin yhden perusongelmista eli vasen hartia oli alempana.

Meni melko pitkään ennen kuin laukattiin. Oikeassa kierroksessa tuntui wanesamaiselta ja oli oikeassa ohjassa kiinni. Vasemmassa kierroksessa oli helpompi istua. Pyysin laukkaa eteen ja otin kiinni. Kivasti reagoi laukassakin. Laukassa ilmeni toinen kuskin ongelma eli nousevat kantapäät.

Omistaja kasasi meille pienen pystyn ja loikittiin se muutamaan kertaan. Ensin 3 vai 4 kertaa n. 50 cm korkeudessa ja sitten n. kolmesti n. 70 cm. Pikkuhypyt meni siististi. Eka lähestyminen molemmista suunnista oli vähän kiemurteleva. Hypyn jälkeen oli vääriä laukkoja. En kyllä muistanut johtaa. Tokavikalle ei osunut paikka ja poni lähti kaukaa. En ollut tyylillä mukana. Viimeinen meni vähän paremmin ja löytyi vihdoin se myötälaukka. Aika sukkulalta poni tuntui isommissa hypyissä. Ei ollut puoliverisen kaulaa edessä. Kuskille ei tyylipisteitä mutta pysyinpä mukana. Oltiin omistajan kanssa samaa mieltä että tähän oli hyvä lopettaa.

©Paula


Ravasin vielä hetken kun omistaja purki esteen. Ponille tuli lopulta hiki. Loppukäynnit mentiin tekemään maastoon. Auringossa tarkeni hyvin t-paidassa mutta pilvisinä hetkinä tuli vähän viileä. Käveltiin järven suuntaan eli pellon reunoja. Aina ennen tien ylitystä pysähdyttiin. Poni oli reissussa oikein tolkku. Kotipihalla vähän kyseli että onko pakko mutta helposti uskoi. Otettiin matkalla yksi ravipätkäkin ja omistajan mukaan saattoi olla ensimmäinen kerta ikinä kun poni ravasi maastossa. Meni niin rauhallisesti ja tasaisesti että olisin voinut ottaa laukkapätkänkin mutta se jätettiin myöhempään.

©Paula


Poni pääsi pesulle ja siinäkin käyttäytyi ihan 10+. Oikein ihana ja tolkku poni. Kuuliainen muttei liian tylsä. Saa kuulemma tulla toistekin parantamaan ponin maastovarmuutta.

©Paula


Ongelmia:
laukassa oli oikeassa ohjassa kiinni
käynnissä oli kaikista epätasaisin
vasemmassa kierroksessa vähän pullahteli
kuski istui taas vinossa
laukassa kantapäät nousi
ensimmäiset lähestymiset esteelle oli kiemuroita
mukautuminen kaikkiin hyppyihin ei ollut ihan priimaa

Parannusta:
oikein kiltti ja kuuliainen poni
hyppäsi tolkusti
käyttäytyi fiksusti

Omistaja videoi hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora