keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Iltapäivällä suursuosikki ja vähemmän hyppyjä

Keskiviikon iltapäivätunnille sain kuulemma isojakin hyppäävän Tip Toen. Kirjava tamma, korkeutta jotain 160 cm paikkeilla. Toinen ohjaajista sanoi että sen top vitosessa.

Käytiin alkuun hyppäämässä kaksi tukkia, lätäkön läpi, tien toiselta puolelta yksittäinen tolppapino, tukki ja avaimenreikä ja lopuksi muuri. Sitten lähdettiin kävelemään tietä pitkin. Odotin että oltaisiin menty lehmälaitumelle mutta mentiinkin siitä vain ohi ja lopulta tultiin samaan paikkaan takaisin. Tiellä tuli jokunen auto vastaan mutta ohitukset meni siististi. Ensimmäisissä hypyissä tamma tuntui siltä että ohjia lyhentämällä ratsun kaulaa voisi lyhentää loputtomiin. Piti siis keskittyä antamaan vähän ohjaa ja olemaan kerimättä.

©Rachel Howard


Pellolla hypättiin yksitellen kahden askeleen sarja, heti perään kapea laavu ja lopuksi tukkihauta. Väliin tuli 2 askelta muttei vieläkään kovin tasaisesti vaan iso ja pieni. Muut meni ihan ok. Tip Toe rupesi kiihtymään loppua kohti.

Odottelua tuli väliin aika paljon. Sitten tultiin taas yksitellen vedestä kaukaa tiukasta ylämäestä tukki, risut perään ja vielä muuri. Tässäkin tuntui että heppa tiesi tarkkaan mitä ollaan tekemässä. Vähän rupesi tohottamaan lähdöissä ja poikitteli. Saatiin lähtövuoromme taas vähän alumpaan.

©Rachel Howard


Lopuksi tultiin vielä hyppy alas veteen, vedessä tukki ja sen perästä toinen. Taas tämän jälkeen hepo tajusi itse himmailla raviin ennen toista vettä. Matkalla toiselle pellolle hypättiin vielä yksittäinen tukki ja sitten yksittäinen muuri. Pellolla hypättiin vielä joku ja se meni ihan ok.

©Rachel Howard


Välihengailua lammella ei tällä reissulla ollut. Sen verran vaan käytiin siinä kun käveltiin siitä läpi tukille. Lammen nurkilla oli myös valokuvaaja. Unohdin hymyillä ekoissa kuvissa ja ekoissa ja vikoissa en edes tajunnut että kuvaaja on paikalla.

©Rachel Howard


Reissuun meni taas lähes 1,5 tuntia mutta hyppyjä tuntui tulleen todella vähän. En oikein päässyt selville tamman olemuksesta. Reipas ja suht tasainen. Aika innokas lopuksi. Ei ollut ainakaan aluksi tarkka jaloistaan vaan kolisteli etusiaan esteisiin. Tuli pidätteistä takaisin. Satulaa purettaessa oli aika häslä eikä seissyt paikallaan. Muille hevosille ei äkäillyt vaikka ohjaajan heppa meinasi pari kertaa tulla iholle. Tielläkin sai kulkea kaverin kanssa rinnakkain ilman mitään mutinoita. Vaikka välillä heilutteli päätään käynnissä niin ei nykinyt yhtään ohjia.

Kiva heppa, mieluusti menisin sillä toistekin.

Ongelmia:
hyöri satulaa purettaessa
kuumahti lopuksi
taivaasta tippui linnunkakkaa housuille

Parannusta:
kaikesta empimättä yli
innostui sopivasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora