torstai 18. toukokuuta 2017

Vihdoin vähän helpompaa

Torstain estetunti uhkasi ensin peruuntua tuntikaverin ollessa estynyt tulemaan. Sain onneksi maanantain hyppykaverin houkuteltua seuraksi. Etukäteen arvelin että saan Wanesan ja pelkäsin että tulee Limoza. Ratsuksi olikin merkattu Sokeri ja junnutkin tuli mukaan eli meitä oli 4 ratsukkoa. Kelinä pilvinen n. +13°C. Alkuverkassa piti nakata fleece pois, poololla oli ihan sopiva hihat ylhäällä.

©Mariel

©Mariel
Sokeri oli ihanan puhdas, joten varustaminen sujui sukkelasti. Ratsain oli aika suoraviivainen ja eteni. Silti alkuverkka oli itselleni melko työläs. Käynnissä minipuolipystyn yli. Sitten samaa jolkottelua ravissa. Ensimmäiset kunnon ravihypyt olivat löysiä mutta siitä Sokeri sitten heräsi. Laukassa riitti pari hyppyä ja saatiin kävellä muiden suorittaessa sakkokierroksiaan. Sama juttu myös lävistäjän pystylle.

©Mariel
©Mariel
Ensin tultiin 3 hypyn pikkurata. Sitten kertaalleen sama mutta pysty vielä perään. Lopuksi perään lisättiin vielä kavaletti ja pysty. Meille bonuksena voltit ykkösen ja nelosen yli kavaletille. Kun usvatettiin menemään niin meni ihan ok. Vääriä laukkoja oli kyllä joka kierroksella joukossa. Vähän kanttasi välillä sisään. Hetkittäin pahemminkin. Sujuvasti silti kaikesta yli. Pari putosi.

©Mariel
©Mariel
Ensimmäinen volttikierros ns. neljällä esteellä oli oikein siisti. Toinen vähän pidempi oli meidän päivän huonoin. Sinne sain puhuttua okserin mukaan. Ope sanoi silti ettei sekään huono ollut. Vikalle sakkokierrokselle jätettiin voltit pois ja vikaa pudotusta ja pientä sisään kaatumista lukuunottamatta oikein siisti. Sokeri eteni hyvin ja hyppäsi jopa vähän kauempaa kun pyysin. Myötälaukatkin löytyi aika hyvin.

©Mariel
©Mariel
Estekorkeus oli tänään maltillinen. Korkein taisi olla 70 cm. Tykkäsin silti tehtävistä. Oli sopivasti haastetta vaikka eihän tämä nyt kovin vaikeaa ollut. Viilailua. Tietysti pystyssä pysyvät esteet ja myötälaukat olisi aika kivoja. Sekä suoraan meno ilman kanttailuja.

©Mariel
©Mariel
Sokeri oli ihanan helppo Limozaan verrattuna ja mulle paljon Kropekiakin sopivampi. Olipa kivaa pitkästä aikaa saada joku suoraviivainen ja etenevä ratsu estetunnille.

©Mariel
©Mariel
Loppukäynnit käytiin meidän johdolla laavulla.

©Mariel
©Mariel
Ongelmia:
pari pudotusta
vääriä laukkoja
kenttä pölisi yhä vähän

Parannusta:
esteillä liikkui oikein virkeästi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora