perjantai 26. toukokuuta 2017

Vikojen korjausta ratsastamalla

Perjantaina pääsin Hempan kanssa Artsin kouluvalkkaan. 3 hengen porukkaan. Keli oli tuulinen +11°C ja sen mukaan paistoiko aurinko vai ei niin oli kuuma tai kylmä. Sopivasti päivän treeniaiheena oli pätkiä huomisesta kouluradasta (jota en ollut muistanut opetella).

Alkuverkassa Hemppa oli taas oikeaan kierrokseen vähän epämääräinen kaarteissa. Kuulemma ei ollut tarpeeksi oikean ohjan tuella. Myöhemmin ohje oli pitää vain vasemmalta kunnolla kiinni ja unohtaa oikealle taivuttaminen. Vähän ponnekkaampaa menoa kaivattiin alkuun ja Hemppa vähän protestoi hetkittäin vastaan. Ei mitään isompaa, tavallista ohjien nykimistä eikä onneksi pahimmasta päästä sitäkään. Ravissa ja laukassa vähän ympyröitä molempiin suuntiin, ei ihmeitä.

Sitten aloitettiin vuorotellen tekemään pätkiä radasta. Ensin ohjelma alusta nelikaarisen loppuun pari kertaa. Nelikaarinen oli tänään meidän hankalin osuutemme. Pidä vasen ohja ja ratsasta oikealla pohkeella eteen. Eihän se Hemppa halunnut edetä kunnolla ja kun komensin niin nosti pään ylös. Sitten laukkaohjelma kerran osittain, sitten kokonaan loppuun asti. Ekalla kerralla tuli huutia että 15 metrin voltti oli liian iso. Toisella kerralla ope oli merkkinä ja tuli hyvä. Kirjainten puuttuminen haittasi itseäni selvästi enkä osannut hahmottaa paikkoja merkkipuomeista.

Laukkaohjelma oli open mielestä hyvä, joten lopuksi tultiin vielä nelikaarinen. Nyt sekin rupesi vihdoin sujumaan oikein asiallisesti.

Omaa vuoroa odotellessa tein aika paljon vasenta avoa harjoitusravissa. Yritin aktivoida Hempan lennokkaasti liikkeelle ja takaset töihin. Tehtiin myös joitain siirtymiä, ravista pysähdyksiä. Itsekseen ei laukattu. Harjoittelin myös pitämään ratsun jatkuvasti vasemman ohjan tuella.

Tänään Hempan herättelyyn raippasin lähinnä itseäni reiteen. Tämä toimi ihan hyvin. Siitä lähti ääni, heppa ei protestoinut vaan lähti eteen kuten toive oli. Ihan loppuraveissa ratsu oli kivan energinen ja aika tasainen. Tosin nyt rupesi hetkittäin tuntumaan epämääräiseltä vasempaankin kierrokseen. Ope kommentoi kuitenkin että ei meitä ulos vihelletä.

Loppukäynnit käytiin pellolla. Siellä tuuli.

Ongelmia:
oli oikeassa kierroksessa vähän epämääräinen
hangoitteli asetuksen vaihdoissa vastaan

Parannusta:
tasoittui hienosti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora