keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Sujuvia vastalaukkoja

Keskiviikon tunnille muistin vihdoin laittaa hevostoiveen ja toivoin tietysti Harmoniaa. Ei auttanut vaan sain Dumbon. Mutten ollut tästäkään kovin pahoillani. Dumbosta olikin ollut pitkä tauko (lokakuun lopussa viimeksi). Mieluummin olisin senkin ottanut jo aiemmin enkä aina Kropekia tai Limozaa. Keli oli aurinkoinen +17°C ja t-paita oli hyvä varustus koko tunniksi.

Heppa oli aika likainen ja harjauksessa tuli jo hyvät alkulämmöt. Ratsukoita tunnilla oli 6 ja kenttä pölisi aika roimasti. Eipähän tullut mentyä kaverin hännässä.

Alkuun käänneltiin käynnissä voltteja ja ympyröitä pitkin ohjin. Raviakin mentiin puolipitkällä ohjalla voltteillen sangen pitkään. Kommentteja ei hirveästi tullut ja oli vähän tylsää. Laukkaa olisi saanut ottaa pätkinä mutta kaikki taisi vain laukata menemään. Niin mekin. Vähän pitkähköä ja heppa ei sanonut mitään vaikka vähän käytin (este)raippaakin.

Vasta tämän jälkeen tuli ohje kasata ohjat lyhyiksi. Mentiin hetki ravia ja sitten kaksi kerrallaan vastalaukkatehtävälle kentän toiselle puoliskolle. Myötälaukassa pääty-ympyrä, perään lävistäjä, pidettiin sama laukka, toiseen päähän ympyrä (vastalaukassa) ja lävistäjällä takaisin myötälaukkaan. En ole ihan varma oliko jälkimmäinen lävistäjä ohjeissa mukana. Dumbo piti vastalaukan hyvin. Ekalla kierroksella en tehnyt ympyrää, joten pyöräytettiin toinen heti perään. Ope ei nähnyt. Toiseen suuntaan onnistui kerralla, joten meille riitti.

Odotteluajalla säätelin ravia toisella puolella. Vähän karkaili yhä ulkoavuista ja pölinä oli hirveää. Vaikka oli yhä ehkä aavistuksen pitkä ja hieman hidas jalalle niin rupesi tuntumaan sangen kivalta. Toimi paremmin kun istuin alas eikä ollut pahasti raskasta eikä selkäkään tykännyt kyttyrää niin jäin harjoitusraviin. Temponmuutoksia, voltteja, vähän avoa.

Loppuraveissa tuli opelta vihdoin niitä täsmäohjeita. Vähän lyhyemmäksi, ei saa jäädä vetämään sisältä, ulkopuoli haltuun. Ja tästä on videopätkä. Lyhentäminen oli itselleni yhä haastavaa. Mutta eipä ollut hepo edestä raskas eikä protestoinut tai säikkynyt mitään.

Ongelmia:
kamala pölinä
aavistuksen löysän ja pitkän tuntuinen ratsu

Parannusta:
ei mitään pukkeja eikä kiihdyttelyjä
piti vastalaukat hyvin

Ama videoi loppuverkkaamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora