torstai 25. toukokuuta 2017

Yllätyskiemurteluesteitä

Torstaina ehdin Aaltikselle iltatunnille. Lämpömittari näytti +13°C mutta olin unohtanut että Aaltokankaan piha on Suomen lämpimimpiä paikkoja. T-paita tai jopa toppi olisi ollut hyvä ratsastusvaate. Poololla tuli aika lämmin.

Kuvittelin meneväni koulutunnille mutta meillä olikin esteitä. 12 metrin kavalettikaarre, suunnanvaihtopysty ja 21 metrin kaareva pysty-pysty -linja. Ratsukseni sain esteratsutustreenistä palanneen Akvan. Tamma oli jo edellisellä tunnilla hommissa, näytti kivalta ja reippaalta.

Alkutunnista tuli ohje ratsastaa tamma kunnolla avuille sillä saattaa kiemurrella. Piti myös hidastaa tahtia. Käynnissä ja ravissa ihan ok. Vähän yritti kiirehtiä mutta kuunteli kyllä. Yritin pitää kädet mahdollisimman rauhassa. Vasen laukka oli myös ok mutta oikeassa oli kääntöongelmia. Mentiin ympyrällä ja kertaalleen suihkaistiin väärälle ympyrälle kun en saanut käännettyä. Nosti ja ravisti päätään. Myöhemmin kuulin etten ole ainoa, jolla on näin tehnyt.

Verkkatehtävänä tultiin kavaletteja. Ensin tämä meidän vaikeampi eli oikea kierros. Eihän se kääntynyt. Kamalaa mutkaa ja pari sakkokierrosta heti perään kun ei osuttu. Lopulta mutkiteltiin kavaleteista yli lähes tunnistettavalla 3 laukka-askeleella. Vasen kierros oli paljon helpompi mutta taidettiin tulla kahdella.

Siitä jatkettiin suunnanvaihtopystylle. Taisi olla vasta seuraava kierros kun lisättiin myös kaareva linja. Lopuksi tultiin pelkkä kaareva ja me saatiin pudotuksen takia vielä vika este sakkona.

Jotenkin virheellisesti kuvittelin että koko tehtävä on vasemmalle kääntämistä. Eihän se niin mennyt vaan suunnanvaihtopystyn jälkeen mentiin oikealle. Alkutuntiin verrattuna yllättävän hyvin sain käännettyä ja osuttiin esteillekin. Kaarevan ekalle pystylle tuli ekalla kerralla kummallinen hyppy enkä ollut ihan mukana. Samoin päivän viimeinen oli epäselvästä ponnistuspaikasta ja molemmissa hypyissä vetäisin vahingossa suusta. Sorry heppa! Korkeutta oli tänään ehkä max 75 cm. Kunhan sain suoristettua esteille niin mentiin yli. 5 askeleen kaareva oikealle oli odotetusti meille haastava mutta selvittiin.

Videolla meno näyttää kamalalta räpellykseltä. Mutta mahtui sinne kavalettiväliin lopulta myös 3 askelta vaikka kertaalleen keilailtiinkin.

Loppuraveissa tamma oli jo paljon tasaisempi. Ja sain sen aika hyvin ns. raahustamaan. Ei hätäillyt. Selästä pois tulemisen jälkeen hämmästelin kuinka korkea se onkaan. Selästä tuntui paljon pienemmältä. Nettisivuilla lukee 172 cm. Olen yhä sitä mieltä että kamalan symppis hevonen.

Ongelmia:
kääntyminen laukassa oikealle
pään ravistelu laukassa
pari kavaletin ohitusta ja keilausta
jäin kahdesti hypyssä jälkeen
rauhallinen meno

Parannusta:
kääntyminen vähän parani
75 cm esteet sujuvasti yli
tolkku, ei säikkynyt
ei hermostunut puomien kolisteluista

Virpi videoi tuntiamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora