maanantai 22. toukokuuta 2017

Ponirataesteitä isojen ponien korkeuksilla

Maanantaina piti olla lämmin päivä. Pilvisyys kuitenkin sai tuntumaan viileältä vaikka mennessä oli +18°C ja palatessakin vielä 15 pinnassa. Pelkäsin että tulee Dumbo tai Limoza mutta sain onneksi Wanesan. Kaikki 3 esteheppaamme olivat jo edellisellä tunnilla hyppäämässä pikkuesteitä.

Kysyin että laitanko kannukset ja vastaus oli että laita vaan. Alkuverkassa poni eteni muttei ollut kovin säpäkkä tai reaktiivinen. Ravista seis, peruutuksia. Lopulta peruutuksesta laukkaan ja laukasta käyntiin. Pysähdyksestä nosti paremmin laukan kuin ravin. Laukasta alas oli vyörymistä. Kavaletilla tuli askelvirheitä kerta toisensa jälkeen ja laukat vaihtui ristille tai vääräksi vaikka piti pitää vasen.

Sitten tultiin pysty kahdesti verkkahyppyinä ja perään rata. Ensin yksi pikkukierros edellistunnin korkeuksilla. Ehkä 60 cm? Alku meni siististi, tein huolelliset tiet ja linja mentiin neljällä askeleella. Loppua kohti poni vähän hyytyi ja tuli väärää laukkaa. Selvittiin silti lopuistakin yli. Okserille kiemursi molemmilla kerroilla lähestyessä.

Toisella kierroksella korkeutta oli n. 80 cm. Mielestäni meille jo isohkoja. Kakkonen eli okseri putosi jollain kierroksella. Linjalle tultiin niin pienesti sisään että himmailin ja otin suosiolla 5. Loppurata taisi mennä vähän mönkien mutta yli.

Esteitä nostettiin taas. Arvelin että me ei tällä korkeudella tulla mutta olin väärässä. Okseri oli 90. Pysty ylittyi ok. Yllättäen nyt taisi löytyä joka kerta se vasen laukka tältä esteeltä vaikka unohdin ajatella sitä hypyssä. Okserille tuli ongelmia. Pudotuksella yli. Linjalle taas mönkimistä ja 5 askelta. Pystyltä väärä laukka ja vähän hyytynyttä menoa usutuksesta huolimatta. Okserille tyssäsi. Yritti juosta oikealta ohi mutta komensin takaisin esteelle. Uudella yrityksellä yli. Taisi ylittyä jopa puhtaasti.

Välissä vähän huilattiin.

Kuvittelin että vikalla kierroksella tullaan pelkkä linja mutta pitikin tulla 4 ensimmäistä. Vaikka toin pystylle suoraan niin poni vietti jo kaukaa oikealle enkä saanut suoristettua. Kielto. Taas komensin. Uudella yrityksellä yli. En ihan kuullut mitä ope sanoi. Jotain että jätetään hyvään eikä lähdetä kieltämään joka esteelle. Ei sitten tultu enempää. Ajattelin jo että riitti mutta saatiin vielä lasketut esteet ja uusinta. Ihan hyvä ratkaisu sekin. Poni tuntui vähän uuvahtaneelta enkä saanut sitä enää kunnolla eteen. Alku ihan ok. Linjan ekalle ei askel sopinut ja poni lähtikin kaukaa. En ollut yhtään mukana hypyssä ja ohjatkin pääsi pitkiksi. Silti osuttiin okserillekin, tosin poni taisi sovittaa askeleensa ravilla. Puhtaasti yli ja meille riitti.

Loppuraveissa poni viipotti hetken. Ei ravattu kuin ihan tovi. Olisin taas halunnut vähän kommenttia ja säätöä mutta ei ollut tarjolla. Loppukäynnit käytiin laavulla ja kiilasin ekaksi. Hyvin taisi kiireisempi tammaporukka malttaa meidänkin vauhdillamme. Ihan hyvin Wanesa siellä etenikin.

Ongelmia:
vääriä laukkoja
pari pudotusta
pari kieltoa
ponnistuspaikat ei aina optimeja
loppua kohti hyytyi

Parannusta:
90 cm esteet yli
kuski pysyi kielloissa kyydissä
hetkellisesti löytyi vauhtia
ekalla kerralla mentiin linja 4 askeleella

Jonna videoi hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora