lauantai 27. toukokuuta 2017

Aika perusmenoa kisaradalla

Lauantaina piti alkuperäisen suunnitelman mukaan olla Pohjois-Suomen ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskisat Turkalla. Nämä kuitenkin siirtyivät osallistujapulan takia syksyyn. Päädyin siis Hempan kanssa kotikoulukisoihin ja luokaksi valikoitui he B, FEI lasten esiohjelma A. Vasta kisojen kynnyksellä rupesin ihmettelemään että miksen mennyt myös C:tä, Hemppa kun on yleensä aina toisella radalla parempi.

Perinteiseen tapaani sössin myös aikatauluni jälleen kerran ihan itse. Olin tallilla puoli tuntia myöhässä. Hemppa jäi letittämättä ja poikkeuksellisen likaisen hevosen peruspuunaukseenkin meni kauan. Silti jäi hävettävän likaiseksi.

Verkassa olisi pitänyt olla vielä aiemmin sillä välistä oli jäänyt yksi ratsukko pois. Koko verkkamme tapahtui kolmen edeltävän ratsukon suoritusten aikana. Jäi siis aika niukaksi. Laukkoja en tehnyt kuin yhdet nostot molempiin suuntiin ja kuviot vähän rataa mukaillen. Ravissa tein pätkän avoa, takaosan väistätyksiä molempiin suuntiin ja pari pysähdystä. Temponmuutoksiin asti ei ehditty. Yritin yhä pitää Hempan vasemman ohjan tuella enkä juuri taivutellut oikealle. Ehkä siksi en huomannut epämääräisyyttä ravissa. Toinen syy saattoi olla aikataulupaine. Välillä hepo vähän vastusteli. Aktiivisuuden sijaan tarjosi vauhtia. Ihan menevästi liikkui onneksi jo omasta takaa. Yritin huolehtia ettei olisi kovin pitkänä.

Kentälle ei menty heti kun oltaisiin saatu vaan tein hommat sisällä (raipan kanssa vaikken sitä oikein käyttänytkään) valmiiksi. Edellisen loppusuorituksen ajan oltiin radan ulkopuolella päädyssä ja pysyin siinä käynnissä. Taisin tehdä muutamat pysähdykset ja yhä oli vähän mielipide-eroja Hempan kanssa.

Aidoissa ravasin keskilinjaa suoraan ja vähän ympyrää, tein myös nelikaarisen ravissa. Laukan jätin ottamatta ja melko pian lähtömerkki sitten tulikin. Vielä kontrollisiirtymät alle. Ei tasaisinta mutta onneksi suht aktiivista. Unohdin edes ajatella että Hemppa saattaisi jännittää tuomarin autoa. En esitellyt mitään jännittäviä juttuja eikä niitä katsellutkaan.

Alkutervehdykseen tultiin vähän kiemurrellen. Harmi. Hemppa kuitenkin malttoi seistä kaikki pysähdykset eikä tarjonnut taaksepäin. Ravi ok, pientä nykimistä. Nelikaarisen reitti meni ok mutta se vei kaiken keskittymiseni. Eteni ok. Lyhensin ennen laukannostoa kuten eilen treenattiin. Mutta Hemppa ei lähtenytkään laukassa eteen vaan ensin tuli hassu hidas askel. Tästä paperin ainoa vitonen. Voltti ok, lävistäjällä aika tarkkaan pisteessä raviin ja parin askeleen vyöry. Aika pian parani onneksi.

Vasen laukka nousi paremmin. Voltti ei tainnut olla pyöreä. Tuomarin mukaan levisi lopusta. En huomannut. Soikeaa tein ja sellainen tuli. Raviin vähän kättä vasten, käyntiin olisi voinut tulla askelta aiemminkin. Puoliympyrällä törkkäsin lisää vauhtia ja mielestäni aiheutin kiireisen askeleen ja tavallaan tahtirikon. Tästä saatiin kuitenkin 6,5. Viimeinen ravi nousi vähän hitaasti. Loppulinja oli paljon parempi ja pysähdyttiin pisteeseen. Hemppa kuitenkin korjasi jalkansa vielä vähän ensimmäisen pysähdyksen jälkeen. Silti 6,5.

Alakerta oli tasaista kutosta. Prosenteiksi tällä 60,192. Itse olisin antanut ehkä 58. Sanoisin että aika perusmenoa meiksi. Pystytään paljon parempaankin muttei ollut onneksi pahimmasta päästä. Ei rikkoja ja aktiivisuus oli ok. Ei tarvinnut tuupata eteen. Noin 70 % eilisten treenien lopputasosta.

"Siisti ja tasainen suoritus! Toivoisin vielä lisää pyöreyttä liikkumiseen ja aktiivisuutta takaosaan."

Tuloksissa tällä oltiin 14 kisaajan joukosta kahdeksantena. Ihan jees. Ehkä se he C alle olisi voinut olla hyvä. Suurin moka tässä oli verryttelyn lyhyys. Mutta ihan kelpo suoritus näinkin. Ei jäänyt harmittamaan.

Veera videoi ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora