keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Taivuttamalla ja väistämällä parempaan

Keskiviikkona satoi taas lunta. Onneksi ei meidän tunnin aikana. Lämpötila oli silti vain muutaman asteen plussan puolella. Ratsukoita tunnilla oli 5 ja minulle osui taas Limoza. Arvelin että kevyttä ei tule olemaan mutta lähdin silti homma-asenteella liikkeelle.

Kentälle käveltiin suht aktiivisesti. Alkukäynnit edettiin ilman suurempia keskusteluja. Verkassa meno oli ihan liian rauhallista mutten tahtonut käyttää väkivaltaa. Kaikki hyvät konstit olivat jo käytössä. Volteilla vastusteli. Käyntiä ja ravia, lopuksi laukkaakin. Laukassa eteni kyllä mutta juoksi pää ylhäällä. Raippaa käytin vain hyvin harkitusti. Kannuksia ei ollut. Ympyrällä sisäpohkeeni ei merkinnyt juuri mitään. Parani meno kuitenkin lopulta vähän.

Laukkojen jälkeen ravi eteni paremmin. Tänäänkin päästiin joka kerta raviin suht pienillä avuilla. Laukatkin nousi helposti. Pidettiin pieni käyntipätkä ohjat tuntumalla. Volttasin, asetin ja taivutin sisään ja ulos ja pienen vastustelun jälkeen tamma vaihtoi minun puolelleni ja kuuliaisuus parani.

Tehtiin käynnissä siksak-väistöjä uralta sisään ja takaisin uralle. Alkuun kamalaa tahmailua ja ennakointia. Poikittelua ja lähes jämähtelyä. Parani kelvolliseksi. Ei edelleenkään lennokkaaksi tai ihan tasaisimmaksi.

Muualla sai puuhailla omiaan. Tein paljon ravivoltteja ja tuli sangen kivoja ja suht kelvollisia pätkiä. Laukkaakin sai ottaa mutta se ei edelleenkään sujunut kovin hyvin. Eipä sitten muuta tehtykään.

Loppuraveihin Limoza tasoittui. Eteni ihan ok ja lopetti hännällä viuhtomisen. Yhä käytin raippaa harkitusti ja nyt vastasi siihen oikein hyvin. Pientä naputtelua volteilla takaosaan ja aktivoi sopivasti.

Aika rankka tämäkin tunti oli. Ei onneksi ihan pahimmasta päästä enkä nyt päätynyt missään vaiheessa piippuun. Vaan yhä puolikuntoisena haaveilin jostain kevyestä ratsusta ja tunnista. Fail.

Ongelmia:
alkutunti ei ollut aktiivista eikä harmonista

Parannusta:
loppuraveissa liikkui aktiivisesti ja kiukuttelematta
väistöt parani

Mariel kuvasi pari pätkää lopputunnista. Tällä kertaa tuntui paremmalta kuin miltä näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora