maanantai 8. helmikuuta 2016

Toistaiseksi viimeinen Prestoilu

Normimaanantaiseen tapaan jatkoin toisen tunnin putkeen. Jälkimmäisenä ratsuna nyt tällä erää viimeistä kertaa Presto. Huomisesta jatkaa taas omistaja itse. Ruuna oli tänään kunnon hyörimistuulella selkäännousussa. Olisi lohduttanut kovasti jos olisi ollut joku pitämässä kiinni. Sen sijaan hyörittiin ja pyörittiin ympäriinsä ennen kuin Presto malttoi seistä sen aikaa että pääsin kyytiin.

Ratsain ruuna oli tänään oikein tolkku. Ei tuijotellut eikä kiihdytellyt. Ratsukoita tällä tunnilla oli 3.

Alkuun mentiin samaan tapaan ravia pitkillä sivuilla. Presto tasoittui tuntumalle ja osasin antaa ruunaa miellyttäneen tuen. Toki ravin sijasta tarjosi alkuun laukkaa ja pelkällä hengityksellä ei lähtenyt mihinkään. Mutta ravista käyntiin päästiin tosi asiallisesti, hidasti istunnalla. Saatiin myös siistejä ravisiirtymiä joukkoon. Eikä missään vaiheessa ollut holtitonta. Melko pian ravattiin myös kulmien yli eikä mitään ongelmia. Pääty-ympyrätkin meni tyylikkäästi sekä käynnissä että ravissa. Käsistä ei tullut muuta sanomista kuin ranteet suoraan ja lavat alas.

Tehtävänä tultiin raviväistöjä siksakilla. Vähän protestoin että miksi suoraan ravissa. Pää oli selvästi sitä mieltä että liian vaikeaa. Jännityin ja jäykistyin ja ruunakin lakkasi lukemasta ajatuksia. Nosti laukkaa kun pyysin väistöä. Otettiin yksi käyntikierros omin luvin väliin muttei auttanut. Vasta kun vaihdettiin siksakin suuntaa niin parani. Loppuun en luovuttanut vaan väistin vielä käynnissä. Sitten Presto ehkä tajusi idean. Toiseen suuntaan siksakit sujui superisti helpommin. Ei laukkaa, tasainen etenevä ravi ja rento ratsu. Jes!

Loppuraveissa tuli ohje siirtää pohjetta vähän taaemmas. Yritin samalla korjata yläkroppaa taaemmas. Ihme ja kumma ei Presto tästä kiihtynyt. Loppuun tehtiin vielä pysähdyksiä ja niistäkin selvittiin ilman ohjien nykimistä vaikken antanutkaan ihan löysiä. Taas yksi jee! Kertaalleen tehty peruutuskin oli ihan siisti.

Loppukäynnit tehtiin pitkän kaavan kautta kun unohduttiin turisemaan. Meninkin sanomaan kentällä että Limoza on ollut tunnin kivan asiallisesti. Pääsiin portista ulos ja Limoza ja Presto ottivat jostain kipinää ja pomppivat. Presto laukkasi lähes paikallaan ja kuulin että takanakin tapahtuu jotain. Kuskit pysyivät kyydissä ja saatiin tilanne nollattua. Tosin loppumatkan Presto käveli puhisten. Se siitä rauhallisuudesta. Vaan malttoi sitten taas taluttua. Se oppi meni hyvin perille. Vielä yksi jee!

Oli oikein kiva tunti. Pönän jälkeen Presto tuntui niin helpolta. Ja joka kerta kun pääsee siihen ettei tarvi tehdä oikeastaan mitään vaan ratsu tuntuu lukevan ajatuksia niin tuntuu vaan hienolta.

Ongelmia:
selkäännousun seisominen
painui välillä liian matalaksi
raviväistöt alkuun
säikyt kentältä poistuessa

Parannusta:
tosi rento ja pärskivä läpi tunnin
asiallisia pysähdyksiä
väistöt parani siisteiksi
hidasti istunnalla
ei kiirehtinyt
ei juminut kertaakaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora