torstai 4. helmikuuta 2016

Kevyen istunnan harjoituksia ja Lida hyvänä itsenään

Torstaina oli taas vakiporukka vakihevosilla. Lida oli vielä pihalla ja piti käydä noukkimassa mukaan. Hieman vastahakoisesti tuli heiniltä. Karsinassa oli aavistuksen hapan muttei tehnyt mitään. Hoidin naru kädessä. Pakoyrityksiäkin taisi olla mielessä.

Esteitä kasattiin maneesiin 3 apilamuotoon. Pysty I:hin ja peräpäähän V-muotoon siitä pysty ja okseri. Keskiympyrän kaarelle tuli 5 maapuomia, jotka myöhemmin nousi kolmeksi pystyksi.

Lida oli alusta asti aika kiva ratsastaa. Liikkui jalasta eteen ja oli rento. Tänään keskityin taas pitämään tamman suorana. Tosin tehtävillä välillä unohtui.

Tänään ei tultu siirtymiä alkuun vaan avoja. Olipa vaikeaa! Lopulta tein voltit alle ja otin suosiolla käynnissä. Siitä jo vähän yritti tunnistaa mitä tehdään. Ravissa ei tunnistanut. Mutta harjoitusravissakin tamma oli tasainen, rento ja eteni.

Laukassa tultiin keskiympyrän puomeja. Lida oli reipas. Pitkästä aikaa ope käski meidät kevyeen istuntaan. Se onnistui paljon paremmin. Enemmän piti keskittyä painoon ja katseeseen ja mikäs kaikki siinä unohtuikaan. Lida hoiti hommansa sujuvasti eikä tainnut rikkoa kertaakaan väärään laukkaan. Sama tultiin myös kavaleteilla. Lantioni oli kuulemma liian jäykkänä ja myötäsin sitten lavoista. Tunnustan ongelman. Pitäisi varmaan kuivaharjoitella.

Itse hypyt aloitettiin suunnanvaihtopystystä. Vasemmasta oikeaan oli hankalampi. Liirasi sisään ja hypyn jälkeen kaatui uuteen suuntaan. Yllättäen tuli kuitenkin muutama vaihto siihenkin suuntaan. Nyt ei höykkyytetty korjaamaan lennosta, joten refleksillä otin aina ravin kautta. Toiseen suuntaan meni ok.

Loppuun tultiin rata kahdesti. Suunnanvaihtopysty oikeasta vasempaan, okseri ja vaihto, kaarevan 3 pystyä (1 laukka väleihin), täyskaarto ja toinen pysty sekä vaihto ja lopuksi suunnanvaihtopysty vielä vasemmasta oikeaan.

Ekalla kierroksella esteet näytti ihanan pieniltä. Menin kuitenkin tuijottelemaan lukuja tolpissa ja nehän oli kasikymppisiä. Olisin veikannut ainakin 10 cm vähemmän! Kierros meni kivasti, herätin Lidan ja mentiin tasaisen reippaasti puhdas suoritus kaikilla vaihdoilla. Jes! Tosin suoruus oikealla ohjalla kuulemma unohtui.

Toiselle kierrokselle esteet nousi. Näyttivät nyt sopivan kokoisilta mutta aivot huusi että nyt ne on varmaan sitä ysikymppiä, huihui. Liekö sitten alitajunnasta tullut jotain jarruja? Yhä edettiin tasaisesti mutta Lidan tehot hyytyi ja ruvettiin loppastelemaan puomeja matkaan. Jotain olisi kai kannattanut tehdä. Vaihdot tuli mutta 4 putosi. Vaihdoille yhä jee, varsinkin tälle 100 % onnistumiselle. Mutta 4 puomia on tosi paljon. Tänään tamma ei syttynyt loppua kohti eikä yhtään kiihdytellyt itse. Siihen nähden erittäin vau että ne vaihdot tuli. Tosin tiet vähän kärsi edellisestä kierroksesta.

Loppuraveissa Lida oli yhä tosi kiva. Vähän lisää tehoja kaipasi ope ja sitten tuli kehuja rennosta ja tasaisesta menosta. Hyvältä se tuntuikin. Tosin ei siinä enää ruvettu mitään leiskauttelemaan. Koulukisoihinkin olisi kiva päästä. Vaikka kenttäkisoihin huokailin.

Tunnin jälkeen ei ollut pimeää! Esteiden keräämisen jälkeen Lidan kanssa treenattiin taas vähän taluttautumista. Sangen hyvä.

Ongelmia:
kuskin lavat ei pysy aloillaan vaan myötää
4 pudotusta vikalla radalla
suoruus ei yhä ihan priimaa

Parannusta:
kiva ratsastaa ja eteni jalasta
ei tuijotellut mitään (ovea)
radoille tuli vaihdot
ponnistuspaikat taisi olla aika ok kun en niitä muista erityisesti ajatelleeni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora