torstai 11. helmikuuta 2016

Käyrä laama

Torstaina tihutti räntää ja rupesi olemaan aika sulaa kun ajoin tallille. Hieman plussan puolella. Ratsuiksi taas vakiot. Lida odotteli sisällä ja oli taas happamalla tuulella. Uhkasi potkia kun otin loimea pois. Riimunnarusta nykäisy sai tamman muistamaan ettei potkiminen ollutkaan hyvä juttu. Satulalle ei sitten sanonutkaan mitään mutta satuloin oveluudella.

Esteitä maneesiin tuli toiseen päähän ympyrän kaarelle uralle asti 3. Pitkien sivujen melko loppuun ja lyhyen sivun keskelle. Toisessa päässä lähellä I:tä oli toisen päädyn ympyrällä sekä H:sta ratsastettavalla voltilla linjattuna kohti kulmaa. Yhteensä 5 siis.

Otsikko kertoo kaiken oleellisen siitä miten meillä meni. Lida oli vähän hidas ja käsittämättömän vino. Ei se aiemmin ole mielestäni ollut noin paha. Tänään tultiin hyvin pitkälti koko tunti voltteja, ympyröitä ja kääntöjuttuja. Ensin melko pitkään puomeina. En saanut tammaa ulko-ohjan tuelle ja oli kiero makarooni. Ei nyt ihan pahin hitura muttei liikkunut omasa halustaan reippaasti. Edes puomeista ei juuri innostunut. Tänään kuulin ehkä eniten kropan kääntämisestä menosuuntaan.

Alkuun tultiin pelkkä puolikas ympyrä kolmella hypyllä ja volteilla väliin pikkupystyinä. Eka kierros oli meillä yllättävän hyvä. Asialliset voltit, lähti voltilla jalasta eteen, esteet pysyi ylhäällä ja myötälaukat! Toiseen suuntaan vika laukka vaihtui vääräksi mutta oltiin ainoa puomit ylhäällä pitänyt ratsukko.

Sitten hypättiin tehtävät putkeen. Ensin puoliympyrä volteilla kuten äsken. Sitten vikalta kaarevalla linjalla I:hin suunnanvaihtopysty sekä puolikas ympyrä toiseen suuntaan, jonka kaarelta H:sta voltilla pystyn yli. Sitten suunnanvaihtopysty uudestaan ja toinen kierros perään. Yhden hyppäsin ennen tammaa. Ehkä ei pudotettu mitään, ihan varmaksi en sano. Kaikki laukat taisi olla myötäisinä. Siitä vähän yllätyin että suunnanvaihtopystyllä vaihtui myös vasemmasta oikeaksi. Vau! Ekalla kerralla meinasin tosin unohtaa koko esteen niin ei ainakaan oikaistu lähestymisessä. Jollain kierroksella tuli kehuja tasaisesta rytmistä. Tämä oli ehkä open mielestä hieman hidas. Vika hyppy voltille oli hyvä.

Toiseen suuntaan sama juttu. Hyppäsin heti ekan ennen tammaa. Olipahan ainakin lietsoontunut liikkeelle. Tosin samalla pääsi vähän pitkäksi. Volteilla kääntäminen tuntui yhä vähän vaikealta. Ympyrällä vikalla laukka vaihtui vääräksi eli suunnanvaihtoesteelle tultiin jo väärässä laukassa. Jotain ainakin pudotettiin mutta yllättäen taidettiin suurin osa selvitä pelkillä kolinoilla. Vika ainakin pudotettiin kun jatkettiin vielä suunnanvaihtoesteeltä vaihtamatta. Vedin liikaa sisältä. Tunnustan. Turha pudotus sanoi ope. Kehui myös edellistä paremmaksi. En ollut ihan samaa mieltä. Hypin enemmän ennen hevosta ja oli vääriä laukkoja. Mutta eteni paremmin sanoi ope.

Estekorkeus ei tänään noussut ja mitä lie 60 cm kieppeillä olivat. Vähän harmitti että päivän vika hyppy tuli omasta mokasta alas. Eikä vielä loppuraveissakaan Lida edennyt kovin helposti. Enkä edelleenkään saanut kunnolla tuntumaa ulkoa. Taluttaessa oli kuitenkin asiallisesti.

Ongelmia:
vinous
kuski hyppäsi ennen hevosta
jokuset väärät laukat
hitaus
muutama pudotus

Parannusta:
kaikesta yli
alkuun useampi puhdas kierros
pari kierrosta jopa täysin myötälaukoilla
laukka myös vaihtui esteillä molempiin suuntiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora