torstai 25. helmikuuta 2016

Piilolaiska ja lapamato

Tänään sain jatkaa Lidan kanssa. Sain luvan myös varustaa tamman itse (uusi ohje että henkilökunta varustaa) eikä äkäillyt. Neljä kenkää ja kantahokit. Jo oli aikakin.

Ratsukoita tunnilla oli tänään hurjat 5. Käynnissä Lida oli yllättävän tasainen. Ravissakin toimi suunnilleen. Vasen kierros oli vähän huonompi. Keskityin taas pitämään tamman suorana ja siitä tulikin kehuja. Mutta löysyydestä ei. Yritin herätellä Lidaa liikkumaan ja lopulta virkosikin. Mutta omaa intoa ei ollut tarpeeksi. Ravissa ja laukassa tultiin puomien yli. Tehtiin myös siirtymiä ensin käynti-ravi, sitten ravi-laukka. Tasaisessa rytmissä osui parhaiten puomeille. Myötälaukat säilyi aika hyvin. Verkassa tultiin suunnanvaihtoeste kerran vai kahdesti. Laukat vaihtui!

Ensimmäisenä esteenä tultiin siirtymien joukossa yksittäistä ponnistuspuomilla varustettua pystyä. Lida hyppäsi ihan hyvin ja piti myötälaukan. Minä taas ylihyppäsin. Toiseen suuntaan esteen jälkeen linjalla piti ottaa raviin. Ope yhä valitti että vaikka Lida hyppää niin tulee löysästi ja käski jättää esteen jälkeiset ravit pois ja ratsastaa eteen.

Sitten tultiin kolmen ristikon innarijumppaa, jonka perässä oli ensin puomikasa, myöhemmin okseri. Itse taas pompin liikaa jumpalla. Kolmella laukalla ei mahduttu väliin. Okserille väliä lyhennettiin ja kahdella meni hyvin. Lavat taakse hypyissä oli käsky. Eihän sitä hypyssä muistanut. Okseri nousi ja korkeimmillaan oli 90 tai 95. Helposti yli.

Sitten tultiin 5 hypyn rata kahdesti. Suunnanvaihtoeste vasemmasta oikeaan, kaareva linja pystyltä viuhkalle 3 tai 4 askelta, kaarre takaisin pystylle ja suunnanvaihtoeste toiseen suuntaan taas vasemmasta oikeaan. Vasen laukka löytyi meille parhaiten. Ekallakin kierroksella taidettiin pudottaa jotain. Viuhkalle tultiin ensin ahdas 4, toisella kierroksella taisi tulla kolmella. Laukat vaihtui huonohkosti ja tokalla kierroksella pudotettiin ainakin 2. Korkeudet mukavia eli ehkä 80? Unohdin taas ajatella lapojani. Voihan mato!

Loppuverkassa vasen kierros oli yhä vähän hankala. Oikeaan toimi ok. Tunnin jälkeen hoitaessa ei edes luiminut.

Ongelmia:
loppuun pudotteli
tamma oli vähän löysä

Parannusta:
saatiin alkuun vaihtoja
myötälaukatkin pysyi aika hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora