sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Etäisesti kouluradan harjottelua

Sunnuntaina kävin vielä iltapäivällä näyttämässä naamaa Aaltiksella. Tallille oli tullut jo toinen ratsu, joka mulla on testaamatta. Viimeisimpänä suokkitamma Tiltu, aiemmin Ulti. Vaan ei tänäänkään osunut arpa noihin vaan edellisviikon häntinä taisin saada uusinnan Eemelin kanssa. Poni oli jo hommissa ja näytti vähän turhan rauhalliselta.

Meidän tunnilla oli koulua ja ratsukoita oli 9. Tosin ekojen laukkojen jälkeen määrä putosi (kirjaimellisesti) kahdeksaan.

Eemeli oli löysä. Yritin vihtoa sen liikkeelle mutta yhä toimi vähän huonosti. Taipuikin tosi kehnosti. Ja koska väkeä oli niin paljon niin en ihan ehtinyt saada open ohjeista kiinni enkä ehtinyt esittää lisäkysymyksiä. Oikeassa kierroksessa meidän ulkolapa teki jotain. Mitä? En huomannut. Tosi paha korjata. Enemmän ulko-ohjaa ja vähemmän oikealta. Turpa kääntyi ulos. Vaikeaa. Taisin ajattaa eteen liian löysällä tuntumalla sillä kunnon tuesta ja lyhyemmistä ohjista tuli useamman kerran sanomista. Taisi se vähän parantua, ainakin paremmasta alleastunnasta tuli kehuja.

Alkuverkoissa otettiin tosiaan ravia molempiin suuntiin sekä vasen laukka. Sitten tuli hyvä tilaisuus työstää käyntiä vähän itsenäisesti.

Lähestyvien koulukisojen takia tehtiin KN:n tehtäviä. Ovipäätyyn tehtiin 10 metrin voltti (jonka alkuun ratsastin huolimattomasti soikioksi), toiselle pitkälle sivulle ns. keskiravia kahden kirjainvälin verran sekä toisen pitkän sivun keskelle 4 askelta käyntiä. Meidän onnistumiset ja laatu vaihteli aika lailla. Välillä poni jännittyi, välillä hyytyi, hetkittäin ei halunnut taipua ja onneksi oli myös pätkiä ihan kelpo. Saatiin jopa ravilisäykseen vähän eroa. Siihen olisin tosin taas halunnut paremmin open tukea sillä meni ajamiseksi ja tahti varmasti kärsi.

Lopuksi jakauduttiin vielä ympyröille. Ei mentykään pelkkää laukkaa vaan nostettiin käynnistä, laukattiin puolikas ympyrä, sitten vähän ravia ja laukannosto taas käynnistä. Käytännössä ravia ja käyntiä tuli siis noin neljännekset että saatiin kolmen ponin kanssa etäisyydet säilytettyä. Ope kaipasi sekä aktiivisempaa laukkaa että energisempää käyntiä ennen nostoa. Lähinnä vain irvistelin. Yritin jo kovasti. Yritin sitten vielä kovemmin. Laukoista tuli hetkittäin ihan napakoita ja vilauksen tuntuivat hyviltä kun poni polki alle. Puolikas ympyrä oli vaan aika lyhyt aika saada kaunis nosto (juu ei), ratsastaa laukka aktiiviseksi sekä valmistella siirtyminen raviin. Ravisiirtymät onnistuivat kuitenkin ihan ok sekä laukasta että käynnistä. Oikeaan kierrokseen oli taas ongelmana etten saanut ponia kunnolla vasemman ohjan tuelle ja pidin liikaa oikeasta.

Ympyrällä loppuun ravatessa homma säilyi vielä kuosissa. Vaan kun mentiin suoralle uralle niin poni lähti leviämään. Mutkaantui ja asetus katosi. Kauniit kulmataivutuksetkin menivät hukkaan. Eikä edelleenkään liikkunut kuin komentamalla. Lopuksi ei olisi halunnut taluttua kaarrostakaan pois. Motivaatio näemmä aika nollissa kun ei talliinkaan tehnyt mieli.

Ongelmia:
eteneminen
lievä epätasaisuus
mystiset vinoudet

Parannusta:
hyviäkin hetkiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora