lauantai 6. helmikuuta 2016

Kevyempää istuntaa liikkeen mukaan

Lauantaina pääsin taas vihdoin Hempan kyytiin. Luvassa estetunti ja kivasti ratsukoita oli tänään vain 5. Tunnin piti tuuraaja, joka on meitä joskus tuomaroinut kisoissa.

Alkuverkat mentiin taas aika sukkelasti. Niukasti ehdin aina saada ruunaan otetta ennen kuin vaihdettiin seuraavaan asiaan. Käynnissä vähän volttailua itsenäisesti, ravissa sama. Juuri kun rupesi letkistymään ja olisin päässyt ratsastamaan myös rauhaisaa tempoa eteen niin ruvettiin tekemään laukannostoja. Nousi ihan ok. Käynnistä paremmin suoraan laukalle. Ekat askeleet oli vähän jännittyneempiä. Tehtävä oli kuitenkin vain nostot niin en kovin pitkiä pätkiä parannellut itse laukkaa.

Ekana tehtävänä tultiin 17 metrin puomilinjaa. Vaan tällä kertaa ravissa sisään ja keskellä voltti, jolla nostettiin laukka ja jälkimmäinen puomi laukassa. Hempan laukka oli aika paikallaan eikä edennyt jalasta eteen. Ope kaipasi että yksi askel pois puomin edestä. Vinkkinä oli istua kevyemmässä istunnassa ja ottaa vähemmän kädellä. Kun ratsastin tehokkaasti eteen niin tuli parempi.

Sitten tultiin linjaa suoraan laukassa. Meiltä haluttiin 5 askelta. Ekalla kerralla vika askel oli aavistuksen lyhempi. Hemppa vähän halusi oikoa sisään linjan jälkeen mutta sain estettyä pahimmat kaatumiset. Parannettiin suoritusta ja päästiin jatkossa tasaisella viidellä. Myös myötälaukka säilyi tänään kivasti! Ensin nousi jälkimmäinen puomi irti maasta. Myöhemmin ensimmäinenkin. Ponnistuspaikat oli kuitenkin pääsääntöisesti ihan ok. Yksi sakkokierros tuli kun meidät haluttiin pienemmällä hypyllä sisään. Ope oli vaan mielissään kun Hemppa tuli vähän lähelle ja joutui itse ajattelemaan jalkansa esteestä yli. Hyvää jumppaa.

Sitten lisättiin linjan perään portti. Siinäkin saatiin useamman kerran vaihto vasemmasta oikeaan vaikka alkuun korkeus oli 60 cm pintaan. Tällä esteellä Hemppa myös spurttasi välillä. Mutta ei pukitellut. Arvelen että keskikropan tuki ei ollut riittävä ja jotenkin heilahdin ja aiheutin tämän itse.

Päivän erikoisuus oli ainakin Nowalta, Aaltikselta (eka) ja Mallulta tuttu x-este. Eli kaksi pystyä päällekkäin ristikkäin. Alkuun oli vain niukasti irti maasta. Silti ekalla ylityksellä hypättiin jostain metristä yli, kertoi ope. Huomasin että tuli vähän isompi hyppy mutten arvannut että ihan noin iso. Toisella kerralla taidettiin roikaista 1,5 askeleen päästä. Taas näitä etten ole mukana hypyssä ja päästän ohjia. Ehkä tunnin kivoin kommentti että tässä näkyi kokemus. Näköjään joka tunnille otetaan yksi tällainen roikaisu. Saatiin sakkokierros ja meni paremmin. Tosin laukka taisin jäädä vaihtumatta.

Sitten hypättiin vielä rata. Suora linja, portti ja x toisesta suunnasta. Nyt esteet jo vähän nousi. Oli osa kyllä noussut jo aiemminkin. Pikkuisia ne silti olivat. Eka kierros oli kiva. Ei mitään kummempaa. En muista tultiinko kahdesti. Loppuun ainakin saatiin vielä tulla linjaa uudestaan. Tultiinko kerran vai kahdesti. Jälkimmäinen nousi jo jonnekin 80 cm pintaan. Tultiin hieman lähelle ja ope oli mielissään miten Hemppa jumppasi itsensä yli. Sanoi että tekee pitkälle ruunalle hyvää. Ja se, että tultiin radalla linjan tokalle vähän lähelle auttoi varmasti siinä että päästiin portista puhtaasti kun tultiin sillekin vähän lähelle. Laakahypyissä monesti lähtee puomit mukaan. Huomattu on.

Tosi kiva tunti. Paljon asiallisia kommentteja enkä ollut mistään asiasta pahasti eri mieltä. Olihan tässä taas opettelemista kun edelliset pari kuukautta on Mallulla ja Uotilassa kommentoitu liiallista etukenoani ja nyt olinkin liian takakenossa. Ja joku vielä jaksaa sanoa että jalat alas!

Loppuun käytiin peltolenkki Kaisan ja Kingin kanssa. Pitkin ohjin rennosti. Mitä nyt pihalla piti vähän tuijotella ja puhista.

Ongelmia:
alkuun laukka oli hidasta eikä edennyt jalasta
takakenotin liikaa

Parannusta:
vaihdot löytyivät esteillä jo aika kivasti
myös myötälaukat säilyivät
ei pukitellut tai kiukutellut (ei raippaa eikä kannuksia)

Laura ja Päivi videoivat meidän menoamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora