sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Meri tuuraamassa

Sunnuntaina menin iltapäivästä vielä Aaltokankaalle tunnille. Hintojen nousun ja kortin loppumisen myötä tälle tuli hintaa 29 e. Ratsukoita tunnilla taisi olla tänään 7.

Hirveästi ei yllättänyt kun ratsuksi oli merkattu Cunami. Varustaessa oli ihan asiallinen enkä huomannut mitään erikoista. Vaan kun päästiin maneesiin niin ruuna mielestäni käveli omituisesti. Muut tuijottajat eivät nähneet mitään poikkeavaa. Kun pääsin selkään niin käynnissä tuntui yhä väärältä. Ope käski vaihtaa suuntaa ja ottaa ravia. Päästiin ehkä 3 raviaskelta. Ruunalta meinasi lähteä jalat alta. Komento oli että takaisin talliin.

Tilalle sain edellisellä tunnilla olleen Merin. Kiva päästä pitkästä aikaa toiveratsuni kyytiin. Edellinen kerta oli heinäkuussa.

Käynnissä tuli aika äkkiä avuille. Vaan ravissa sisälapa kaatui sisään, ei ollut tarpeeksi keveä edestä ja takasille kaivattiin parempaa liikettä. Näitä lähdettiin työstämään. Otin väliin muutamat käyntipätkät lisää kun ravissa ei meinannut tulla tasaista. Oma ongelma oli turha kiire. Olisi pitänyt saada puolipidätteet paremmin läpi, eli sietää vähän hissutteluakin.

Verkkalaukassa ei ollut ihan parhaimmillaan. Tuntui yhä jäykältä ja unohdin pitää tarpeeksi hyvin ulkoa, joten kaula oli välillä liikaa mutkalla. Mutta ei vyörynyt pahasti.

Tunnin tehtävänä oli avot. Onneksi sai ensin tulla pari kertaa käynnissä molempiin suuntiin. Ensin oikea kierros. Siinä ongelma oli turha kiire ja huonosti läpi menevät puolipidätteet. Koska ei tultu peiliä kohti niin ei ollut tarkkaa käsitystä missä jalat menee. Vähän turhan tiiviisti uralla kuulemma. Ennen avoa tehtiin voltti ja avoa tultiin kaksi kirjainväliä. Muualla sai tehdä mitä tarpeelliseksi koki.

Vasempaan kierrokseen avot tulivat paremmin. Pyörähtipä tamma välillä ravissakin lyhyeksi ja pyöreäksi. Tosin samalla lopsutteli kuolaimia. Välillä taas narskutteli. Mutta avossa ei siistiin muotoon pystytty. Kun nousi luotiviivalta niin en osannut taikakeinoa, jolla olisin saanut pyöreään muotoon heti takaisin.

Muualla voltattiin. Olisin halunnut mennä enemmän käyntiä ja pysähdyksiä mutta piti yrittää jotenkin ehtiä omalla vuorolla tehtävällekin. Otettiin myös laukkapätkiä mutta eipä niistä ollut juuri iloa kun muuten hepo ei ollut vielä ihan avuilla. Tein yhden peruutuksen ja tuntui tosi hyvältä. Kaikki askeleet tasaisesti pyynnöstäni suoraan taakse, vastustelematta ja turvan nousematta. Kevyesti ja helposti.

Loppuraveissa oli suht ok mutta vähän jäi sellainen olo että päästiin jumppailussa vasta alkuun. Ope kaipasi yhä parempaa työntöä takasiin. Käynnissä tuntuikin jo polkevan paremmin. Merillä on kuitenkin kiva mennä kun se on niin palkitseva.

Ongelmia:
oikean kierroksen avot
laukasta ei ehtinyt tulla hyvää
muodon epätasaisuus

Parannusta:
käynnissä toimi hyvin
ravissakin oli hyviä hetkiä
avo oli oikeaan kierrokseen parempi
hieno peruutus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora