lauantai 20. helmikuuta 2016

Taas mainio estetreeni

Lauantaina maltoin mieleni ja kävin vain yhden tallireissun. Estetunnille Hempalla kuuden ratsukon porukkaan. Hemppa olikin jo valmiiksi hommissa. Vaihdettiin siis satula ja lisättiin etusuojat.

Alkuverkka tuntui tosi lyhyeltä. Ruuna oli jotenkin jäykkänä eikä rentoutunut tuntumalle. En ehtinyt saada kunnolla otetta. Ei taipunut. Ravista tehtiin käyntisiirtymiä. Tuli käyntiin muttei rennosti. Ravissa tultiin myös puomien yli. Tahti heijasi. Selvittiin kuitenkin. Laukassa tehtiin temponvaihteluita. Laukka rullasi ihan hyvin mutta siinäkin jäkitti edestä.

Tehtävät aloitettiin 6 laukan puomilinjalla. Keskellä linjaa oli kaksi lötköpötköä merkkaamassa askelien paikkoja. Yhtä stiplukertaa lukuunottamatta selvittiin kuudella ja myötälaukassa. Tosin ei ihan tyylikästä. Tultiin turhan lähelle ekaa, pienellä hypyllä sisään. Ekaan 2 laukan väliin piti venyä ja sitten pidättää ja säätää loppumatka. Vasemman kierroksen eka ylitys oli tasaisin. Heti seuraavalla kierroksella sitten rentouduin liikaa ja vikaan väliin tuli ylimääräinen askel. Sakkokierros perään. Eka ja vika taisi nousta kavaleteiksi jo tässä.

Sitten tultiin muutama kierros kolmea puomia ja siitä meille 5 laukkaa okserille. Tämä jatkui ekalla kierroksella vielä tavalliseen tapaan ovikulmasta kaarella okserille. Toisella kierroksella lisättiin perään sarja ja kavalettilinja. Meidän pidempi rata tultiin kisakorkeudessa. Taas oli vähän hurjaa kun verkkakierrokset oli 60 cm ja sitten suorilta ysikymppiin.

Pikkuradalla tultiin puomeilta "kakkoselle" 5,5 laukkaa. Päivän eka roikaisu. Hemppa kuitenkin nosti jalkansa yli eikä suuttunut kuskin heilumisesta. Jollain kierroksella korjattiin laukka ravin kautta mutta joku kierros tultiin kaikki oikein.

Lävistäjäeste meni siististi. Kaikki laukat myötäisinä, jes!

Ysikympin radalla kuvittelin ottavani ekaan väliin 6 askelta. Vähän levähdettiin linjalta ulos ja roikaistiin kakkoselle taas kaukaa. Reilu 5 askelta. Lävistäjäeste oli nyt trippeli, yhä siististi ja myötälaukka. Sarja oli hieman ahdas mutta sekin hyvin. Ja myötälaukka. Kavalettilinjakin ok vaikka kopsautettiin toiseen. Ei kellahtanut vaikka lähellä oli. Saatiin eka linja vielä sakkona ja nyt linjattiin paremmin ja meni tasaisesti viidellä.

Mainiota! Tulin taas tosi onnelliseksi. Ihanan varmasti Hemppa loikki. Loppukäynnit käytiin maastolenkin kautta ja etäältä vastaan tullutta kärryheppaa piti taas vähän tuijotella.

Ongelmia:
alkuun ei ollut kunnolla otetta ja ruuna jäykisteli
kaksi roikaisua

Parannusta:
hyppi epäröimättä
paljon myötälaukkoja
lävistäjäeste meni ongelmitta

Anne videoi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora