torstai 11. helmikuuta 2016

Laukkaa sulalla pihalla ja myötäys tuntuman sisällä

Torstaina jatkoin hevosteluja illalla Mallulla. Ratsuksi osui pitkästä aikaa Limoza. Tai ei siitä nyt kohtuuttoman kauaa ole (3,5 viikkoa) mutta kuitenkin. Ratsukoita tunnilla oli 4. Keli niukasti plussalla ja ainakin lopuksi tihutti.

Heti alkuraveissa tuli tuskaisen kuuma. Vaikka vaatetta oli ihan samat kuin eilenkin. Ope käski keventää pienemmin. Vasemmassa kierroksessa ulkolapa liirasi ulos. Oikeassa kierroksessa tamma roikkui oikeassa ohjassa eikä halunnut taipua. Sinnikkäällä perustyöllä tasoittui ilman mitään vippaskonsteja. Toki open ohjeet oli niin täsmätavaraa etten olisi itse osannut. Pidätteitä ulkoa ja sisäjalkaa. Myötäämisen kanssa meillä tuli taas tulkintaongelmia. Lopulta keskusteltiin asia välikäyntien aikana selväksi ja myötäystä toivotaan siis tuntuman sisällä. Ei kaikkea pois mutta ei saa vetää. Ehdotin termejä "enemmän" ja "vähemmän".

Alkuverkassa ei siis tehty ihmeellisiä. Ravattiin suoraa uraa ja päätyihin ympyröitä. Limoza eteni muttei ollut reipas.

Loppupuoliskolla otettiin vielä laukkaa. Edellisestä laukkailusta on siitäkin ainakin viikko. Väitin kolmea mutta se oli puppua. Ensin oikea laukka. Vaan sepäs nousi tosi huonosti. Lopulta päästiin open avustamana laukkaan. Yllättävän tasaista, ainakin hienosäädön jälkeen. Mutta ei Limoza tässäkään ollut itse menossa. Vasen laukka nousi paremmin (aika kamala nosto) ja taas riittävän ulko-ohjan, asettamisen ja sisäjalan jälkeen tasottui. Tässä välissä vähän jäkitettiin ravissa. Laukattiin ihan pitkät pätkät kumpaankin suuntaan.

Loppuravi oli itselleni vähän päämäärätöntä haahuilua. Tamma oli rento mutta veltostui lisää. Painui matalammaksi ja hidastui. Eikä pysynyt tasaisesti pyöreällä kaulalla vaan hetkittäin nousi. Jalasta ei juuri liikahtanut eteen.

Ongelmia:
kuskin hienosäätö
tamman oma eteenpyrkimys

Parannusta:
oli aika rento
ei tuijotellut tai loikkinut
täsmäohjeilla parani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora